Rouhea lanttulaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rouhea lanttulaatikko

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Rouhea lanttulaatikko sopii tarjottavaksi muulloinkin kuin jouluna. Kokeile tätä vaikkapa lisäkkeeksi lohelle tai pataruoille.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
1 1/2 kg
 
lanttua
tai
6
 
valkosipulinkynttä
tai
4 viipaletta
 
paahtoleipää
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
2 rkl
 
tai
1 ruukku
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
3/4 tl
 
maustepippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
642 kJ / 154 kcal
Rasva
8,2 g
josta tyydyttynyttä
5,2 g
Hiilihydraatit
14,1 g
josta sokereita
10,3 g
Proteiini
3,1 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuori ja kuutioi lanttu. Kuori valkosipulinkynnet. Paloittele paahtoleipäviipaleet pieniksi kuutioiksi.

Keitä lanttua ja valkosipulia suolalla maustetussa vedessä noin 25 minuuttia, kunnes lanttu on pehmeää. Valuta ja siirrä takaisin kattilaan. Nosta kattila levylle ja murskaa lanttukuutiot sekä valkosipulinkynnet. Lantut saavat jäädä rouheiksi paloiksi.

Sekoita joukkoon kerma, voi, ruohosipuli ja mausteet. Kaada lanttuseos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle leipäkuutiot.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäkkeenä kinkun tai kalkkunan kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (9 arviota)