Puolukkasemifreddo
Semifreddo on italialainen jäädykkeen ja jäätelön risteytys. Puolijäinen jäätelö syntyy ilman jäätelökonetta.
6 annostaalle 30 min240 kcal / annos (95g)
Ainekset
6 annosta
- 1ps(200 g)Pirkka puolukoita (pakaste)
- 1/2dlsokeria
- 2rklvettä
- 2kananmunaa
- 1dlsokeria
- 2tlvanilliinisokeria
Valmistus
alle 30 min- Jätä muutamia jäisiä puolukoita koristeeksi. Kaada loput kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia. Soseuta puolukat sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.
- Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vatkauksen loppupuolella vähitellen 1/2 dl sokeria. Puhdista vatkaimet, vaahdota kerma erillisessä kulhossa ja mausta vaniljasokerilla. Puhdista vatkaimet ja vatkaa keltuaiset erillisessä kulhossa vaaleaksi vaahdoksi lopun sokerin (1/2 dl) kanssa.
- Sekoita keltuaisvaahtoon puolukkasose, kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto.
- Kaada seos laakeaan vuokaan, peitä vuoka foliolla ja pakasta noin 4 tuntia, kunnes massa on puolijäinen eli semifreddo. Lusikoi puolukkasemifreddo tarjolle annosmaljoihin ja koristele puolukoilla ja puolukanlehdillä. Tarjoa jälkiruoaksi.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 95g100 g
- 240 kcal1 010 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja26 g
- Rasvaa14 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Pienellä tuunauksella oikaisten: Kermana käytin Valion Kinuskikermaa ja puolukoiden tilalla Bonne valmista puolukkasosetta. Sose on sokeroimatonta, joten kerman makeus ei haittaa, koska puolukkasoseella saa maun tuunattua sopivan raikkaaksi.
Olen tehnyt tätä vieraille ja aina on maistunut! Suosittelen syysjälkkäriksi ehdottomasti :-)
Tosi hyvä ja raikas jälkiruoka! Maistuu vaikka tuhdin jouluaterian jälkeen :)