Pekoniin kääritty parsaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pekoniin kääritty parsa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Pekoniin kääritty parsa on maukas suolainen lisuke, joka on täydellinen kevään ja alkukesän juhliin. Parsat valmistuvat helposti uunissa tai grillissä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 nippu (450 g)
 
tuoretta vihreää parsaa
tai
1 pkt (150 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
736 kJ / 177 kcal
Rasva
12,6 g
josta tyydyttynyttä
3,9 g
Hiilihydraatit
3 g
josta sokereita
2,8 g
Proteiini
10,8 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Leikkaa parsan tyvestä puumainen osa pois ja kuori parsat ohuelti tarvittaessa.
Kääri kunkin parsan ympärille yksi pekoni niin, että parsan pää jää näkyviin. Laita parsat leivinpaperin päälle pellille.
Paista uunin yläosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pekoni rapeutuu ja parsat ovat sopivan kypsiä.
Vinkki! Parsat voi myös grillata keskilämmöllä noin 7 minuuttia välillä käännellen, kunnes pekonit ovat saaneet kauniin ruskean pinnan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Plussa-etu −9 %
    Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,50/2 kpl
    15,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
  • Parsa vihreä 250g 1lk
    Hinta 6,49/kpl
    25,96/kg
  • HK amerikan pekoni lastu 150g
    Hinta 2,79/kpl
    18,60/kg
  • Snellman Kunnon pekoni 150g
    Hinta 3,09/kpl
    20,60/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (151 arviota)

  • @NAM_NAM
    8 kuukautta sitten
    NAM! Maistui aivan mahtavalta, vaikka aluksi oli vähän vaikeuksia löytää valmistusohje.
  • Kokeilija
    1 vuosi sitten
    Voi laittaa myös 2 ohuempaa parsatankoa yhden pekoniviipaleen sisälle.
  • Kuikkis91
    2 vuotta sitten
    Helppo resepti ja nopea tehdä kiireisenäkin päivänä ruoaksi.
  • Barsagaali
    3 vuotta sitten
    Hyvä ja helppo