• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Stifado eli kreikkalainen lihapata

Stifado eli kreikkalainen lihapata tehdään lampaan- tai naudanpaistista. pata hautuu uunissa lähes itsekseen.
Stifado eli kreikkalainen lihapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 125 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta
    • n. 1kglampaan- tai naudanpaistia kuutioituna
    • 3rkloliiviöljyä
    • 2-3tlsuolaa
    • n. 1kgsipuleita
    • 3-4valkosipulinkynttä
    • n. 2dlvettä tai punaviiniä
    • 1/2dlpunaviinietikkaa
    • 2tlfariinisokeria tai hunajaa
    • 3/4tlmustapippuria
    • 2-3kokonaista neilikkaa
    • 2laakerinlehteä
    • 1kanelitanko

Pinnalle

    • tuoretta oreganoa tai persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ruskista lihakuutiot useassa erässä öljyssä. Mausta ne suolalla ja siirrä pataan.
  2. Kuori ja lohko sipulit. Kuori valkosipulinkynnet ja paloittele ne. Lisää sipulit, valkosipulit, tomaattimurska, vesi tai punaviini, punaviinietikka, sokeri ja mausteet pataan. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Siirrä pata uuniin ja kypsennä kannen alla 175 asteessa 1 1/2-2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Koristele hienonnetulla oreganolla tai persiljalla. Tarjoa perunoiden tai riisin ja kasvisten kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 125 kcal523 kJ
  • Proteiinia10,2 g
  • Hiilihydraatteja3,62 g
  • Rasvaa7,73 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 34 arvostelua