Stifado eli kreikkalainen lihapata
Stifado eli kreikkalainen lihapata tehdään lampaan- tai naudanpaistista. pata hautuu uunissa lähes itsekseen.
8 annostayli 60 min125 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
- n. 1kglampaan- tai naudanpaistia kuutioituna
- 3rkloliiviöljyä
- 2-3tlsuolaa
- n. 1kgsipuleita
- 3-4valkosipulinkynttä
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- n. 2dlvettä tai punaviiniä
- 1/2dlpunaviinietikkaa
- 2tlfariinisokeria tai hunajaa
- 3/4tlmustapippuria
- 2-3kokonaista neilikkaa
- 2laakerinlehteä
- 1kanelitanko
Pinnalle
- tuoretta oreganoa tai persiljaa
Valmistus
yli 60 min- Ruskista lihakuutiot useassa erässä öljyssä. Mausta ne suolalla ja siirrä pataan.
- Kuori ja lohko sipulit. Kuori valkosipulinkynnet ja paloittele ne. Lisää sipulit, valkosipulit, tomaattimurska, vesi tai punaviini, punaviinietikka, sokeri ja mausteet pataan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Siirrä pata uuniin ja kypsennä kannen alla 175 asteessa 1 1/2-2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Koristele hienonnetulla oreganolla tai persiljalla. Tarjoa perunoiden tai riisin ja kasvisten kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 125 kcal523 kJ
- Proteiinia 10,2 g
- Hiilihydraatteja3,62 g
- Rasvaa7,73 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Jäi mauttomaksi, iso pettymys!
Tuohan on lähinnä sipulikeitto. "n.1kg sipulia"