Raparperihillo uunissaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperihillo uunissa

Vaniljainen raparperihillo valmistuu helposti uunissa muhien.

  • 5 dl
  • yli 60 min

Ainekset

5 dl

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele raparperin varret ja siirrä uunivuokaan. Lisää sokeri ja raaputa joukkoon vaniljansiemenet. Laita myös vaniljatanko vuokaan. Sekoita ainekset vuoassa.
  2. Paahda aineksia 175-asteisessa uunissa noin tunti. Sekoita paahtamisen aikana pari kertaa.
  3. Poista vaniljatanko. Kaada raparperihillo puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje kansi tiiviisti. Säilytä hillo mieluiten viileässä.

Tiesitkö että...

Hillon rakenne on perinteistä hilloa pehmeämpi, koska siinä ei käytetä hillosokeria.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 47 arvostelua
  • H7.6.2019

    Mistä tietää, milloin hillo on valmista? Tein ohjeen mukaan ja jäi todella löysäksi. Nostin lopulta uunin lämpöä 200 asteeseen ja annoin olla vielä puolisen tuntia, jolloin rakenne oli hillomainen, mutta valmista hilloa ei tullut puolta litraa.

  • K-Kuluttajapalvelu7.6.2019

    H, ohjeessa käytetään tavallista sokeria hillosokerin sijaan, joten hillon koostumus on löysempi kuin perinteisen hillon.

  • Spmk28.6.2017

    Ai joo, 5dl...

  • Spmk28.6.2017

    Hei, minkä kokoinen purkillinen tästä määrästä tulee ?

  • K-Kuluttajapalvelu26.6.2017

    roope, alkukesän nuoria raparperivarsia ei tarvitse kuoria. Myöhemmin kesällä paksummat puiseviksi muuttuvat varret on hyvä kuoria.

  • roope26.6.2017

    tarviiko varsia kuoria?

  • Torttu18.5.2017

    Kauan tämä säilyy jääkaapissa?

  • K-Kuluttajapalvelu18.5.2017

    Torttu, hygieenisesti valmistettu ja säilötty hillo säilyy jääkaapissa avaamattomana ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Avattu tuote säilyy huomattavasti vähemmän aikaa. Tällöin säilyvyyteen vaikuttaa merkittävästi myös tuotteen käsittelyhygienia.

  • mummo9.5.2017

    Tämä on todella helppo ohje raparperille. KIITOS!