• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukkakiisseli ja valkosuklaakerma

Puolukkakiisseli ja valkosuklaakerma
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 275 kcal / annos (225g)

Ainekset

6 annosta

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Säästä muutama jäinen puolukka koristeeksi. Hienonna kohmeiset tai sulaneet puolukat sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa osa vedestä.
  2. Kaada seos kattilaan, lisää loppu vesi, sokeri, perunajauhot ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli saostuu ja pulpahtaa muutaman kerran.
  3. Nosta kattila liedeltä ja kaada isoon tarjoilukulhoon tai annoskulhoihin. Ripottele pinnalle hiukan sokeria, ettei kiisselin pinnalle muodostu kuorta. Anna jäähtyä.
  4. Sulata suklaa pakkauksen ohjeen mukaan esimerkiksi mikrossa noin 30 sekuntia kerrallaan. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa varovasti. Nosta kermanokareita koristeeksi ja viimeistele vielä puolukoilla.

Ravintosisältö perannos 225g100 g

  • 275 kcal1 150 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8