Hyppää sisältöön
MurokeksitReseptin takana kumppani

Murokeksit

  • Annosmäärä30 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Täytä rapeat murokeksit kirpeällä lemoncurdilla tai makealla vadelmahillolla. Tujauta päälle vielä tomusokeripilvi. Nämä keksit maistuvat myös ilman täytettä.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

30 kpl
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    1 869 kJ / 447 kcal
  • Rasva
    23,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    14,7 g
  • Hiilihydraatit
    53,4 g
  • josta sokereita
    18,7 g
  • Proteiini
    4,9 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin.
  2. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri toisessa kulhossa. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoittaminen onnistuu esimerkiksi nuolijalla tai puuhaarukalla.
  3. Pyörittele taikina palloksi, kääräise kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa 1 tunti.
  4. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellin päälle.
  5. Jauhota pöytä kevyesti. Kauli taikina ohueksi levyksi. Tee pienellä lasilla tai piparkakkumuotilla pikkuleipiä ja nostele uunipellille lastan avulla.
  6. Kun pelti on täynnä, laita se uuniin. Paista keksejä 8–10 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Kauli sillä aikaa taikina uudelleen ja painele muotilla lisää keksejä ja paista ne. Keksejä tulee noin 60, eli ota lisää uunipeltejä käyttöön. Jäähdytä keksit.
  7. Säilytä keksit ilman täytettä ja täytä vasta ennen juhlia. Levitä keksin päälle vadelmahilloa tai lemoncurdia. Paina toinen keksi päälle. Siivilöi päälle tomusokeria.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (40 arviota)

  • Malla
    4 kuukautta sitten
    Käykö voin sijasta leivontamargariini?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 kuukautta sitten
    Malla, halutessaan voin sijasta voi kokeilla käyttää leivontamargariinia.
  • Vk
    1 vuosi sitten
    Tuli ihan kelpoja. Taikina jäi kevyellä jauholla kiinni kaikkeen joten päätin lisätä pöytään runsaasti jauhoja ja kyllä sitten onnistui.
  • Rome
    1 vuosi sitten
    Hyvä resepti
  • Kisulapsi
    1 vuosi sitten
    Hyviä
  • Metsämies
    3 vuotta sitten
    Liian rasvaisia
  • Leipuri
    3 vuotta sitten
    Todella hyvä ohje! Koskaan en ole onnistunut murokekseissä, mutta tällä ohjeella tuli täydellisiä! Helposti käsiteltävä taikina ja todella hyvän makuisia ilman hilloakin.