Murokeksit
Täytä rapeat murokeksit kirpeällä lemoncurdilla tai makealla vadelmahillolla. Tujauta päälle vielä tomusokeripilvi. Nämä keksit maistuvat myös ilman täytettä.
30 kplyli 60 min
Ainekset
30 kpl
- 200ghuoneenlämpöistä voita
- 1 1/2dlsokeria
- 1kananmuna
- 3 1/2dlvehnäjauhoja
- 1 1/2dlperunajauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlvaniljasokeria
Lisäksi
- vadelmahilloa tai
- lemoncurdia
- tomusokeria
Valmistus
yli 60 min- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin.
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri toisessa kulhossa. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoittaminen onnistuu esimerkiksi nuolijalla tai puuhaarukalla.
- Pyörittele taikina palloksi, kääräise kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa 1 tunti.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellin päälle.
- Jauhota pöytä kevyesti. Kauli taikina ohueksi levyksi. Tee pienellä lasilla tai piparkakkumuotilla pikkuleipiä ja nostele uunipellille lastan avulla.
- Kun pelti on täynnä, laita se uuniin. Paista keksejä 8-10 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Kauli sillä aikaa taikina uudelleen ja painele muotilla lisää keksejä ja paista ne. Keksejä tulee noin 60, eli ota lisää uunipeltejä käyttöön. Jäähdytä keksit.
- Säilytä keksit ilman täytettä ja täytä vasta ennen juhlia. Levitä keksin päälle vadelmahilloa tai lemoncurdia. Paina toinen keksi päälle. Siivilöi päälle tomusokeria.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Liian rasvaisia
Todella hyvä ohje! Koskaan en ole onnistunut murokekseissä, mutta tällä ohjeella tuli täydellisiä! Helposti käsiteltävä taikina ja todella hyvän makuisia ilman hilloakin.