Raparperihillo uunissaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperihillo uunissa

Vaniljainen raparperihillo valmistuu helposti uunissa muhien.

  • 5 dl
  • yli 60 min

Ainekset

5 dl

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele raparperin varret ja siirrä uunivuokaan. Lisää sokeri ja raaputa joukkoon vaniljansiemenet. Laita myös vaniljatanko vuokaan. Sekoita ainekset vuoassa.
  2. Paahda aineksia 175-asteisessa uunissa noin tunti. Sekoita paahtamisen aikana pari kertaa.
  3. Poista vaniljatanko. Kaada raparperihillo puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje kansi tiiviisti. Säilytä hillo mieluiten viileässä.

Tiesitkö että...

Hillon rakenne on perinteistä hilloa pehmeämpi, koska siinä ei käytetä hillosokeria.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Raparperi Suomi
    Raparperi Suomi
    0,64/kpl3,99/kg
  • Raparperi 500g Suomi
    Raparperi 500g Suomi
    2,95/kpl5,90/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    5,15/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 53 arvostelua
  • H7.6.2019

    Mistä tietää, milloin hillo on valmista? Tein ohjeen mukaan ja jäi todella löysäksi. Nostin lopulta uunin lämpöä 200 asteeseen ja annoin olla vielä puolisen tuntia, jolloin rakenne oli hillomainen, mutta valmista hilloa ei tullut puolta litraa.

  • K-Kuluttajapalvelu7.6.2019

    H, ohjeessa käytetään tavallista sokeria hillosokerin sijaan, joten hillon koostumus on löysempi kuin perinteisen hillon.

  • Spmk28.6.2017

    Ai joo, 5dl...

  • Spmk28.6.2017

    Hei, minkä kokoinen purkillinen tästä määrästä tulee ?

  • K-Kuluttajapalvelu26.6.2017

    roope, alkukesän nuoria raparperivarsia ei tarvitse kuoria. Myöhemmin kesällä paksummat puiseviksi muuttuvat varret on hyvä kuoria.

  • roope26.6.2017

    tarviiko varsia kuoria?

  • Torttu18.5.2017

    Kauan tämä säilyy jääkaapissa?

  • K-Kuluttajapalvelu18.5.2017

    Torttu, hygieenisesti valmistettu ja säilötty hillo säilyy jääkaapissa avaamattomana ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Avattu tuote säilyy huomattavasti vähemmän aikaa. Tällöin säilyvyyteen vaikuttaa merkittävästi myös tuotteen käsittelyhygienia.

  • mummo9.5.2017

    Tämä on todella helppo ohje raparperille. KIITOS!