Persikka-rahkapiirakka
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
Helppo persikka-rahkapiirakka sopii erityisesti pääsiäiseen. Rahkapiirakka muropohjalla on klassikko ja erityisen herkullinen se on persikkaisena versiona.
- Laktoositon
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 150 g Pirkka voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl Pirkka leivinjauhetta
Täyte
- 2 tlk (à 410 g/240 g) Pirkka persikkaviipaleita
- 1 tlk (250 g) Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 3 kananmunaa
- 3/4 dl sokeria
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 2 tl Pirkka vaniljasokeria
Ravintosisältö
- Energia1 109 kJ / 265 kcal
- Rasva13,9 g
- josta tyydyttynyttä8,4 g
- Hiilihydraatit28,2 g
- josta sokereita15,9 g
- Proteiini6 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa sokeri ja muna voisulaan joukkoon puuhaarukalla.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset seokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Painele taikina voidellun ison piirakkavuoan (⌀ 30 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka hetkeksi jääkaappiin.
- Valuta persikkaviipaleet siivilässä. Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sokeri, sitruunankuori sekä vaniljasokeri.
- Lado persikat piirakkapohjalle ja kaada täyte vuokaan.
- Paista piirakkaa 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 25-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt reunoilta. Täyte jähmettyy vielä jäähtyessään. Tarjoa persikkapiirakka jääkaappikylmänä.
Voit oikaista ja käyttää piirakan pohjana myös valmista Pirkka murotaikinaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(165 arviota)
- yli 60 min3,8(145 arviota)
- 30 - 60 min4,0(170 arviota)
- 30 - 60 min4,5(51 arviota)
- yli 60 min4,5(588 arviota)
- 30 - 60 min4,0(141 arviota)
- 30 - 60 min4,0(296 arviota)
- Uusi30 - 60 min4,2(19 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (419 arviota)
- Raija2 kuukautta sittenIhanan helppo, olen tehnyt kahdesti, toisella kertaa gluteenittomilla jauhoilla ja tuli kyllä hyvä. Tänään teen kolmannen, mutta kokeilen mustikoita😋
- Peppi812 kuukautta sittenTosi hyvä piirakka. Tein suorakaiteen muotoiseen vuokaan, niin sain mahtumaan. Viimeksi jätin sitruunan kuoren pois, kun en alkanut sitruunaa vain tätä varten ostamaan, mutta tänään laitoin siman käymään ja samalla sain raastettua sitruunan kuorta piirakkaa varten. Nyt testataan tuleeko minkä makuista piirakkaa.
- Ritu2 kuukautta sittenIhana piirakka! Kehuja tuli!
- Mella2 kuukautta sittenOli hyvä piirakka laitoin mustikoita persikan tilalle, tein kaksin kertaisen annoksen ja laitoin uunipellille 👍
- Sype2 kuukautta sittenTäytettä meni myös uunin pohjalle! En mitannut vuokaa 26 vai 28 cm. Yleensä ohjeiden määrä on mahtunut. Persikkaa oli aika paljon. Jospa sitä vähentäisi.....
- Saara2 kuukautta sittenVuokani oli 28cm,ja täytettä jäi 1/3 yli. Muutenkin täyte on todella löysä, mutta pohja oli ihanan helppo tehdä!
- Saku2 kuukautta sittenTehtiin täyte turkkilaisesta jugurtista aivan upean makuista
- Saku2 kuukautta sittenAivan upea persikka piirakka tuli ❤️ Suosittelen kyllä
- Persikka2 kuukautta sittenHelppo ja hyvänmakuinen piirakka ilman sitrusta ja vispikerman sijaan laitoin kuohukermaa hyvin toimi ja piirakkavuoan koko oli 28cm
- Hipuli3 kuukautta sittenValtavan hyvä piirakka!
- Outi3 kuukautta sittenIhana piirakka! Täytteeseen käytin rahkaa ja kermaviiliä. Toimi näinkin.👍
- StiinaSalava3 kuukautta sittenToimii erittäin hyvin myös ilman persikkaa. Osan sitruunamehusta Korvasin limen mehulla. Kerrassaan herkkua. Ja miten ihanan helppo pohja. Kiitos.
