
Kardemumman makuinen raparperimehu
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Raparperimehu on alkukesän herkku, joka maustetaan kardemummalla ja kanelilla.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
n. 1,2 kg | tuoretta raparperia tai |
4 dl | vettä tai |
1 tl | tai |
1/2 | kanelitankoa tai |
3 1/2 dl | tai |
1 dl | tummaa siirappia tai |
Ravintosisältö
Energia | 689 kJ / 163 kcal |
Rasva | 0,1 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 38,1 g |
josta sokereita | 38 g |
Proteiini | 0,6 g |
Suola | 0 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin viipaleiksi. Mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Kiehauta. Lisää raparperipalat. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet.
Levitä märkä sideharso isoon siivilään kattilan päälle ja kaada raparperikeitos siihen. Anna valua hetken aikaa ja kierrä liina sitten tiukaksi kierteeksi. Puserra kaikki mehu vähitellen kattilaan kiertämällä liinaa tiukemmaksi ja painelemalla nyyttiä kauhalla.
Lisää kattilaan mehun joukkoon sokeri ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi. Kerää pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla.
Täytä kaksi puhdasta, kuumennettua puolen litran pulloa kuumalla mehulla melko täyteen. Sulje heti kuumalla kumitulpalla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä. Laimenna mehu suhteessa 1:3.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Pirkka kanelitanko 15gHinta 1,25/kpl83,33/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Meira kanelitanko 15gHinta 1,89/kpl126,00/kg
- Santa Maria Kaneli kokonainen, pussi 22gHinta 2,09/kpl104,50/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(186 arviota)
- yli 60 min4,0(87 arviota)
- yli 60 min3,3(31 arviota)
- yli 60 min4,0(74 arviota)
- alle 15 min3,4(101 arviota)
- 30 - 60 min3,7(95 arviota)
- alle 15 min3,4(49 arviota)
- yli 60 min4,0(13 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (21 arviota)
- Kotipuutarhuri9 kuukautta sittenYllättävän hyvin sopii kardemumma ja kaneli raparperille, eikä ne maistu kuitenkaan liikaa. Vähensin sokerin määrää ehkä neljänneksen ja tuli ihan hyvän makuista, ja kun nuo menee pakastimeen niin sokeria ei tarvita säilymiseenkään. Sanoisin, että tässä voisi halutessaan jättää sokerin pois kokonaankin, tuli sen verran pehmeän makuista, hapanta toki. Tästä muuten tulee melkein siirappia tuo mainittu 1,2 litraa, eli kannattaa laimentaa, niinkuin lopussa sanotaan. Säästin myös raparperimössön, otin vain kanelitangon pois. Kokeilen laittaa sen jonkun murupiirakan täytteeksi, luulen että se sopii siihen hyvinkin.
- joku vaan6 vuotta sittenvoiko käyttää pakastettuja oman maan raparpereja ?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenjoku vaan, resepti on testattu tuoreella raparperilla, mutta voit halutessasi kokeilla tehdä mehua myös pakastetuista raparpereista.
- Puuhavaari6 vuotta sittenTuleeko tuolla nestemäärällä litra mehua?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenPuuhavaari, reseptistä tulee 6 annosta mehua eli noin 1,2 litraa.