Suklaakakku ja kardemummavaahtoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaakakku ja kardemummavaahto

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Herkullinen suklaakakku on monen suosikkiherkku! Tarjoa suklaakakku ihanan pehmeän kaardemummavaahdon kanssa.

    Ainekset

    8 annosta
    100 g
     
    Pirkka leivontamargariinia
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    3 rkl
     
    kaakaojauhetta (tummaa)
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 dl
     
    tai

    Kostutus

    1 dl
     
    tai

    Kardemummavaahto

    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1–2 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    kardemummaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 557 kJ / 373 kcal
    Rasva
    21,3 g
    josta tyydyttynyttä
    11,1 g
    Hiilihydraatit
    38,4 g
    josta sokereita
    25,7 g
    Proteiini
    5,7 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Voitele ja korppujauhota pieni sydänvuoka (1,4 l).

    Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Siivilöi jauhoseos munasokerivaahdon joukkoon. Lisää sulatettu margariini ja maito taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada seos vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia.

    Kumoa kakku hieman jäähtyneenä, pese vuoka ja pane kakku takaisin vuokaan. Kostuta maidolla ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti.

    Koristele tomusokerilla. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja kardemummalla. Tarjoa suklaakakku kardemummavaahdon ja kahvin kanssa.