• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Raparperi-mansikkamehu

Vie raikasta raparperi-mansikkamehua tuliaisiksi mökkivierailulle. Noin 8,35€/annos.
Raparperi-mansikkamehu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 72,1 kcal / 100 g

Ainekset

    • 800gtuoretta raparperia
    • 500gmansikoita (tuore tai pakaste)
    • 5dlvettä
    • (1vaniljatanko)

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin viipaleiksi. Kiehauta vesi ja lisää raparperipalat ja mansikat. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet.
  2. Levitä märkä sideharso isoon siivilään kattilan päälle ja kaada raparperi-mansikkakeitos siihen. Anna valua hetken aikaa ja kierrä liina sitten tiukaksi kierteeksi. Puserra kaikki mehu vähitellen kattilaan kiertämällä liinaa tiukemmaksi ja painelemalla nyyttiä kauhalla.
  3. Lisää kattilaan mehun joukkoon sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Kerää pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla.
  4. Täytä kaksi puhdasta, kuumennettua puolen litran pulloa kuumalla mehulla melko täyteen. Sulje heti kuumalla kumitulpalla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä. Annoksesta tulee noin 1 litra mehua. Laimenna mehu suhteessa 1:3.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit maustaa mehun halkaistulla vaniljatangolla. Lisää vaniljatanko sokerin kanssa yhtä aikaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 72,1 kcal302 kJ
  • Proteiinia0,39 g
  • Hiilihydraatteja16,6 g
  • Rasvaa0,09 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua