• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Riista-sienipitat

Maittavat riista-sienipitat valmistuvat helposti vaikka porukalla. Mausteena aromaattinen timjami ja turkkilaisesta jogurttista valmistettu kastike.
Riista-sienipitat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 372 kcal / annos

Ainekset

6 annosta

Täyte

Kastike

Lisäksi

    • jää- tai jäävuorisalaattia
    • 2(200 g)tomaattia
    • 1(100 g)punasipuli

Valmistus

alle 30 min
  1. Paloittele puhdistetut sienet. Pienet voit jättää kokonaisiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Leikkaa vähän sulanut riistakäristys noin 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Paista lihasuikaleet kuumassa öljyssä paistokasarissa. Lisää joukkoon sienet ja purjo. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Hauduta kannen alla 5-10 minuuttia.
  2. Sekoita hienonnettu maustekurkku jogurttiin tai kermaviiliin. Mausta seos chilikastikkeella, timjamilla, suolalla ja pippurilla.
  3. Revi salaatinlehdet. Leikkaa tomaatit ja kuorittu punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä pitaleivät uunissa tai mikrossa pakkausohjeen mukaan. Leikkaa pitaleivät auki taskuiksi. Täytä salaatinlehdillä, tomaatti- ja sipuliviipaleilla sekä riista-sieniseoksella. Lusikoi kastiketta täytteeseen. Tarjoa riista-sienipitat heti.

Ravintosisältö perannos 100 g

  • 372 kcal1 550 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja43 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu