Sateenkaarikakku
Sateenkaarikakun leipominen vaatii hieman aikaa, mutta upea lopputulos on kaiken vaivan arvoinen.
- 20 annosta
- yli 60 min
Ainekset
20 annosta
- 250gvoita
- 4dlsokeria
- 5kananmunaa
- 5 1/2dlvehnäjauhoa
- 3dlperunajauhoa
- 3tlleivinjauhetta
- Dr. Oetker geelivärejä
Täyte ja kuorrutus
- 3prk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2pkt(à 200 g)maustamatonta tuorejuustoa
- 1dltomusokeria
- 2rkllimetin mehua
- 1 1/2dllimetahnaa (lime curd)
Valmistus
yli 60 min- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos ja jogurtti taikinaan.
- Jaa taikina kuuteen kulhoon samankokoisiin annoksiin. Voit arvioida määrän silmämääräisesti tai punnitsemalla. Värjää taikinat eri värisiksi geelivärillä.
- Pingota irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele ja korppujauhota reuna. Kaada ensimmäinen taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista kakkulevyä 175-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla.
- Avaa vuoan reuna varovasti, ja vedä kakkulevy leivinpaperin avulla vuoasta. Huuhdo vuoan reuna kylmällä vedellä. Kuivaa, kokoa, leivinpaperoi ja voitele vuoka uudestaan. Kaada vuokaan seuraava taikina. Paista kaikki eriväriset kakkulevyt samalla tavalla ja anna niiden jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja limetin mehu. Jaa vaahto kahteen kulhoon. Siirrä toinen vaahtoannos odottamaan jääkaappiin.
- Sulata suklaa teräskulhossa vesihauteessa. Sekoita toinen vaahtoannos suklaasulaan muutamassa erässä voimakkaasti sekoittaen.
- Nosta ensimmäinen kakkulevy tarjoiluvadille. Levitä pintaan ohut kerros limetahnaa ja paksumpi kerros valkosuklaalla maustettua vaahtoa. Nosta seuraava levy paikoilleen ja levitä jälleen vaahtokerros. Jatka kakun kokoamista samaan tapaan. Levitä loppu valkosuklaavaahto kakun reunoille tilkitsemään epätasaisuuksia. Nosta kakku jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
- Kuorruta kakku levittämällä sen pintaan toinen vaahto.
Tiesitkö että...
Voit koristella sateenkaarikakun Saint Patrick's dayhin sopivaksi vihreästä sokerimassasta muotoilluilla apilanlehtikoristeilla ja vihreillä koristerakeilla.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kakku lössähti ihan täysin ja värit haihtuivat uunissa KOKONAAN, että kaikki olivat samanvärisiä. Ja käytimme ohjeessa olevaa väriä ja kaikki värit käytettiin tyhjiksi. Henkilökohtaisesti en itse suosittele.😎😃
Tosi hyvä kakku!! 🌈🌈🌈🌈
Olen hyvin pettynyt. Tein kakkua 63-vuotiaan enon kissan hautajaisiin, mutta kakku näyttää enemmänkin kasalta pinaattilettuja. Olen hyvin pettynyt, niin on enokin. Ainekset menivät hukkaan ja päiväni on pilalla!!
taikinaa tuli liian vähän vaikka kaikkia aineita laitoin oikean määrän ja ensimmäisestä ”kakusta” tuli letun paksuinen
Ihanan näköinen mitta vie paljon aikaa🌈⏱
Kesti varmaan 2 tuntia paistaa noi kaikki 6 kakkupohjaa, kun käytössä oli vain yksi uuni ja aika mautonta, mutta hieno. En kyllä enää toiste aijo käyttää 3 tuntia pelkästään pohjien valmistukseen huohh
Juuri näin, kakku pitää kostuttaa. Osaavampi leipuri olisi maustanut kerrokset eri tavoin. Nyt kakusta jää lähinnä paha mieli, petetty olo.
Minttu, kakkua ei kostuteta. Pohja on tarpeeksi mehevä jo sellaisenaan.
Kostutetaanko tätä kakkua millään?
Tein tätä synttäreille ja hyvää tuli :)
Ihanan värikäs😀