• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Puolukkajäädyke

Kirpeän kermaisen puolukkajäädykkeen voi tehdä valmiiksi pakastimeen jo ennakkoon. Kokeile myös pieniä annosjäädykkeitä. Noin 0,35€/annos.
Puolukkajäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 238 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Soseuta jäiset puolukat monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Sekoita puolukkasose, kermavaahto ja vanillinisokeri munavaahtoon. Kaada seos kylmällä vedellä kasteltuun kakku- tai jäädykevuokaan. Peitä alumiinifoliolla tai kannella.
  2. Pakasta jäädykettä vähintään 5 tuntia. Kasta vuoka reunaa myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele jäädyke pakastepuolukoilla ja kermavaahdolla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 238 kcal994 kJ
  • Proteiinia2,52 g
  • Hiilihydraatteja17,6 g
  • Rasvaa17,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 30 arvostelua