PupukeksikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pupukeksikakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Syötävän söpö pupukeksikakku on pääsiäisen makein pupu! Hurmaava pääsiäiskakku syntyy kätevästi valmiista taikinasta. Koristelussa vain mielikuvituksesi on rajana.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta
2 pkt (à 400 g)
 
tai
2 prk (à 2 dl)
 
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
2 prk (à 180 g)
 
tai
3/4 dl (100 g)
 
tai
1 pkt
 
tai
1/2 pkt (à 250 g)
 
tai
1 pkt (125 g)
 
tai
1 ps (100 g)
 
tai
1 ps (100 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 429 kJ / 342 kcal
Rasva
20,7 g
josta tyydyttynyttä
10,8 g
Hiilihydraatit
33,2 g
josta sokereita
20,1 g
Proteiini
5 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sulata murotaikinat pakkauksen ohjeen mukaan.

Kauli molemmat murotaikinat leivinpaperien päällä kahdeksi 25 cm x 40 cm suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Leikkaa veitsellä pupu kaavojen mukaan. Voit hyödyntää ylimääräisen taikinan leipomalla niistä pipareita.

Paista pohjia vuorotellen uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita kunnolla. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on pyöreäpäinen tylla.

Nosta keksipohja varovasti tarjoiluastialle. Sivele keskiosa lemoncurdilla, niin että reunoilla on kauttaaltaan noin sentin verran tyhjää tilaa.

Pursota tuorejuustokermavaahtoa keksipohjan reunoille kauttaaltaan, tähän menee noin 1/3 tuorejuustokermavaahdosta. Nosta toinen pohja varovasti päälle.

Pursota päällimmäinen kerros kauttaaltaan tuorejuustokermavaahdolla.

Koristele pupukeksikakku marjoilla, macaronsleivoksilla ja kuorrutetuilla manteleilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka murotaikina 400g pakaste
    Hinta 2,15/kpl
    5,37/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Hinta 1,79/kpl
    9,94/kg
  • Robertson's Lemon Curd 320g
    Hinta 3,29/kpl
    10,28/kg
  • Pirkka Parhaat macaronleivos 12kpl/132g pakaste
    Hinta 5,39/kpl
    40,83/kg
  • Pirkka mansikka 250g 1lk
    Hinta 5,99/kpl
    23,96/kg
  • Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainen
    Hinta 2,79/kpl
    22,32/kg
  • Pirkka kuorrutettu manteli 100g passion
    Hinta 2,35/kpl
    23,50/kg
  • Pirkka kuorrutettu manteli 100g appelsiini valkoinen suklaa
    Hinta 2,35/kpl
    23,50/kg
  • Sunnuntai murotaikina 400g laktoositon pakaste
    Hinta 3,49/kpl
    8,73/kg
  • Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina makea 380 g pakaste
    Hinta 1,89/kpl
    4,97/kg
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    Hinta 2,29/kpl
    11,45/kg
  • Mackays Sitruunatahna 340g
    Hinta 3,89/kpl
    11,44/kg
  • pH7 macarons 8kpl/110g
    Hinta 9,95/kpl
    90,45/kg
  • Pirkka Parhaat macaron 6kpl/72g gluteeniton RFA pakaste
    Hinta 4,39/kpl
    60,97/kg
  • Pirkka kuorrutettu manteli 100g kinuski
    Hinta 2,35/kpl
    23,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (69 arviota)

  • TLK
    11 kuukautta sitten
    Tämä resepti ei todellakaan ole kananmunaton!
  • K-Kuluttajapalvelu
    11 kuukautta sitten
    TLK, kiitos palautteestasi. Korjaamme merkinnän.
  • Kokeilija
    1 vuosi sitten
    Todella helppo tehdä
  • Bakers
    1 vuosi sitten
    Reseptissä olisi hyvä mainita, että kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Keksipohjan kuuluu hieman pehmetä, jotta siitä saa siistejä paloja ja sitä on mukava syödä.
  • Ninni
    1 vuosi sitten
    Mukavaa vaihtelua täytekakulle. Keksipohjaa hieman hankala syödä.
  • 1234
    1 vuosi sitten
    saisiko reseptiä suolaisena versiona
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    1234, välitän toiveesi reseptistä vastaaville henkilöille.
  • Sokeriton
    1 vuosi sitten
    Tossa videolla kakun tekijä laittoi sokeria pari "hyppysellistä". Eli sormillaann ripotteli astiasta. Sitä varmaan voi laittaa maun mukaan