RaparperimehuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperimehu

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Ihanan raikas raparperimehu maistuu keväältä. Raparperimehu valmistuu yllättävän nopeasti ja helposti.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 1/2 kg
 
tuoretta raparperia
tai
5 dl
 
vettä
tai
3 dl
 
tai

Valmistus

yli 60 min

Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin viipaleiksi. Kiehauta vesi ja lisää raparperipalat. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet.

Levitä puhdas, märkä sideharso isoon siivilään kattilan päälle ja kaada raparperikeitos siihen. Anna valua hetken aikaa ja kierrä liina sitten tiukaksi kierteeksi. Puserra kaikki mehu vähitellen kattilaan kiertämällä liinaa tiukemmaksi ja painelemalla nyyttiä kauhalla.

Lisää kattilaan mehun joukkoon sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Kerää pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla.

Täytä kaksi puhdasta, kuumennettua puolen litran pulloa kuumalla mehulla melko täyteen. Sulje heti kuumalla kumitulpalla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä mehu kylmässä. Annoksesta tulee noin 9 dl raparperimehua. Laimenna mehu suhteessa 1:3.

Mehu onnistuu hyvin myös pakastetusta raparperista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (163 arviota)

  • K-Kuluttajapalvelu
    6 kuukautta sitten
    Papyrus, mehut on hyvä tehdä lasipulloihin, jotka voidaan sterilisoida eli kuumentaa ennen täyttöä.
  • Papyrus
    6 kuukautta sitten
    Voiko tämän tehdä muovipulloon?
  • Zirup
    2 vuotta sitten
    Ja siitä raparperimassastahan saa tehtyä samalla hilloa, kun laitat massan, vähän vettä ja hillosokerit (+ vaniljasokeria) kattilaan. Näppärää :)
  • supermies
    3 vuotta sitten
    mahtavaa