SultsinatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sultsinat

Sultsina on karjalainen perinneherkku. Ne täytetään riisi-, manna- tai ohrapuurolla. Pidä leivontatalkoot ja nauti lämpimäisistä. Tämä resepti n. 0,10€/annos*.

  • 24 kpl
  • yli 60 min
  • 130 kcal / annos (110g)

Ainekset

24 kpl

Pohja

    • 2dlkylmää vettä
    • 1tlsuolaa
    • 4 1/2dlruisjauhoja
    • n. 1/2dlvehnäjauhoja

Riisipuuro

Voiteluun

    • n. 50gvoita
    • n. 1dlmaitoa tai vettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan. (Voit tehdä täytteen myös manna- tai ohrapuurosta)
  2. Valmista taikina sekoittamalla vesi, suola ja jauhot tasaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kiinteäksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä niitä hieman. Peitä huolellisesti kelmulla tai paksulla, aukileikatulla pakastepusilla kuivumisen estämiseksi. (Kuivunut taikina repeää helposti.)
  3. Ajele taikinapaloista pyöreitä (Ø n. 15 cm) kuoria piirakkapulikalla runsaasti ruisjauhoja apuna käyttäen. Pyöritä pulikkaa niin, että kuori pyörii pulikan alla. Tee kuorista mahdollisimman ohuita. Pinoa ne hieman limittäin ja ripottele reilusti jauhoja väliin, etteivät ne tartu toisiinsa kiinni. Peitä muovilla. Harjaa ajelluista kuorista ylimääräiset jauhot pullasudilla pois juuri ennen paistamista.
  4. Paista sultsinakuoret kuumalla, kuivalla valurautapannulla noin minuutti molemmin puolin. Voitele kuoret pullasudin avulla vain toiselta puolelta voi-maitoseoksella ja pinoa ne siten, että voidellut puolet tulevat vastakkain. Anna kuorien pehmetä foliolla peitettynä.
  5. Levitä puuroa ohut tasainen kerros kuoren voitelemattomalle puolelle. (Näin puuro ei luista levitettäessä.) Käännä sultsinan reunat ensin keskelle vastakkain ja sen jälkeen vielä kaksinkerroin.
  6. Voit nostaa kuoret ja puuron erikseen pöytään, jolloin jokainen täyttää itse oman sultsinansa. Voit myös täyttää kaikki valmiiksi. Tarjoa sultsinat kuitenkin lämpiminä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Paista sultsinat kesällä muurinpohjapannulla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 110g100 g

  • 130 kcal530 kJ
  • Proteiinia 4 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka ruisjauho 1kg
    Pirkka ruisjauho 1kg
    1,09/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka ruisjauho 5kg
    Pirkka ruisjauho 5kg
    4,35/kpl0,87/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sunnuntai hieno täysjyväruisjauho 1 kg
    Sunnuntai hieno täysjyväruisjauho 1 kg
    1,75/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,25/kpl0,63/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,35/kpl0,68/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka puuroriisi 1kg
    Pirkka puuroriisi 1kg
    1,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Risella tumma puuroriisi 1kg
    Risella tumma puuroriisi 1kg
    2,85/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Risella Puuroriisi 1kg
    Risella Puuroriisi 1kg
    2,09/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,81/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    0,62/kpl1,24/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,20/kpl0,80/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,35/kpl6,70/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    5,15/kpl10,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua
  • Helisee28.3.2019

    Kuva olisi ollut kiva. Epäselväksi jäi ohje kohdasta "taita keskelle...taita kaksinkerroin"

  • K-Kuluttajapalvelu28.3.2019

    Helisee, puurolla täytettyjen sultsinoiden reunat taitetaan ensin keskelle siten, että reunat koskevat toisiaan. Tämän jälkeen sultsina taitetaan vielä kaksinkerroin, jolloin niistä tulee kuvassa näkyviä taskuja.