• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kardemumman makuinen raparperimehu

Raparperi on alkukesän herkku, josta valmistat ihanan lempeän kardemumman ja kanelin makuisen mehun.
Kardemumman makuinen raparperimehu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 98,8 kcal / 100 g (200ml)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin viipaleiksi. Mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Kiehauta. Lisää raparperipalat. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet.
  2. Levitä märkä sideharso isoon siivilään kattilan päälle ja kaada raparperikeitos siihen. Anna valua hetken aikaa ja kierrä liina sitten tiukaksi kierteeksi. Puserra kaikki mehu vähitellen kattilaan kiertämällä liinaa tiukemmaksi ja painelemalla nyyttiä kauhalla.
  3. Lisää kattilaan mehun joukkoon sokeri ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi. Kerää pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla.
  4. Täytä kaksi puhdasta, kuumennettua puolen litran pulloa kuumalla mehulla melko täyteen. Sulje heti kuumalla kumitulpalla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä. Laimenna mehu suhteessa 1:3.

Ravintosisältö per 100 g

  • 98,8 kcal413 kJ
  • Proteiinia0,44 g
  • Hiilihydraatteja23,1 g
  • Rasvaa0,08 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3