Sultsinat
- Annosmäärä24 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
Pohja | |
---|---|
2 dl | kylmää vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
4 1/2 dl | ruisjauhoja tai |
n. 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
Riisipuuro | |
2 dl | vettä tai |
2 dl | tai |
1 l | kevyt- tai täysmaitoa tai |
1 tl | suolaa tai |
Voiteluun | |
n. 50 g | voita tai |
n. 1 dl | maitoa tai vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 377 kJ / 90 kcal |
Rasva | 2,4 g |
josta tyydyttynyttä | 1,5 g |
Hiilihydraatit | 13,5 g |
josta sokereita | 2,2 g |
Proteiini | 2,8 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Valmista ensin riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan. (Voit tehdä täytteen myös manna- tai ohrapuurosta)
Valmista taikina sekoittamalla vesi, suola ja jauhot tasaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kiinteäksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä niitä hieman. Peitä huolellisesti kelmulla tai paksulla, aukileikatulla pakastepusilla kuivumisen estämiseksi. (Kuivunut taikina repeää helposti.)
Ajele taikinapaloista pyöreitä (Ø n. 15 cm) kuoria piirakkapulikalla runsaasti ruisjauhoja apuna käyttäen. Pyöritä pulikkaa niin, että kuori pyörii pulikan alla. Tee kuorista mahdollisimman ohuita. Pinoa ne hieman limittäin ja ripottele reilusti jauhoja väliin, etteivät ne tartu toisiinsa kiinni. Peitä muovilla. Harjaa ajelluista kuorista ylimääräiset jauhot pullasudilla pois juuri ennen paistamista.
Paista sultsinakuoret kuumalla, kuivalla valurautapannulla noin minuutti molemmin puolin. Voitele kuoret pullasudin avulla vain toiselta puolelta voi-maitoseoksella ja pinoa ne siten, että voidellut puolet tulevat vastakkain. Anna kuorien pehmetä foliolla peitettynä.
Levitä puuroa ohut tasainen kerros kuoren voitelemattomalle puolelle. (Näin puuro ei luista levitettäessä.) Käännä sultsinan reunat ensin keskelle vastakkain ja sen jälkeen vielä kaksinkerroin.
Voit nostaa kuoret ja puuron erikseen pöytään, jolloin jokainen täyttää itse oman sultsinansa. Voit myös täyttää kaikki valmiiksi. Tarjoa sultsinat kuitenkin lämpiminä.
Vinkki! Paista sultsinat kesällä muurinpohjapannulla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,75/kpl1,50/l
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka suomalainen ruisjauho 5kgHinta 6,19/kpl1,24/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka puuroriisi 1kgHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5lHinta 1,79/kpl1,19/l
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,99/kpl0,99/l
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,29/kpl2,29/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Urtekram puuroriisi 500g luomuHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Myllyn Paras Puuroriisi 1 kgHinta 2,99/kpl2,99/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(30 arviota)
- yli 60 min3,7(6 arviota)
- 30 - 60 min3,9(118 arviota)
- yli 60 min
- 30 - 60 min4,8(28 arviota)
- yli 60 min3,9(237 arviota)
- yli 60 min4,0(292 arviota)
- yli 60 min4,0(29 arviota)
Arvostele resepti
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenHelisee, puurolla täytettyjen sultsinoiden reunat taitetaan ensin keskelle siten, että reunat koskevat toisiaan. Tämän jälkeen sultsina taitetaan vielä kaksinkerroin, jolloin niistä tulee kuvassa näkyviä taskuja.
- Helisee4 vuotta sittenKuva olisi ollut kiva. Epäselväksi jäi ohje kohdasta "taita keskelle...taita kaksinkerroin"