• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaakakku ja kardemummavaahto

Suklaakakku ja kardemummavaahto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 349 kcal / annos (100g)

Ainekset

8 annosta
    • 100gPirkka leivontamargariinia
    • 2Pirkka kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 3rklkaakaojauhetta (tummaa)
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1dlPirkka kevytmaitoa

Kostutus

    • 1dlPirkka kevytmaitoa

Kardemummavaahto

    • 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
    • 1-2rklsokeria
    • 1tlkardemummaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota pieni sydänvuoka (1,4 l).
  2. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Siivilöi jauhoseos munasokerivaahdon joukkoon. Lisää sulatettu margariini ja maito taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada seos vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia.
  3. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä, pese vuoka ja pane kakku takaisin vuokaan. Kostuta maidolla ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti.
  4. Koristele tomusokerilla. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja kardemummalla. Tarjoa suklaakakku kardemummavaahdon ja kahvin kanssa.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 349 kcal1 460 kJ
  • Proteiinia4,7 g
  • Hiilihydraatteja34,7 g
  • Rasvaa20,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille