• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
SrirachalohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Srirachalohi

Srirachalla maustettu tulinen kastike tuo vaihtelua tuttuun uuniloheen. Tarjoa lisäksi jogurttista kaalisalaattia. Noin 4,00€/annos.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta

Kastike

    • 1rklsriracha-chilikastiketta
    • 2tlmuscovadosokeria
    • 1/2rklPirkka japanilaista soijakastiketta
    • 1valkosipulinkynsi murskattuna
    • 1/2tlpaahdettua seesamiöljyä

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa lohesta tarvittaessa ylimääräinen rasva ja evät pois. Poista ruodot. Nosta kala voideltuun uunivuokaan ja mausta kala suolalla.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja levitä kastike kalan pinnalle. Paahda seesaminsiemenet kevyesti pannulla ja ripottele kastikkeen päälle.
  3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes kala on sopivan kypsää. Koristele lohi tuoreella korianterilla ja tarjoa jogurttisen kaalisalaatin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 31 arvostelua
  • Nams19.3.2018

    Paras lohiruoka tähän mennessä! Sopivan mausteinen ja kivasti potkua. Suosittelen kaveriksi murskattuja perunoita ja sitruuna-korianterijogurttia.

  • herkkuhellu8.2.2018

    lohi on aina vaan hyvää ja siitä saa monenlaista valmistustapaa muuntamalla! Mausteetkin ovat aika luovasti käytettäviä maun mukaan ja vahvat maut ovat juttuni!