Raparperi-mansikkamehu
Vie raikasta raparperi-mansikkamehua tuliaisiksi mökkivierailulle. Noin 8,35€/annos.
yli 60 min72,1 kcal / 100 g
Ainekset
- 800gtuoretta raparperia
- 500gmansikoita (tuore tai pakaste)
- 5dlvettä
- (1vaniljatanko)
Valmistus
yli 60 min- Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin viipaleiksi. Kiehauta vesi ja lisää raparperipalat ja mansikat. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet.
- Levitä märkä sideharso isoon siivilään kattilan päälle ja kaada raparperi-mansikkakeitos siihen. Anna valua hetken aikaa ja kierrä liina sitten tiukaksi kierteeksi. Puserra kaikki mehu vähitellen kattilaan kiertämällä liinaa tiukemmaksi ja painelemalla nyyttiä kauhalla.
- Lisää kattilaan mehun joukkoon sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Kerää pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla.
- Täytä kaksi puhdasta, kuumennettua puolen litran pulloa kuumalla mehulla melko täyteen. Sulje heti kuumalla kumitulpalla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä. Annoksesta tulee noin 1 litra mehua. Laimenna mehu suhteessa 1:3.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit maustaa mehun halkaistulla vaniljatangolla. Lisää vaniljatanko sokerin kanssa yhtä aikaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 72,1 kcal302 kJ
- Proteiinia 0,39 g
- Hiilihydraatteja16,6 g
- Rasvaa0,09 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi