SultsinatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sultsinat

Sultsina on karjalainen perinneherkku. Ne täytetään riisi-, manna- tai ohrapuurolla. Pidä leivontatalkoot ja nauti lämpimäisistä. Tämä resepti n. 0,10€/annos*.

  • 24 kpl
  • yli 60 min
  • 130 kcal / annos (110g)

Ainekset

24 kpl

Pohja

    • 2dlkylmää vettä
    • 1tlsuolaa
    • 4 1/2dlruisjauhoja
    • n. 1/2dlvehnäjauhoja

Riisipuuro

Voiteluun

    • n. 50gvoita
    • n. 1dlmaitoa tai vettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan. (Voit tehdä täytteen myös manna- tai ohrapuurosta)
  2. Valmista taikina sekoittamalla vesi, suola ja jauhot tasaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kiinteäksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä niitä hieman. Peitä huolellisesti kelmulla tai paksulla, aukileikatulla pakastepusilla kuivumisen estämiseksi. (Kuivunut taikina repeää helposti.)
  3. Ajele taikinapaloista pyöreitä (Ø n. 15 cm) kuoria piirakkapulikalla runsaasti ruisjauhoja apuna käyttäen. Pyöritä pulikkaa niin, että kuori pyörii pulikan alla. Tee kuorista mahdollisimman ohuita. Pinoa ne hieman limittäin ja ripottele reilusti jauhoja väliin, etteivät ne tartu toisiinsa kiinni. Peitä muovilla. Harjaa ajelluista kuorista ylimääräiset jauhot pullasudilla pois juuri ennen paistamista.
  4. Paista sultsinakuoret kuumalla, kuivalla valurautapannulla noin minuutti molemmin puolin. Voitele kuoret pullasudin avulla vain toiselta puolelta voi-maitoseoksella ja pinoa ne siten, että voidellut puolet tulevat vastakkain. Anna kuorien pehmetä foliolla peitettynä.
  5. Levitä puuroa ohut tasainen kerros kuoren voitelemattomalle puolelle. (Näin puuro ei luista levitettäessä.) Käännä sultsinan reunat ensin keskelle vastakkain ja sen jälkeen vielä kaksinkerroin.
  6. Voit nostaa kuoret ja puuron erikseen pöytään, jolloin jokainen täyttää itse oman sultsinansa. Voit myös täyttää kaikki valmiiksi. Tarjoa sultsinat kuitenkin lämpiminä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Paista sultsinat kesällä muurinpohjapannulla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 130 kcal530 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Himalajan karkea kristallisuola 500g
    Himalajan karkea kristallisuola 500g
    4,15/kpl8,30/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka ruisjauho 1kg
    Pirkka ruisjauho 1kg
    1,09/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka ruisjauho 5kg
    Pirkka ruisjauho 5kg
    4,35/kpl0,87/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    1,19/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,25/kpl0,63/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    1,65/kpl0,83/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka puuroriisi 1kg
    Pirkka puuroriisi 1kg
    1,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Risella tumma puuroriisi 1kg
    Risella tumma puuroriisi 1kg
    2,85/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Risella Puuroriisi 1kg
    Risella Puuroriisi 1kg
    2,09/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    0,62/kpl1,24/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,81/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,20/kpl0,80/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Juustoportti Kirnuvoi 200g
    2,25/kpl11,25/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Valio voi 200 g normaalisuolainen
    2,59/kpl12,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua
  • Helisee28.3.2019

    Kuva olisi ollut kiva. Epäselväksi jäi ohje kohdasta "taita keskelle...taita kaksinkerroin"

  • K-Kuluttajapalvelu28.3.2019

    Helisee, puurolla täytettyjen sultsinoiden reunat taitetaan ensin keskelle siten, että reunat koskevat toisiaan. Tämän jälkeen sultsina taitetaan vielä kaksinkerroin, jolloin niistä tulee kuvassa näkyviä taskuja.