• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juuresraastekeitto

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 0,80 €/annos.
Juuresraastekeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 4(400 g)perunaa (keltainen pussi)
    • 4(300 g)porkkanaa
    • 1(200 g)palsternakka
    • 1(100 g)sipuli
    • 1lvettä
    • 2kasvisliemikuutiota
    • 1 1/2tlbasilikaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • ripauschiliä

Pinnalle

    • persiljaa hienonnettuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese ja kuori perunat, porkkanat ja palsternakka. Raasta juurekset monitoimikoneella tai käsin karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Suikaloi pekoni ja ruskista ne kattilassa. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutiot.
  3. Kiehauta liemi ja lisää juurekset ja sipuli. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
  4. Mausta keitto basilikalla, mustapippurilla ja chilillä. Ripottele pinnalle persiljaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 43,8 kcal183 kJ
  • Proteiinia1,55 g
  • Hiilihydraatteja4,45 g
  • Rasvaa2,07 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille