RaparperimehuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperimehu

Ihanan raikas raparperimehu maistuu keväältä. Raparperimehu valmistuu yllättävän nopeasti ja helposti.

  • 9 dl
  • yli 60 min

Ainekset

9 dl

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin viipaleiksi. Kiehauta vesi ja lisää raparperipalat. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet.
  2. Levitä puhdas, märkä sideharso isoon siivilään kattilan päälle ja kaada raparperikeitos siihen. Anna valua hetken aikaa ja kierrä liina sitten tiukaksi kierteeksi. Puserra kaikki mehu vähitellen kattilaan kiertämällä liinaa tiukemmaksi ja painelemalla nyyttiä kauhalla.
  3. Lisää kattilaan mehun joukkoon sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Kerää pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla.
  4. Täytä kaksi puhdasta, kuumennettua puolen litran pulloa kuumalla mehulla melko täyteen. Sulje heti kuumalla kumitulpalla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä mehu kylmässä. Annoksesta tulee noin 9 dl raparperimehua. Laimenna mehu suhteessa 1:3.

Tiesitkö että...

Huom! Mehu onnistuu hyvin myös pakastetusta raparperista.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua