Hyppää sisältöön
Persikka-rahkapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Persikka-rahkapiirakka

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
Helppo persikka-rahkapiirakka sopii erityisesti pääsiäiseen. Rahkapiirakka muropohjalla on klassikko ja erityisen herkullinen se on persikkaisena versiona.
  • Laktoositon

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

Ravintosisältö

  • Energia
    1 109 kJ / 265 kcal
  • Rasva
    13,9 g
  • josta tyydyttynyttä
    8,4 g
  • Hiilihydraatit
    28,2 g
  • josta sokereita
    15,9 g
  • Proteiini
    6 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa sokeri ja muna voisulaan joukkoon puuhaarukalla.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset seokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Painele taikina voidellun ison piirakkavuoan (⌀ 30 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka hetkeksi jääkaappiin.
  4. Valuta persikkaviipaleet siivilässä. Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sokeri, sitruunankuori sekä vaniljasokeri.
  5. Lado persikat piirakkapohjalle ja kaada täyte vuokaan.
  6. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 25-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt reunoilta. Täyte jähmettyy vielä jäähtyessään. Tarjoa persikkapiirakka jääkaappikylmänä.

Voit oikaista ja käyttää piirakan pohjana myös valmista Pirkka murotaikinaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (419 arviota)

  • Raija
    2 kuukautta sitten
    Ihanan helppo, olen tehnyt kahdesti, toisella kertaa gluteenittomilla jauhoilla ja tuli kyllä hyvä. Tänään teen kolmannen, mutta kokeilen mustikoita😋
  • Peppi81
    2 kuukautta sitten
    Tosi hyvä piirakka. Tein suorakaiteen muotoiseen vuokaan, niin sain mahtumaan. Viimeksi jätin sitruunan kuoren pois, kun en alkanut sitruunaa vain tätä varten ostamaan, mutta tänään laitoin siman käymään ja samalla sain raastettua sitruunan kuorta piirakkaa varten. Nyt testataan tuleeko minkä makuista piirakkaa.
  • Ritu
    2 kuukautta sitten
    Ihana piirakka! Kehuja tuli!
  • Mella
    2 kuukautta sitten
    Oli hyvä piirakka laitoin mustikoita persikan tilalle, tein kaksin kertaisen annoksen ja laitoin uunipellille 👍
  • Sype
    2 kuukautta sitten
    Täytettä meni myös uunin pohjalle! En mitannut vuokaa 26 vai 28 cm. Yleensä ohjeiden määrä on mahtunut. Persikkaa oli aika paljon. Jospa sitä vähentäisi.....
  • Saara
    2 kuukautta sitten
    Vuokani oli 28cm,ja täytettä jäi 1/3 yli. Muutenkin täyte on todella löysä, mutta pohja oli ihanan helppo tehdä!
  • Saku
    2 kuukautta sitten
    Tehtiin täyte turkkilaisesta jugurtista aivan upean makuista
  • Saku
    2 kuukautta sitten
    Aivan upea persikka piirakka tuli ❤️ Suosittelen kyllä
  • Persikka
    2 kuukautta sitten
    Helppo ja hyvänmakuinen piirakka ilman sitrusta ja vispikerman sijaan laitoin kuohukermaa hyvin toimi ja piirakkavuoan koko oli 28cm
  • Hipuli
    3 kuukautta sitten
    Valtavan hyvä piirakka!
  • Outi
    3 kuukautta sitten
    Ihana piirakka! Täytteeseen käytin rahkaa ja kermaviiliä. Toimi näinkin.👍
  • StiinaSalava
    3 kuukautta sitten
    Toimii erittäin hyvin myös ilman persikkaa. Osan sitruunamehusta Korvasin limen mehulla. Kerrassaan herkkua. Ja miten ihanan helppo pohja. Kiitos.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 kuukautta sitten
    Nina, kermaa ei tarvitse vaahdottaa.
