Hyppää sisältöön
Riista-sienipitatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Riista-sienipitat

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Maittavat riista-sienipitat valmistuvat helposti vaikka porukalla. Mausteena aromaattinen timjami ja turkkilaisesta jogurttista valmistettu kastike.

    Ainekset

    6 annosta

    Täyte

    • 2 rs (à 100 g) siitakesieniä tai
    • 1 l (250–300 g) metsäsieniä esim. suppilovahveroita
    • 1 (200 g) purjo
    • 1/2 ps (à 480 g) Pirkka riistakäristystä (pakaste)
    • 1–2 rkl öljyä
    • 1/2 tl suolaa
    • 1/2 tl mustapippuria
    • 1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna

    Kastike

    • 1 tlk (200 g) Pirkka turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
    • 1–2 kpl (n. 100 g) maustekurkkua
    • 2 rkl Pirkka makeaa chilikastiketta
    • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
    • ripaus suolaa
    • ripaus mustapippuria

    Lisäksi

    • jää- tai jäävuorisalaattia
    • 2 (200 g) tomaattia
    • 1 (100 g) punasipuli

    Valmistus

    alle 30 min
    1. Paloittele puhdistetut sienet. Pienet voit jättää kokonaisiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Paista käristys kuumassa öljyssä paistokasarissa. Lisää joukkoon sienet ja purjo. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Hauduta kannen alla 5–10 minuuttia.
    2. Sekoita hienonnettu maustekurkku jogurttiin tai kermaviiliin. Mausta seos chilikastikkeella, timjamilla, suolalla ja pippurilla.
    3. Revi salaatinlehdet. Leikkaa tomaatit ja kuorittu punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä pitaleivät uunissa tai mikrossa pakkausohjeen mukaan. Leikkaa pitaleivät auki taskuiksi. Täytä salaatinlehdillä, tomaatti- ja sipuliviipaleilla sekä riista-sieniseoksella. Lusikoi kastiketta täytteeseen. Tarjoa riista-sienipitat heti.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,8 (4 arviota)