• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Persikka-rahkapiirakka

Helppo persikka-rahkapiirakka sopii erityisesti pääsiäiseen.
Persikka-rahkapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 195 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Painele sulatettu murotaikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vanilliinisokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
  3. Anna tortun jäähtyä. Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettele ne tortun pinnalle kauniisti. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti sitten runsaammin. Tarjoa kylmänä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 195 kcal814 kJ
  • Proteiinia4,8 g
  • Hiilihydraatteja22,6 g
  • Rasvaa10,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua
  • PPP :-)15.4.2017

    Onko siitä haittaa, jos kerman vatkasi vaahdoksi??

  • K-Kuluttajapalvelu15.4.2017

    Hei PPP :-), luultavasti kakku onnistuu niinkin. Kermavaahto laskeutuu jonkin verran paistettaessa ja sekoitettaessa muuhun täytteeseen.

  • Masulu27.3.2016

    Voinhan laittaa persikat tohon pohjan päälle, rahkaseoksen alle ja paistaa uunissa. Ei ole hyytelösokeria.

  • Kuluttajapalvelu24.3.2016

    Rahka, kiilteen voi toki halutessaan jättää pois persikoiden päältä.

  • Rahka24.3.2016

    Voisko tuon hyytelösokeri-kohdan jättää pois??

  • Venla24.3.2016

    Ei tarvitse vatkata.

  • Kuluttajapalvelu24.3.2016

    Ilona, kermaa ei tarvitse vispata. Täytteen aineet vain sekoitetaan hyvin keskenään.

  • Ilona24.3.2016

    Olisiko vielä jollain mielipide asiasta, niin menen sitten enemmistön mukaan :-)

  • Kokkikolmonen23.3.2016

    Tottakai kerma vatkataan ja sitten yhdistetään rahkan kanssa!!

  • Marja21.3.2016

    Ilona, kermaa ei vatkata vaahdoksi, vaan sekoitetaan rahkan joukkoon.

  • Ilona20.3.2016

    Hei. Pitääkö kerma oli vispattu vaahdoksi, kun se sekoitetaan rahkan joukkoon?