Poropita
Poronkäristys, puolukkamajoneesi ja leipäjuustokuutiot tuovat pitaleipiin perinteisiä lappilaisia makuja. N. 3,50 €/annos.
3 annostaalle 30 min463 kcal / annos (190g)
Ainekset
3 annosta
- 1/2pkt(à 400 g)Pirkka pitaleipiä
- 1ps(240 g)Pirkka poronkäristystä (pakaste)
- ripausmustapippuria
- 1/2(60 g)punasipulia
- maustekurkkuviipaleita
- jääsalaattia
- 1dlpuolukoita
Puolukkamajoneesi
- 1dlHellmann's majoneesia, luomu
Valmistus
alle 30 min- Ruskista kohmeinen poronkäristys kuumalla pannulla rasvassa. Mausta mustapippurilla. Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi. Kuori ja suikaloi punasipuli.
- Valmista puolukkamajoneesi soseuttamalla puolukat ja majoneesi sauvasekoittimella. Lämmitä pitaleivät leivänpaahtimessa, mikrossa tai uunissa.
- Leikkaa pitaleivät auki ja kokoa leipien sisään kurkkuviipaleita, salaattia, puolukkamajoneesia, punasipulia, poroa, leipäjuustoa ja puolukoita. Tarjoa heti.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Ravintosisältö per annos 190g100 g
- 463 kcal1 940 kJ
- Proteiinia 21,2 g
- Hiilihydraatteja31,1 g
- Rasvaa28,9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Olen todella iloisesti yllättynyt innovatiivisista tuotteista, jotka joku kokeilunhaluinen uskalikko on halunnut jakaa muillekin. Olen asunut toitskymmentä vuotta ulkomailla ja tutustunut kiinalaiseen, kreikkalaiseen, srilankalaiseen ja intialaiseen keittiöön suomalaisten perinneruokien lisäksi ja voin sanoa, että nämä voittavat ne. - Lisää tällaisia niin Suomi 100v on kohta gulinarismituristikohteena Ranskan tasoa!!!!