Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Persikka-rahkapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Persikka-rahkapiirakka

Helppo persikka-rahkapiirakka sopii erityisesti pääsiäiseen. Rahkapiirakka muropohjalla on klassikko ja erityisen mehevä se on persikkaisena versiona.

Ainekset

12 annosta

    Pohja

    Täyte

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa sokeri ja muna voisulaan haarukkavatkaimella.
    2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset seokseen lusikalla painellen.
    3. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (⌀ 30 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet täytteen ainekset.
    4. Valuta persikkaviipaleet siivilässä. Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sokeri, sitruunan raastettu kuori sekä vaniljasokeri.
    5. Lado persikat pohjan päälle ja kaada täyte vuokaan.
    6. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa persikkapiirakka jäähtyneenä.

    Tiesitkö että...

    Voit oikaista ja käyttää piirakan pohjana myös valmista Pirkka murotaikinaa.

    Kategoriat

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

    Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Iso Omena
    Vaihda
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      0,95/kpl
      9,50/kg
    • Pirkka persikkaviipaleet sokeriliemessä 425g/235g
      Pirkka persikkaviipaleet sokeriliemessä 425g/235g
      1,79/kpl
      7,62/kg
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      1,39/kpl
      5,56/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      1,29/kpl
      6,45/l
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Pirkka vaniljasokeri 100g
      2,35/kpl
      23,50/kg
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      3,59/kpl
      6,19/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      1,49/kpl
      9,31/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Meira leivinjauhe 100g tölkki
      0,99/kpl
      9,90/kg
    • Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
      Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
      0,79/kpl
      3,16/kg
    • Valio pehmeä maitorahka 250 g
      Valio pehmeä maitorahka 250 g
      0,89/kpl
      3,56/kg
    • Pirkka sitruuna
      Pirkka sitruuna
      0,63/kpl
      3,29/kg
    • Pirkka sitruuna luomu
      Pirkka sitruuna luomu
      0,76/kpl
      4,49/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      0,99/kpl
      0,99/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,05/kpl
      1,05/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      2,19/kpl
      25,76/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      2,55/kpl
      15,94/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      1,79/kpl
      1,79/kg
    • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      2,49/kpl
      1,25/kg
    • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
      Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
      2,55/kpl
      1,28/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Pirkka suomalainen voi 400g
      4,65/kpl
      11,63/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille112 arvostelua
    • Kokkikolmonen1.4.2021

      Mulla jäi kans täyte vähän löysäksi, vaikka pidin uunissa 30min. Muuten todella hyvä resepti, korvasin persikat mandariineilla ja jätin kiilteen tekemättä! Seuraavalla kerralla pidän uunissa kauemmin niin sitte on varmaa bueno.

    • Sinttu15.4.2019

      Sopii. Hyvin pääsiäiseen ja kevään juhliin

    • Sini26.2.2019

      Kaikille, leipomisessa on tärkeä lukea resepti huolella. Sekoita aineet , uunin lämpötila, sekä uunin taso paistaessa tarkasta oman hellan paisto-ohjeet. Jos jäähdytetään jotakin se on totta jäähdytä. Olen hosuessani jäähdytyksen kanssa epäonnistunut nuorena jopa pullataikinan kanssa hiiva liian kuumaan liemeen oli kovia kuin käsikranaatit.Ei kelvannut edes koiralle. Oppia ikä kaikki. Kyllä se siitä nykyään olen tarkka ohjeista onnistuu aina. Onnea leipomiseen.

    • Sarppa 3.1.2019

      Kakku jäi keskeltä ihan löröksi, käytin vispikerman sijaan kuohukermaa, oliko se syynä?

    • K-Kuluttajapalvelu3.1.2019

      Sarppa, harmillista kuulla, että kakku ei ole onnistunut. Vaikea sanoa miksi kakku on jäänyt löysäksi. Reseptin pitäisi onnistua myös kuohukermaa käyttämällä.

    • Aurora 18.3.2018

      Tuleeko kerma vispattuna vai ei?

    • K-Kuluttajapalvelu18.3.2018

      Aurora, kermaa ei tarvitse vispata.

    • PPP :-)15.4.2017

      Onko siitä haittaa, jos kerman vatkasi vaahdoksi??

    • K-Kuluttajapalvelu15.4.2017

      Hei PPP :-), luultavasti kakku onnistuu niinkin. Kermavaahto laskeutuu jonkin verran paistettaessa ja sekoitettaessa muuhun täytteeseen.

    • Masulu27.3.2016

      Voinhan laittaa persikat tohon pohjan päälle, rahkaseoksen alle ja paistaa uunissa. Ei ole hyytelösokeria.

    • Kuluttajapalvelu24.3.2016

      Rahka, kiilteen voi toki halutessaan jättää pois persikoiden päältä.

    • Rahka24.3.2016

      Voisko tuon hyytelösokeri-kohdan jättää pois??

    • Venla24.3.2016

      Ei tarvitse vatkata.

    • Kuluttajapalvelu24.3.2016

      Ilona, kermaa ei tarvitse vispata. Täytteen aineet vain sekoitetaan hyvin keskenään.

    • Ilona24.3.2016

      Olisiko vielä jollain mielipide asiasta, niin menen sitten enemmistön mukaan :-)

    • Kokkikolmonen23.3.2016

      Tottakai kerma vatkataan ja sitten yhdistetään rahkan kanssa!!

    • Marja21.3.2016

      Ilona, kermaa ei vatkata vaahdoksi, vaan sekoitetaan rahkan joukkoon.

    • Ilona20.3.2016

      Hei. Pitääkö kerma oli vispattu vaahdoksi, kun se sekoitetaan rahkan joukkoon?