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenNina, kermaa ei tarvitse vaahdottaa.
- Nina3 kuukautta sittenPitääkö kerma vatkaa vaahdoksi?
- Akka3 kuukautta sittenTodella hyvää! Korvasin puolet kermasta kermaviilillä.
- Tuutsie3 kuukautta sittenHei, olen jo hankkinut tarvikkeet, mutta minulla on vain 26 cm vuokia. Voinko noudattaa taikinaohjetta, mutta jättää osan käyttämättä. Miten täytteen kanssa, jätänkö myös siitä osan käyttämättä, vain teenkö sovelletuilla määrillä?
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenTuutsie, taikinaa voi tosiaan tulla 26 cm:n vuokaan hiukan liikaa, eli jos pohja jää kovin paksuksi kannattaa osa taikinasta jättää käyttämättä. Piirakan paistoaikaa voi myös joutua jonkin verran pidentämään, jos täyte ei ehdi annetussa ajassa hyytyä.
- Lene3 kuukautta sittenMiten pitää muuttaa, jos haluaa tehdä gluteenittoman?
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenLene, valitettavasti piirakkaa ei ole testattu gluteenittomana. Voit kuitenkin kokeilla korvata vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella tai käyttää piirakan pohjana valmista gluteenitonta piirakkataikinaa.
- Pikku Myy3 kuukautta sittenHei! Reseptin näin Pirkka-lehdessä, ja ihastuin niin , että nyt on aineet ostettu kotiin . Katsotaan sitten kun olen sen testannut, ja teenkö toistekin.
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenReseptillä on valitettavasti ollut K-Ruoka 4/2025 -lehdessä ja täällä verkkosivulla virhe piirakkavuoan koossa. Piiirakka on alunperin testattu isossa (⌀ 30 cm) piirakkavuoassa. Mikäli piirakan tekee pienemmässä vuoassa (⌀ 26 cm), pohjasta tulee paksumpi ja täyte voi jäädä keskeltä pehmeäksi. Pahoittelut virheestä! Korjaamme reseptille oikean piirakkavuoan koon ja tarkennamme paistoaikaa.
- marsu3 kuukautta sittenkuluttajapalvelu sanoo alla, että vuoan halkaisijan pitäisi olla 30, lehden ohjeessa lukee kyllä 26 ja sen mukaan tein. ehkä siksi muillekin on käynyt tää mikä minut sai lukemaan kommentteja, eli rahkaseosta on ihan liikaa eikä piirakka meinaa hyytyä. ohjetta olis hyvä fiksata. t. reunat palaa -87
- Ella3 kuukautta sittenTäytettä tulee tällä ohjeella paljon, kaksi kolmasosaa varmasti riittäisi, varsinkin jos matalareunainen piirakkavuoka. Tosi hyvää kyllä! Toimii myös ilman sitruunaa, jos ei syystä tai toisesta sitrukset kelpaa.
- Perinnereseptit parhaita3 kuukautta sittenTäyte jää aivan löllöksi. Liikaa kermaa. Nyt paistettu jo 50 min että hyytyisi. Ei kehtaa vieraille tarjota muuten
- Pettynyt3 kuukautta sittenPohjasta tuli aika paksu tuon kokoiseen vuokaan. Kaikki täyte ei mahtunut persikoiden päälle. Kerma teki täytteestä niin löllöä, että paistoaika oli ainakin kaksinkertainen ohjeeseen verrattuna. Reseptiä olisi syytä muokata.
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenPääsiäistä odotellessa, kermaa ei tarvitse vaahdottaa.
- Pääsiäistä odotellessa3 kuukautta sittenVispataanko piirakkaan tuleva vispikerma?
- Sanna3 kuukautta sittenKuten muutkin kommentoi, paistoaika on huomattavasti pidempi. Pidin uunissa varmaan 45 min Helppo ohje muuten lapsenkin tehdä
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenNiina, piirakkavuoan halkaisija on 30 cm (kohta 3.)
- Niina4 kuukautta sittenKuinka iso piirakkavuoka?