• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Puolukkasemifreddo

Semifreddo on italialainen jäädykkeen ja jäätelön risteytys. Puolijäinen jäätelö syntyy ilman jäätelökonetta.
Puolukkasemifreddo
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 240 kcal / annos (95g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Jätä muutamia jäisiä puolukoita koristeeksi. Kaada loput kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia. Soseuta puolukat sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.
  2. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vatkauksen loppupuolella vähitellen 1/2 dl sokeria. Puhdista vatkaimet, vaahdota kerma erillisessä kulhossa ja mausta vaniljasokerilla. Puhdista vatkaimet ja vatkaa keltuaiset erillisessä kulhossa vaaleaksi vaahdoksi lopun sokerin (1/2 dl) kanssa.
  3. Sekoita keltuaisvaahtoon puolukkasose, kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto.
  4. Kaada seos laakeaan vuokaan, peitä vuoka foliolla ja pakasta noin 4 tuntia, kunnes massa on puolijäinen eli semifreddo. Lusikoi puolukkasemifreddo tarjolle annosmaljoihin ja koristele puolukoilla ja puolukanlehdillä. Tarjoa jälkiruoaksi.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 95g100 g

  • 240 kcal1 010 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua