Stifado eli kreikkalainen lihapataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Stifado eli kreikkalainen lihapata

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Stifado eli kreikkalainen lihapata tehdään lampaan- tai naudanpaistista. Pata hautuu uunissa lähes itsekseen, ja lopputuloksena on ihanan maukas ja murea ruoka.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
n. 1 kg
 
lampaan- tai naudanpaistia kuutioituna
tai
3 rkl
 
oliiviöljyä
tai
2–3 tl
 
suolaa
tai
n. 1 kg
 
sipuleita
tai
3–4
 
valkosipulinkynttä
tai
1 tlk (500 g)
 
tai
n. 2 dl
 
vettä tai punaviiniä
tai
1/2 dl
 
punaviinietikkaa
tai
2 tl
 
fariinisokeria tai hunajaa
tai
3/4 tl
 
mustapippuria
tai
2–3
 
kokonaista neilikkaa
tai
2
 
laakerinlehteä
tai
1
 
kanelitanko
tai

Pinnalle

 
tuoretta oreganoa tai persiljaa
tai

Ravintosisältö

Energia
325 kJ / 78 kcal
Rasva
2,7 g
josta tyydyttynyttä
0,7 g
Hiilihydraatit
3,2 g
josta sokereita
2,7 g
Proteiini
8,3 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ruskista lihakuutiot useassa erässä öljyssä. Mausta ne suolalla ja siirrä pataan.

Kuori ja lohko sipulit. Kuori valkosipulinkynnet ja paloittele ne. Lisää sipulit, valkosipulit, tomaattimurska, vesi tai punaviini, punaviinietikka, sokeri ja mausteet pataan. Kuumenna kiehuvaksi.

Siirrä pata uuniin ja kypsennä kannen alla 175 asteessa 1 1/2–2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Koristele hienonnetulla oreganolla tai persiljalla. Tarjoa perunoiden tai riisin ja kasvisten kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Atria Takuumurea Naudan Sisäpaisti n. 1,0 kg
    Hinta n. 19,95/kpl
    19,95/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,09/kpl
    35,45/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka tomaattimurska 500 g
    Hinta 0,69/kpl
    1,38/kg
  • Delideli Punaviinietikka 250ml 12kk tynnyrikypsytys
    Hinta 4,99/kpl
    19,96/l
  • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Neilikka 15g kok pussi mauste
    Hinta 1,65/kpl
    110,00/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Pirkka kanelitanko 15g
    Hinta 1,25/kpl
    83,33/kg
  • Järvikylä oregano rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Naudan sisäpaisti palana
    Hinta 19,95/kg
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,49/kpl
    42,45/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 6,65/kpl
    26,60/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Mutti tomaattimurska 2x210g
    Hinta 1,65/kpl
    3,93/kg
  • K-Menu tomaattimurska 400g
    Hinta 0,35/kpl
    0,87/kg
  • Druvan punaviinietikka 300ml
    Hinta 2,89/kpl
    9,63/l
  • Filos 350ml punaviinietikka
    Hinta 2,15/kpl
    6,14/l
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Hinta 2,09/kpl
    4,18/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Santa Maria Neilikka kokonainen, pussi 15g
    Hinta 2,29/kpl
    152,67/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,45/kpl
    362,50/kg
  • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
    Hinta 1,15/kpl
    287,50/kg
  • Meira kanelitanko 15g
    Hinta 2,55/kpl
    170,00/kg
  • Santa Maria Kaneli kokonainen, pussi 22g
    Hinta 2,15/kpl
    107,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (157 arviota)

  • Make
    6 kuukautta sitten
    Hyvää
  • Hyvä ruoka parempi mieli
    7 kuukautta sitten
    Ei huono :) kannattaa laittaa paistolämpö 150 ja haudutusaika 4 h. Tällä reseptillä ruokittu monta suuta.
  • Papaz yahnisi
    1 vuosi sitten
    Bakanilla ja Turkissa stifadoon käytetään kokonaisia pikkusipuleita. Maustepippurit sopisivat joukkoon.
  • Patapata
    1 vuosi sitten
    Todella hyvä hieman soveltaen. Tein viime jouluna karjalanpaistin korvikkeena ja kyllä maistui kaikille!
  • Kari
    1 vuosi sitten
    Riittoisa koko perheen suosikki. Useimmiten tehdään kylläkin possun kasslerista, muuten sama resepti. Naudan lapa sopii myös hyvin. Liekö sitten aito stifado enää :) Ja kypsennys uunissa mieluiten 4-6 tuntia miedossa lämmössä (150).
  • MK
    4 vuotta sitten
    Jäi mauttomaksi, iso pettymys!
  • Korkki
    5 vuotta sitten
    Tuohan on lähinnä sipulikeitto. "n.1kg sipulia"