
Kardemumman makuinen raparperimehu
Raparperimehu on alkukesän herkku, joka maustetaan kardemummalla ja kanelilla.
6 annostayli 60 min98,8 kcal / 100 g (200ml)
Ainekset
6 annosta
- n. 1,2kgtuoretta raparperia
- 4dlvettä
- 1/2kanelitankoa
- 3 1/2dlPirkka sokeria
- 1dltummaa siirappia
Valmistus
yli 60 min- Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin viipaleiksi. Mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Kiehauta. Lisää raparperipalat. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet.
- Levitä märkä sideharso isoon siivilään kattilan päälle ja kaada raparperikeitos siihen. Anna valua hetken aikaa ja kierrä liina sitten tiukaksi kierteeksi. Puserra kaikki mehu vähitellen kattilaan kiertämällä liinaa tiukemmaksi ja painelemalla nyyttiä kauhalla.
- Lisää kattilaan mehun joukkoon sokeri ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi. Kerää pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla.
- Täytä kaksi puhdasta, kuumennettua puolen litran pulloa kuumalla mehulla melko täyteen. Sulje heti kuumalla kumitulpalla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä. Laimenna mehu suhteessa 1:3.
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 98,8 kcal413 kJ
- Proteiinia 0,44 g
- Hiilihydraatteja23,1 g
- Rasvaa0,08 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
voiko käyttää pakastettuja oman maan raparpereja ?
joku vaan, resepti on testattu tuoreella raparperilla, mutta voit halutessasi kokeilla tehdä mehua myös pakastetuista raparpereista.
Tuleeko tuolla nestemäärällä litra mehua?
Puuhavaari, reseptistä tulee 6 annosta mehua eli noin 1,2 litraa.