Hyppää sisältöön
Kardemumman makuinen raparperimehuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kardemumman makuinen raparperimehu

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Raparperimehu on alkukesän herkku, joka maustetaan kardemummalla ja kanelilla.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
n. 1,2 kg
 
tuoretta raparperia
tai
4 dl
 
vettä
tai
1 tl
 
tai
1/2
 
kanelitankoa
tai
3 1/2 dl
 
tai
1 dl
 
tummaa siirappia
tai

Ravintosisältö

Energia
689 kJ / 163 kcal
Rasva
0,1 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
38,1 g
josta sokereita
38 g
Proteiini
0,6 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin viipaleiksi. Mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Kiehauta. Lisää raparperipalat. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet.
Levitä märkä sideharso isoon siivilään kattilan päälle ja kaada raparperikeitos siihen. Anna valua hetken aikaa ja kierrä liina sitten tiukaksi kierteeksi. Puserra kaikki mehu vähitellen kattilaan kiertämällä liinaa tiukemmaksi ja painelemalla nyyttiä kauhalla.
Lisää kattilaan mehun joukkoon sokeri ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi. Kerää pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla.
Täytä kaksi puhdasta, kuumennettua puolen litran pulloa kuumalla mehulla melko täyteen. Sulje heti kuumalla kumitulpalla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä. Laimenna mehu suhteessa 1:3.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Pirkka kanelitanko 15g
    Hinta 1,25/kpl
    83,33/kg
  • Pirkka sokeri 1kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,35/kpl
    9,57/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Meira kanelitanko 15g
    Hinta 1,89/kpl
    126,00/kg
  • Santa Maria Kaneli kokonainen, pussi 22g
    Hinta 2,09/kpl
    104,50/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,49/kpl
    3,32/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (21 arviota)

  • Kotipuutarhuri
    9 kuukautta sitten
    Yllättävän hyvin sopii kardemumma ja kaneli raparperille, eikä ne maistu kuitenkaan liikaa. Vähensin sokerin määrää ehkä neljänneksen ja tuli ihan hyvän makuista, ja kun nuo menee pakastimeen niin sokeria ei tarvita säilymiseenkään. Sanoisin, että tässä voisi halutessaan jättää sokerin pois kokonaankin, tuli sen verran pehmeän makuista, hapanta toki. Tästä muuten tulee melkein siirappia tuo mainittu 1,2 litraa, eli kannattaa laimentaa, niinkuin lopussa sanotaan. Säästin myös raparperimössön, otin vain kanelitangon pois. Kokeilen laittaa sen jonkun murupiirakan täytteeksi, luulen että se sopii siihen hyvinkin.
  • joku vaan
    6 vuotta sitten
    voiko käyttää pakastettuja oman maan raparpereja ?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    joku vaan, resepti on testattu tuoreella raparperilla, mutta voit halutessasi kokeilla tehdä mehua myös pakastetuista raparpereista.
  • Puuhavaari
    6 vuotta sitten
    Tuleeko tuolla nestemäärällä litra mehua?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Puuhavaari, reseptistä tulee 6 annosta mehua eli noin 1,2 litraa.