• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sultsinat

Sultsina on karjalainen perinneherkku. Ne täytetään riisi-, manna- tai ohrapuurolla. Pidä leivontatalkoot ja nauti lämpimäisistä. Tämä resepti n. 0,10€/annos*.
Sultsinat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 kpl
  • yli 60 min
  • 130 kcal / annos (110g)

Ainekset

24 kpl

Pohja

    • 2dlkylmää vettä
    • 1tlsuolaa
    • 4 1/2dlruisjauhoja
    • n. 1/2dlvehnäjauhoja

Riisipuuro

Voiteluun

    • n. 50gvoita
    • n. 1dlmaitoa tai vettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan. (Voit tehdä täytteen myös manna- tai ohrapuurosta)
  2. Valmista taikina sekoittamalla vesi, suola ja jauhot tasaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kiinteäksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä niitä hieman. Peitä huolellisesti kelmulla tai paksulla, aukileikatulla pakastepusilla kuivumisen estämiseksi. (Kuivunut taikina repeää helposti.)
  3. Ajele taikinapaloista pyöreitä (Ø n. 15 cm) kuoria piirakkapulikalla runsaasti ruisjauhoja apuna käyttäen. Pyöritä pulikkaa niin, että kuori pyörii pulikan alla. Tee kuorista mahdollisimman ohuita. Pinoa ne hieman limittäin ja ripottele reilusti jauhoja väliin, etteivät ne tartu toisiinsa kiinni. Peitä muovilla. Harjaa ajelluista kuorista ylimääräiset jauhot pullasudilla pois juuri ennen paistamista.
  4. Paista sultsinakuoret kuumalla, kuivalla valurautapannulla noin minuutti molemmin puolin. Voitele kuoret pullasudin avulla vain toiselta puolelta voi-maitoseoksella ja pinoa ne siten, että voidellut puolet tulevat vastakkain. Anna kuorien pehmetä foliolla peitettynä.
  5. Levitä puuroa ohut tasainen kerros kuoren voitelemattomalle puolelle. (Näin puuro ei luista levitettäessä.) Käännä sultsinan reunat ensin keskelle vastakkain ja sen jälkeen vielä kaksinkerroin.
  6. Voit nostaa kuoret ja puuron erikseen pöytään, jolloin jokainen täyttää itse oman sultsinansa. Voit myös täyttää kaikki valmiiksi. Tarjoa sultsinat kuitenkin lämpiminä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Paista sultsinat kesällä muurinpohjapannulla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 130 kcal530 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua