Raparperihillo uunissaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperihillo uunissa

  • Annosmäärä1 annos
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Vaniljainen raparperihillo valmistuu helposti uunissa muhien.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 annos
500 g
 
raparperin varsia
tai
2 dl
 
tai
1
 
halkaistu vaniljatanko
tai

Ravintosisältö

Energia
723 kJ / 171 kcal
Rasva
0,1 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
39,6 g
josta sokereita
39,6 g
Proteiini
0,7 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Paloittele raparperin varret ja siirrä uunivuokaan. Lisää sokeri ja raaputa joukkoon vaniljansiemenet. Laita myös vaniljatanko vuokaan. Sekoita ainekset vuoassa.

Paahda aineksia 175-asteisessa uunissa noin tunti. Sekoita paahtamisen aikana pari kertaa.

Poista vaniljatanko. Kaada raparperihillo puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje kansi tiiviisti. Säilytä hillo mieluiten viileässä. Reseptillä tulee hilloa noin 5 dl.

Hillon rakenne on perinteistä hilloa pehmeämpi, koska siinä ei käytetä hillosokeria.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    Hinta 3,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
    Hinta 6,25/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (72 arviota)

  • Maikki
    8 kuukautta sitten
    Todella vaivaton valmistaa. Maku on herkullinen ja muutamalla ainesosalla tulee.
  • H
    4 vuotta sitten
    Mistä tietää, milloin hillo on valmista? Tein ohjeen mukaan ja jäi todella löysäksi. Nostin lopulta uunin lämpöä 200 asteeseen ja annoin olla vielä puolisen tuntia, jolloin rakenne oli hillomainen, mutta valmista hilloa ei tullut puolta litraa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    H, ohjeessa käytetään tavallista sokeria hillosokerin sijaan, joten hillon koostumus on löysempi kuin perinteisen hillon.
  • Spmk
    6 vuotta sitten
    Ai joo, 5dl...
  • Spmk
    6 vuotta sitten
    Hei, minkä kokoinen purkillinen tästä määrästä tulee ?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    roope, alkukesän nuoria raparperivarsia ei tarvitse kuoria. Myöhemmin kesällä paksummat puiseviksi muuttuvat varret on hyvä kuoria.
  • roope
    6 vuotta sitten
    tarviiko varsia kuoria?
  • Torttu
    6 vuotta sitten
    Kauan tämä säilyy jääkaapissa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Torttu, hygieenisesti valmistettu ja säilötty hillo säilyy jääkaapissa avaamattomana ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Avattu tuote säilyy huomattavasti vähemmän aikaa. Tällöin säilyvyyteen vaikuttaa merkittävästi myös tuotteen käsittelyhygienia.
  • mummo
    6 vuotta sitten
    Tämä on todella helppo ohje raparperille. KIITOS!