  • Nina
    3 kuukautta sitten
    Pitääkö kerma vatkaa vaahdoksi?
  • Akka
    3 kuukautta sitten
    Todella hyvää! Korvasin puolet kermasta kermaviilillä.
  • Tuutsie
    3 kuukautta sitten
    Hei, olen jo hankkinut tarvikkeet, mutta minulla on vain 26 cm vuokia. Voinko noudattaa taikinaohjetta, mutta jättää osan käyttämättä. Miten täytteen kanssa, jätänkö myös siitä osan käyttämättä, vain teenkö sovelletuilla määrillä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 kuukautta sitten
    Tuutsie, taikinaa voi tosiaan tulla 26 cm:n vuokaan hiukan liikaa, eli jos pohja jää kovin paksuksi kannattaa osa taikinasta jättää käyttämättä. Piirakan paistoaikaa voi myös joutua jonkin verran pidentämään, jos täyte ei ehdi annetussa ajassa hyytyä.
  • Lene
    3 kuukautta sitten
    Miten pitää muuttaa, jos haluaa tehdä gluteenittoman?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 kuukautta sitten
    Lene, valitettavasti piirakkaa ei ole testattu gluteenittomana. Voit kuitenkin kokeilla korvata vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella tai käyttää piirakan pohjana valmista gluteenitonta piirakkataikinaa.
  • Pikku Myy
    3 kuukautta sitten
    Hei! Reseptin näin Pirkka-lehdessä, ja ihastuin niin , että nyt on aineet ostettu kotiin . Katsotaan sitten kun olen sen testannut, ja teenkö toistekin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 kuukautta sitten
    Reseptillä on valitettavasti ollut K-Ruoka 4/2025 -lehdessä ja täällä verkkosivulla virhe piirakkavuoan koossa. Piiirakka on alunperin testattu isossa (⌀ 30 cm) piirakkavuoassa. Mikäli piirakan tekee pienemmässä vuoassa (⌀ 26 cm), pohjasta tulee paksumpi ja täyte voi jäädä keskeltä pehmeäksi. Pahoittelut virheestä! Korjaamme reseptille oikean piirakkavuoan koon ja tarkennamme paistoaikaa.
  • marsu
    3 kuukautta sitten
    kuluttajapalvelu sanoo alla, että vuoan halkaisijan pitäisi olla 30, lehden ohjeessa lukee kyllä 26 ja sen mukaan tein. ehkä siksi muillekin on käynyt tää mikä minut sai lukemaan kommentteja, eli rahkaseosta on ihan liikaa eikä piirakka meinaa hyytyä. ohjetta olis hyvä fiksata. t. reunat palaa -87
  • Ella
    3 kuukautta sitten
    Täytettä tulee tällä ohjeella paljon, kaksi kolmasosaa varmasti riittäisi, varsinkin jos matalareunainen piirakkavuoka. Tosi hyvää kyllä! Toimii myös ilman sitruunaa, jos ei syystä tai toisesta sitrukset kelpaa.
  • Perinnereseptit parhaita
    3 kuukautta sitten
    Täyte jää aivan löllöksi. Liikaa kermaa. Nyt paistettu jo 50 min että hyytyisi. Ei kehtaa vieraille tarjota muuten
  • Pettynyt
    3 kuukautta sitten
    Pohjasta tuli aika paksu tuon kokoiseen vuokaan. Kaikki täyte ei mahtunut persikoiden päälle. Kerma teki täytteestä niin löllöä, että paistoaika oli ainakin kaksinkertainen ohjeeseen verrattuna. Reseptiä olisi syytä muokata.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 kuukautta sitten
    Pääsiäistä odotellessa, kermaa ei tarvitse vaahdottaa.
  • Pääsiäistä odotellessa
    3 kuukautta sitten
    Vispataanko piirakkaan tuleva vispikerma?
  • Sanna
    3 kuukautta sitten
    Kuten muutkin kommentoi, paistoaika on huomattavasti pidempi. Pidin uunissa varmaan 45 min Helppo ohje muuten lapsenkin tehdä
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 kuukautta sitten
    Niina, piirakkavuoan halkaisija on 30 cm (kohta 3.)
  • Niina
    4 kuukautta sitten
    Kuinka iso piirakkavuoka?