Puolukka-ruisvaahto
Puolukka-ruisvaahto yllättää keveydellään. Kokeile myös tuoreita puolukoita.
4 annostaalle 15 min113 kcal / annos (120g)
Ainekset
4 annosta
- 1 1/2dlsihtiruisjauhoja
- 2dlkiehuvaa vettä
- 3-4dl(200 g)Pirkka puolukoita (pakaste)
- 1/2-3/4dlsokeria
- 1tlvanilliinisokeria
Valmistus
alle 15 min- Mittaa ruisjauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kiehuva vesi. Lisää jäiset puolukat, sokeri ja vanilliinisokeri.
- Vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. (Jos käytät tuoreita tai sulaneita puolukoita, jäähdytä ruisseos hyvin ennen vaahdottamista.) Tarjoa välipalaksi tai jälkiruoaksi.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 120g100 g
- 113 kcal472 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja25 g
- Rasvaa1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi