PuolukkasurvosTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukkasurvos

Puolukkasurvos säilyy sellaisenaan kylmässä. Raikas puolukkasurvos maistuu esimerkiksi kaalilaatikon lisäkkeenä ja sopii hyvin myös leivontaan.

  • yli 60 min

Ainekset

    • tuoreita puolukoita
    • (sokeria)

Valmistus

yli 60 min
  1. Puhdista marjat roskista ja lehdistä. Pese ja kuumenna lasipurkit.
  2. Survo marjoja survimella niin, että mehua muodostuu riittävästi peittämään marjat. Täytä purkit puolukkasurvoksella ja tasoita pinta niin, että survos on kokonaan mehun peitossa. Tasoita pinta myös aina, kun otat marjasurvosta purkista.
  3. Sulje purkit huolellisesti ja säilytä ne kylmässä (+0-4 -asteessa). Puolukka, karpalo ja lakka sisältävät runsaasti bentsoehappoa, joten ne säilyvät survottuna kylmässä ilman kuumennusta, sokeria tai säilöntäaineita.
  4. Sokeroi puolukkasurvos aina makusi mukaan vasta käyttöhetkellä. Puolukkasurvos sopii hyvin lisäkkeeksi sekä leivonnaisten ja marjapuurojen valmistukseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua