Puolukkabrowniet
Ihanan suklaiset browniet saavat raikkautta puolukasta. Tätä herkkua riittää makeannälkään pienikin pala.
30 palaa30 - 60 min140 kcal / annos (40g)
Ainekset
30 palaa
- 200gPirkka voita
- 3dlsokeria
- 2dlvehnäjauhoja
- 2tlvanilliinisokeria
- 4kananmunaa
- 1ps(200 g)Pirkka puolukoita (pakaste)
Valmistus
30 - 60 min- Paloittele suklaa. Sulata voi kattilassa, siirrä kattila sivuun ja sekoita suklaa voin sekaan.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon suklaa-voiseos. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kierrevatkaimella ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka (20 x 28 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Ripottele pinnalle puolukat.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasossa noin 40 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Brownie saa jäädä pehmeän taikinaiseksi. Tarjoa lisäksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit
Ravintosisältö per annos 40g100 g
- 140 kcal587 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja15 g
- Rasvaa8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Sovelsin reseptiä vähän: korvasin yhden munan desillä vahvaa kahvia, lisäsin osan suklaasta sulattamattomina paloina sattumiksi, 1 dl vähemmän sokeria, taikina vuokaan kerroksittain ja väliin puolukkahillosuoni. Tuli hyvää!!