Pekoniin kääritty parsaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pekoniin kääritty parsa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Nopeat ja helpot pekoniin käärityt parsat ovat maukas suolainen lisuke, joka on täydellinen kevään ja alkukesän juhliin.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 nippu (450 g)
 
tuoretta vihreää parsaa
tai
1 pkt (150 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
736 kJ / 177 kcal
Rasva
12,6 g
josta tyydyttynyttä
3,9 g
Hiilihydraatit
3 g
josta sokereita
2,8 g
Proteiini
10,8 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Leikkaa parsan tyvestä puumainen osa pois ja kuori parsat ohuelti tarvittaessa.

Kääri kunkin parsan ympärille yksi pekoni niin, että parsan pää jää näkyviin. Laita parsat leivinpaperin päälle pellille.

Paista uunin yläosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pekoni rapeutuu ja parsat ovat sopivan kypsiä.

Vinkki! Parsat voi myös grillata keskilämmöllä noin 7 minuuttia välillä käännellen, kunnes pekonit ovat saaneet kauniin ruskean pinnan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Hinta 2,49/kpl
    16,60/kg
  • HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280g
    Hinta 4,29/kpl
    15,32/kg
  • HK Amerikan Pekoni Gourmet 140g
    Hinta 4,59/kpl
    32,79/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (138 arviota)

  • Kokeilija
    1 vuosi sitten
    Voi laittaa myös 2 ohuempaa parsatankoa yhden pekoniviipaleen sisälle.
  • Jari
    1 vuosi sitten
    Kyllähän nämä ihan maistuvia ovat, mutta kun parsaa myydään tuollaisissa 450g nipuissa ja pekonipaketista saa alle 10 siivua niin pitää olla vähintään 2 pakettia että saa enimmät tuosta parsasta käytettyä. Minulla oli 2x(150g)pekonia kotona ja hain kaupasta parsanipun ja kun rupesin valmisteleen parsoja niin huomasin että yksi paketti pekonia riitti vain seitsemään parsaan ja minulla oli vielä 15 lisää pöydällä odottamassa. Jopa 2 pakettia pekonia jäi alle ja laitoin loput parsat pellille pekoniin käärittyjen kaveriksi kun ei niille parempaa suunnitelmaa ollut. Suosittelen ostamaan 2-3 pakettia pekonia tätä ohjetta varten niin ei jää vajaaksi ja saa tehtyä useamman.
  • Kuikkis91
    1 vuosi sitten
    Helppo resepti ja nopea tehdä kiireisenäkin päivänä ruoaksi.
  • Barsagaali
    2 vuotta sitten
    Hyvä ja helppo