Murokeksit
- Annosmäärä30 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Täytä rapeat murokeksit kirpeällä lemoncurdilla tai makealla vadelmahillolla. Tujauta päälle vielä tomusokeripilvi. Nämä keksit maistuvat myös ilman täytettä.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
30 kpl
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi
- vadelmahilloa tai lemon curdia eli sitruunatahnaa
- Pirkka tomusokeria
Ravintosisältö
- Energia1 869 kJ / 447 kcal
- Rasva23,5 g
- josta tyydyttynyttä14,7 g
- Hiilihydraatit53,4 g
- josta sokereita18,7 g
- Proteiini4,9 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin.
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri toisessa kulhossa. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoittaminen onnistuu esimerkiksi nuolijalla tai puuhaarukalla.
- Pyörittele taikina palloksi, kääräise kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa 1 tunti.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellin päälle.
- Jauhota pöytä kevyesti. Kauli taikina ohueksi levyksi. Tee pienellä lasilla tai piparkakkumuotilla pikkuleipiä ja nostele uunipellille lastan avulla.
- Kun pelti on täynnä, laita se uuniin. Paista keksejä 8–10 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Kauli sillä aikaa taikina uudelleen ja painele muotilla lisää keksejä ja paista ne. Keksejä tulee noin 60, eli ota lisää uunipeltejä käyttöön. Jäähdytä keksit.
- Säilytä keksit ilman täytettä ja täytä vasta ennen juhlia. Levitä keksin päälle vadelmahilloa tai lemoncurdia. Paina toinen keksi päälle. Siivilöi päälle tomusokeria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(154 arviota)
- yli 60 min4,1(43 arviota)
- yli 60 min3,9(313 arviota)
- yli 60 min3,6(49 arviota)
- yli 60 min3,8(61 arviota)
- yli 60 min3,9(41 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min3,9(32 arviota)
- yli 60 min4,0(103 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (40 arviota)
- Malla4 kuukautta sittenKäykö voin sijasta leivontamargariini?
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenMalla, halutessaan voin sijasta voi kokeilla käyttää leivontamargariinia.
- Vk1 vuosi sittenTuli ihan kelpoja. Taikina jäi kevyellä jauholla kiinni kaikkeen joten päätin lisätä pöytään runsaasti jauhoja ja kyllä sitten onnistui.
- Rome1 vuosi sittenHyvä resepti
- Kisulapsi1 vuosi sittenHyviä
- Metsämies3 vuotta sittenLiian rasvaisia
- Leipuri3 vuotta sittenTodella hyvä ohje! Koskaan en ole onnistunut murokekseissä, mutta tällä ohjeella tuli täydellisiä! Helposti käsiteltävä taikina ja todella hyvän makuisia ilman hilloakin.