
Kardemumman makuinen raparperimehu
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Raparperimehu on alkukesän herkku, joka maustetaan kardemummalla ja kanelilla.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
n. 1,2 kg | tuoretta raparperia tai |
4 dl | vettä tai |
1 tl | tai |
1/2 | kanelitankoa tai |
3 1/2 dl | tai |
1 dl | tummaa siirappia tai |
Valmistus
yli 60 min
Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin viipaleiksi. Mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Kiehauta. Lisää raparperipalat. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet.
Levitä märkä sideharso isoon siivilään kattilan päälle ja kaada raparperikeitos siihen. Anna valua hetken aikaa ja kierrä liina sitten tiukaksi kierteeksi. Puserra kaikki mehu vähitellen kattilaan kiertämällä liinaa tiukemmaksi ja painelemalla nyyttiä kauhalla.
Lisää kattilaan mehun joukkoon sokeri ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi. Kerää pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla.
Täytä kaksi puhdasta, kuumennettua puolen litran pulloa kuumalla mehulla melko täyteen. Sulje heti kuumalla kumitulpalla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä. Laimenna mehu suhteessa 1:3.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,3(20 arvostelua)
- yli 60 min3,8(150 arvostelua)
- alle 30 min3,9(228 arvostelua)
- yli 60 min3,8(11 arvostelua)
- 30 - 60 min4,3(44 arvostelua)
- yli 60 min3,9(124 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(76 arvostelua)
- yli 60 min4,1(79 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (19 arvostelua)
- joku vaan4 vuotta sittenvoiko käyttää pakastettuja oman maan raparpereja ?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenjoku vaan, resepti on testattu tuoreella raparperilla, mutta voit halutessasi kokeilla tehdä mehua myös pakastetuista raparpereista.
- Puuhavaari4 vuotta sittenTuleeko tuolla nestemäärällä litra mehua?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenPuuhavaari, reseptistä tulee 6 annosta mehua eli noin 1,2 litraa.