Raparperimehu
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 1/2 kg | tuoretta raparperia tai |
5 dl | vettä tai |
3 dl | tai |
Valmistus
Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin viipaleiksi. Kiehauta vesi ja lisää raparperipalat. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet.
Levitä puhdas, märkä sideharso isoon siivilään kattilan päälle ja kaada raparperikeitos siihen. Anna valua hetken aikaa ja kierrä liina sitten tiukaksi kierteeksi. Puserra kaikki mehu vähitellen kattilaan kiertämällä liinaa tiukemmaksi ja painelemalla nyyttiä kauhalla.
Lisää kattilaan mehun joukkoon sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Kerää pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla.
Täytä kaksi puhdasta, kuumennettua puolen litran pulloa kuumalla mehulla melko täyteen. Sulje heti kuumalla kumitulpalla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä mehu kylmässä. Annoksesta tulee noin 9 dl raparperimehua. Laimenna mehu suhteessa 1:3.
Mehu onnistuu hyvin myös pakastetusta raparperista.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,2(25 arviota)
- yli 60 min3,2(19 arviota)
- yli 60 min4,0(86 arviota)
- alle 30 min3,9(305 arviota)
- yli 60 min3,9(135 arviota)
- 30 - 60 min4,0(90 arviota)
- yli 60 min3,8(131 arviota)
- 30 - 60 min3,0(43 arviota)
Arvostele resepti
- K-Kuluttajapalvelu6 kuukautta sittenPapyrus, mehut on hyvä tehdä lasipulloihin, jotka voidaan sterilisoida eli kuumentaa ennen täyttöä.
- Papyrus6 kuukautta sittenVoiko tämän tehdä muovipulloon?
- Zirup2 vuotta sittenJa siitä raparperimassastahan saa tehtyä samalla hilloa, kun laitat massan, vähän vettä ja hillosokerit (+ vaniljasokeria) kattilaan. Näppärää :)
- supermies3 vuotta sittenmahtavaa