Raparpekoni ja tulinen dippi
Grillaa somehitiksi noussutta raparpekonia, jonka reseptin on laatinut @KaksKokkii. Dippaa raparpekonit Alex Nurmen tuliseen jogurttidippiin.
alle 15 min117 kcal / 100 g
Ainekset
- n. 300graparperia
- sokeria
- 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
Dippikastike
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- n. 2tlsriracha-chilikastiketta
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- 1/2ruukkuakorianteria hienonnettuna
Valmistus
alle 15 min- Leikkaa raparperien kannat pois. Kuori raparperit tarvittaessa.
- Leikkaa raparperit noin 15 cm:n paloiksi ja pyörittele ne sokerissa. Kääri raparperit pekoniin.
- Grillaa raparpekonit tai paista ne pannulla. Aloita miedolla lämmöllä, jotta pekonin rasva sulaa ja raparperit pehmenevät. Grillaa lopuksi kuumalla lämmöllä pekoneihin rapea paistopinta.
- Sekoita dipin ainekset keskenään. Lisää chilikastiketta makusi mukaan. Tarjoa raparpekonit dipin kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Anna dipin maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 117 kcal491 kJ
- Proteiinia 4,31 g
- Hiilihydraatteja5,36 g
- Rasvaa8,29 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ohuet viipaleet tuoretta inkivääriä raparperin kaveriksi parantaa vielä makua