Pekoniin kääritty parsa
Nopeat ja helpot pekoniin käärityt parsat ovat maukas suolainen lisuke, joka on täydellinen kevään ja alkukesän juhliin. Noin 1,65€/annos.*
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1nippu(450 g)tuoretta vihreää parsaa
- 1pkt(150 g)Pirkka suomalaista pekonia
Valmistus
alle 30 min- Leikkaa parsan tyvestä puumainen osa pois ja kuori parsat ohuelti tarvittaessa.
- Kääri kunkin parsan ympärille yksi pekoni niin, että parsan pää jää näkyviin. Laita parsat leivinpaperin päälle pellille.
- Paista uunin yläosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pekoni rapeutuu ja parsat ovat sopivan kypsiä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Parsat voi myös grillata keskilämmöllä noin 7 minuuttia välillä käännellen, kunnes pekonit ovat saaneet kauniin ruskean pinnan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Kyllähän nämä ihan maistuvia ovat, mutta kun parsaa myydään tuollaisissa 450g nipuissa ja pekonipaketista saa alle 10 siivua niin pitää olla vähintään 2 pakettia että saa enimmät tuosta parsasta käytettyä. Minulla oli 2x(150g)pekonia kotona ja hain kaupasta parsanipun ja kun rupesin valmisteleen parsoja niin huomasin että yksi paketti pekonia riitti vain seitsemään parsaan ja minulla oli vielä 15 lisää pöydällä odottamassa. Jopa 2 pakettia pekonia jäi alle ja laitoin loput parsat pellille pekoniin käärittyjen kaveriksi kun ei niille parempaa suunnitelmaa ollut. Suosittelen ostamaan 2-3 pakettia pekonia tätä ohjetta varten niin ei jää vajaaksi ja saa tehtyä useamman.
Helppo resepti ja nopea tehdä kiireisenäkin päivänä ruoaksi.
Hyvä ja helppo