Persikka-rahkapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Persikka-rahkapiirakka

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
Helppo persikka-rahkapiirakka sopii erityisesti pääsiäiseen. Rahkapiirakka muropohjalla on klassikko ja erityisen mehevä se on persikkaisena versiona.
  • Laktoositon

Ainekset

12 annosta

Pohja

150 g
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1
 
kananmuna
tai
4 dl
 
vehnäjauhoja
tai
2 tl
 
tai

Täyte

2 tlk (à 425 g/235 g)
 
tai
1 tlk (250 g)
 
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
3
 
kananmunaa
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
1
 
sitruunan raastettu kuori
tai
2 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 114 kJ / 266 kcal
Rasva
13,9 g
josta tyydyttynyttä
8,4 g
Hiilihydraatit
28,4 g
josta sokereita
16,1 g
Proteiini
6,1 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa sokeri ja muna voisulaan haarukkavatkaimella.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset seokseen lusikalla painellen.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan (⌀ 30 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet täytteen ainekset.

Valuta persikkaviipaleet siivilässä. Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sokeri, sitruunan raastettu kuori sekä vaniljasokeri.

Lado persikat pohjan päälle ja kaada täyte vuokaan.

Paista piirakkaa 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa persikkapiirakka jäähtyneenä.

Voit oikaista ja käyttää piirakan pohjana myös valmista Pirkka murotaikinaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Plussa-etu −14 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
  • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
    Hinta 3,89/kpl
    64,83/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Pirkka persikkaviipaleet sokeriliemessä 410g/240g
    Hinta 1,79/kpl
    7,46/kg
  • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (268 arviota)

  • Hanna
    1 päivä sitten
    Hyvä resepti, vaatii huomattavasti ohjeistettua pidemmän paistoajan.
  • Tuula
    4 päivää sitten
    Hyvää on teen usein.
  • Leena
    5 päivää sitten
    Älyttömän hyvää😊
  • M-L. S
    13 päivää sitten
    Todella hyvvää oli, vaik hieman muuntelin jauhoja kauraa osaksi, sekä sitruunan ystävänä tilkka mehua lisänä.
  • Siru
    15 päivää sitten
    Tosi hyvää, vuorokauden jälkeen parasta!
  • ***
    15 päivää sitten
    Paistoaika ainakin minulla paljon pitempi kuin ohjeessa. Suojasin piiraan reunat foliolla ja paistoin n. 40 min. Vasta sitten oli täyte hyytynyt.
  • Ofelia
    15 päivää sitten
    Taikanäppi: tuossa oli käytetty valmiiksi viipaloitua persikkaa. Mulla on piirakka uunissa, täyte oli aika löysä, saapa nähdä hyytyykö. Pohja oli superhelppo, pakkasessa ei sattunut olemaan valmista taikinaa.
  • Iitu
    16 päivää sitten
    Maukas hyvä piirakka. Kiitos reseptistä.
  • Päivi
    17 päivää sitten
    Hyvä piirakka pehmeällä täytteellä
  • Harmin paikka
    17 päivää sitten
    Ei hyytynyt.
  • Taikanäppi
    17 päivää sitten
    Kun kaikki on niin tarkasti neuvottu niin onko tarkoitus että nuo Persikan puolikkaat laitetaan puolikkaina pohjalle kuvassa näyttää kun ois viipaloitu ne tuonne seuraavaksi kyllä viipaloin vaikka en tajunnut ekalla.
  • Taikanäppi
    17 päivää sitten
    Siis mulla oli 30cm vuoka ja kaikki ainekset laitoin prikulleen.. soossia tuli niin paljon että taikinan reunat peittyi ja melkein tuli yli. laitoin kaikki kuten ohjeessa oli ois pitänyt jättää vähän pois..persikat laitoin puolikkaina koska ei mainintaa että olisi pitänyt ne viipaloida..seuraavaksi viipaloin kyllä..
  • Marsu
    17 päivää sitten
    On merkitty laktoosittomaksi, vaikka käytetty tavallista voita.
  • Kipa
    18 päivää sitten
    Voiko vispikerman korvata kuohukermalla
  • K-Kuluttajapalvelu
    22 päivää sitten
    Lidija, kermaa ei tarvitse vispata.
  • Lidija
    22 päivää sitten
    "Sekoita rahkan joukkoon vispikerma". Kysymys: pitääkö vispikerma ensin vatkata vaahdoksi ennen sekoittaminen?
  • Sp
    23 päivää sitten
    Onko kukaan kokeillut pohjaa gluteenittomana?
  • K-Kuluttajapalvelu
    25 päivää sitten
    Sanna, rahkan voi halutessaan korvata kermaviilillä.
  • Sanna
    25 päivää sitten
    Käykö rahkan tilalle kermaviili?
  • Tuulia
    27 päivää sitten
    Vanha hyväksi havaittu maukas ohje,PÄÄSIÄIS-piirakkana meillä tunnettu.
  • Margit
    27 päivää sitten
    Todella💕 hyvä👍👍
  • ippa
    11 kuukautta sitten
    erittäinhyvä
  • Marjudki
    11 kuukautta sitten
    Kyllä tuli maukas piirakka.
  • Aikku
    11 kuukautta sitten
    Pienillä muokkauksilla tein, 3dl jauhoja pohjaan. Täytteeseen vain 1dl kermaa ja 2 munaa. Mahtui 27cm piirakkavuokaan.
  • Mumppa
    11 kuukautta sitten
    Ohjeen mukaan tein ja täytettä ihan liikaa. Onneksi mies söi ylimääräisen.
  • Muumiska
    1 vuosi sitten
    Hyvää, ei liian makeaa.
  • Vippe
    1 vuosi sitten
    Vaihdoin kerman Valion sitruunarahkaan ja rahka oli rasvaton. Tuli tosi hyvää ja raikasta.
  • Vippe
    1 vuosi sitten
    Vaihdoin kerman Valion sitruunarahkaan ja rahka oli rasvaton. Tuli tosi hyvää ja raikasta.
  • Mumppa
    1 vuosi sitten
    Mulla ohjeen mukaan tehtyä täytettä liikaa. Jouduin jättämään osan pois, olisi muuten tullut yli. Muuten hyvä ohje ja maku kohdillaan.
  • Leipoja
    1 vuosi sitten
    Täyte onnistui hyvin, pohja ei sitten niinkään. Oli vähän kova ja mauton. Sit mietin että kannattaako sitä rasvaa sulattaa vai voisiko olla vain huoneenlämpöistä? Vaikuttaako koostumukseen mitenkään? Ja jos jauhoja vähentäisi 3 dl niin voisikohan olla vähän vähemmän kova 🤔