• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
SateenkaarikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sateenkaarikakku

Sateenkaarikakun leipominen vaatii hieman aikaa, mutta upea lopputulos on kaiken vaivan arvoinen.

  • 20 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

20 annosta
    • 250gvoita
    • 4dlsokeria
    • 5kananmunaa
    • 5 1/2dlvehnäjauhoa
    • 3dlperunajauhoa
    • 3tlleivinjauhetta
    • 3tlvaniljasokeria
    • Dr. Oetker geelivärejä

Täyte ja kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos ja jogurtti taikinaan.
  2. Jaa taikina kuuteen kulhoon samankokoisiin annoksiin. Voit arvioida määrän silmämääräisesti tai punnitsemalla. Värjää taikinat eri värisiksi geelivärillä.
  3. Pingota irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele ja korppujauhota reuna. Kaada ensimmäinen taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Paista kakkulevyä 175-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla.
  5. Avaa vuoan reuna varovasti, ja vedä kakkulevy leivinpaperin avulla vuoasta. Huuhdo vuoan reuna kylmällä vedellä. Kuivaa, kokoa, leivinpaperoi ja voitele vuoka uudestaan. Kaada vuokaan seuraava taikina. Paista kaikki eriväriset kakkulevyt samalla tavalla ja anna niiden jäähtyä.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja limetin mehu. Jaa vaahto kahteen kulhoon. Siirrä toinen vaahtoannos odottamaan jääkaappiin.
  7. Sulata suklaa teräskulhossa vesihauteessa. Sekoita toinen vaahtoannos suklaasulaan muutamassa erässä voimakkaasti sekoittaen.
  8. Nosta ensimmäinen kakkulevy tarjoiluvadille. Levitä pintaan ohut kerros limetahnaa ja paksumpi kerros valkosuklaalla maustettua vaahtoa. Nosta seuraava levy paikoilleen ja levitä jälleen vaahtokerros. Jatka kakun kokoamista samaan tapaan. Levitä loppu valkosuklaavaahto kakun reunoille tilkitsemään epätasaisuuksia. Nosta kakku jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
  9. Kuorruta kakku levittämällä sen pintaan toinen vaahto.

Tiesitkö että...

Voit koristella sateenkaarikakun Saint Patrick's dayhin sopivaksi vihreästä sokerimassasta muotoilluilla apilanlehtikoristeilla ja vihreillä koristerakeilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 45 arvostelua