Persikka-rahkapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Persikka-rahkapiirakka

Helppo persikka-rahkapiirakka sopii erityisesti pääsiäiseen. Rahkapiirakka muropohjalla on klassikko, valmiilla murotaikinalla oikaiset kätevästi.

  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 195 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Painele sulanut murotaikina piirakkavuoan (⌀ 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vaniljasokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
  3. Anna tortun jäähtyä. Valuta persikkaviipaleet ja asettele ne tortun pinnalle. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti sitten runsaammin. Tarjoa kylmänä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit halutessasi koristella piirakan pelkillä persikkaviipaleilla ja jättää kiilteen pois.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 195 kcal814 kJ
  • Proteiinia4,8 g
  • Hiilihydraatteja22,6 g
  • Rasvaa10,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 58 arvostelua
  • Sinttu15.4.2019

    Sopii. Hyvin pääsiäiseen ja kevään juhliin

  • Sini26.2.2019

    Kaikille, leipomisessa on tärkeä lukea resepti huolella. Sekoita aineet , uunin lämpötila, sekä uunin taso paistaessa tarkasta oman hellan paisto-ohjeet. Jos jäähdytetään jotakin se on totta jäähdytä. Olen hosuessani jäähdytyksen kanssa epäonnistunut nuorena jopa pullataikinan kanssa hiiva liian kuumaan liemeen oli kovia kuin käsikranaatit.Ei kelvannut edes koiralle. Oppia ikä kaikki. Kyllä se siitä nykyään olen tarkka ohjeista onnistuu aina. Onnea leipomiseen.

  • Sarppa 3.1.2019

    Kakku jäi keskeltä ihan löröksi, käytin vispikerman sijaan kuohukermaa, oliko se syynä?

  • K-Kuluttajapalvelu3.1.2019

    Sarppa, harmillista kuulla, että kakku ei ole onnistunut. Vaikea sanoa miksi kakku on jäänyt löysäksi. Reseptin pitäisi onnistua myös kuohukermaa käyttämällä.

  • Aurora 18.3.2018

    Tuleeko kerma vispattuna vai ei?

  • K-Kuluttajapalvelu18.3.2018

    Aurora, kermaa ei tarvitse vispata.

  • PPP :-)15.4.2017

    Onko siitä haittaa, jos kerman vatkasi vaahdoksi??

  • K-Kuluttajapalvelu15.4.2017

    Hei PPP :-), luultavasti kakku onnistuu niinkin. Kermavaahto laskeutuu jonkin verran paistettaessa ja sekoitettaessa muuhun täytteeseen.

  • Masulu27.3.2016

    Voinhan laittaa persikat tohon pohjan päälle, rahkaseoksen alle ja paistaa uunissa. Ei ole hyytelösokeria.

  • Kuluttajapalvelu24.3.2016

    Rahka, kiilteen voi toki halutessaan jättää pois persikoiden päältä.

  • Rahka24.3.2016

    Voisko tuon hyytelösokeri-kohdan jättää pois??

  • Venla24.3.2016

    Ei tarvitse vatkata.

  • Kuluttajapalvelu24.3.2016

    Ilona, kermaa ei tarvitse vispata. Täytteen aineet vain sekoitetaan hyvin keskenään.

  • Ilona24.3.2016

    Olisiko vielä jollain mielipide asiasta, niin menen sitten enemmistön mukaan :-)

  • Kokkikolmonen23.3.2016

    Tottakai kerma vatkataan ja sitten yhdistetään rahkan kanssa!!

  • Marja21.3.2016

    Ilona, kermaa ei vatkata vaahdoksi, vaan sekoitetaan rahkan joukkoon.

  • Ilona20.3.2016

    Hei. Pitääkö kerma oli vispattu vaahdoksi, kun se sekoitetaan rahkan joukkoon?