SultsinatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sultsinat

  • Annosmäärä24 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Sultsina on karjalainen perinneherkku. Ne täytetään riisi-, manna- tai ohrapuurolla. Pidä leivontatalkoot ja nauti lämpimäisistä.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

24 kpl

Pohja

2 dl
 
kylmää vettä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
4 1/2 dl
 
ruisjauhoja
tai
n. 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai

Riisipuuro

2 dl
 
vettä
tai
2 dl
 
tai
1 l
 
kevyt- tai täysmaitoa
tai
1 tl
 
suolaa
tai

Voiteluun

n. 50 g
 
voita
tai
n. 1 dl
 
maitoa tai vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
377 kJ / 90 kcal
Rasva
2,4 g
josta tyydyttynyttä
1,5 g
Hiilihydraatit
13,5 g
josta sokereita
2,2 g
Proteiini
2,8 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Valmista ensin riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan. (Voit tehdä täytteen myös manna- tai ohrapuurosta)

Valmista taikina sekoittamalla vesi, suola ja jauhot tasaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kiinteäksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä niitä hieman. Peitä huolellisesti kelmulla tai paksulla, aukileikatulla pakastepusilla kuivumisen estämiseksi. (Kuivunut taikina repeää helposti.)

Ajele taikinapaloista pyöreitä (Ø n. 15 cm) kuoria piirakkapulikalla runsaasti ruisjauhoja apuna käyttäen. Pyöritä pulikkaa niin, että kuori pyörii pulikan alla. Tee kuorista mahdollisimman ohuita. Pinoa ne hieman limittäin ja ripottele reilusti jauhoja väliin, etteivät ne tartu toisiinsa kiinni. Peitä muovilla. Harjaa ajelluista kuorista ylimääräiset jauhot pullasudilla pois juuri ennen paistamista.

Paista sultsinakuoret kuumalla, kuivalla valurautapannulla noin minuutti molemmin puolin. Voitele kuoret pullasudin avulla vain toiselta puolelta voi-maitoseoksella ja pinoa ne siten, että voidellut puolet tulevat vastakkain. Anna kuorien pehmetä foliolla peitettynä.

Levitä puuroa ohut tasainen kerros kuoren voitelemattomalle puolelle. (Näin puuro ei luista levitettäessä.) Käännä sultsinan reunat ensin keskelle vastakkain ja sen jälkeen vielä kaksinkerroin.

Voit nostaa kuoret ja puuron erikseen pöytään, jolloin jokainen täyttää itse oman sultsinansa. Voit myös täyttää kaikki valmiiksi. Tarjoa sultsinat kuitenkin lämpiminä.

Vinkki! Paista sultsinat kesällä muurinpohjapannulla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
    Hinta 2,15/kpl
    2,15/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Valio Plus™ kevytmaito 1 l
    Hinta 2,35/kpl
    2,35/l
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Plussa-etu −14 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
  • Urtekram puuroriisi 500g luomu
    Hinta 4,49/kpl
    8,98/kg
  • Risella Luomu Puuroriisi 500g
    Hinta 3,09/kpl
    6,18/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,95/kpl
    0,95/l
  • Juustoportti vapaan lehmän kevytmaito 1l
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/l
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,1 (34 arviota)

  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Helisee, puurolla täytettyjen sultsinoiden reunat taitetaan ensin keskelle siten, että reunat koskevat toisiaan. Tämän jälkeen sultsina taitetaan vielä kaksinkerroin, jolloin niistä tulee kuvassa näkyviä taskuja.
  • Helisee
    5 vuotta sitten
    Kuva olisi ollut kiva. Epäselväksi jäi ohje kohdasta "taita keskelle...taita kaksinkerroin"