• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mantelinen marjapiiras

Kruunaa kahvihetki itse tehdyllä marjapiirakalla. Mantelisen marjapiiraan pohjaan on lisätty mantelimassaa ja täytteeseen mantelijauhetta.
Mantelinen marjapiiras
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 12 palaa
  • 30 - 60 min
  • 263 kcal / annos (100g)

Ainekset

n. 12 palaa

Pohja

Täyte

    • 2kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1sitruunan tai limetin raastettu kuori
    • 1ps(400 g)Pirkka marjasekoitusta (pakaste)
    • tai
    • 1ps(à 200 g)vadelmia (pakaste) ja
    • 1ps(à 200 g)mustikoita (pakaste)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita mantelimassa, margariini, vehnäjauhot ja leivinjauhe monitoimikoneessa. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele ja levitä taikina piirakkavuoan (halkaisija noin 30 cm) pohjalle ja reunoille. Laita piirakkavuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munasokerivaahtoon rahka ja mantelijauhe, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Mausta sitruunan tai limetin raastetulla kuorella. Lisää jäiset marjat.
  3. Paista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Kaada täyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja jatka paistamista vielä noin 35 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä vaniljajäätelön kera.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 263 kcal1 100 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua