• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rouhea lanttulaatikko

Rouhea lanttulaatikko sopii tarjottavaksi muulloinkin kuin jouluna. Kokeile tätä vaikkapa lisäkkeeksi lohelle tai pataruoille.
Rouhea lanttulaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 120 kcal / annos (150g)

Ainekset

8 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja kuutioi lanttu. Kuori valkosipulinkynnet. Paloittele paahtoleipäviipaleet pieniksi kuutioiksi.
  2. Keitä lanttua ja valkosipulia suolalla maustetussa vedessä noin 25 minuuttia, kunnes lanttu on pehmeää. Valuta ja siirrä takaisin kattilaan. Nosta kattila levylle ja murskaa lanttukuutiot sekä valkosipulinkynnet. Lantut saavat jäädä rouheiksi paloiksi.
  3. Sekoita joukkoon kerma, voi, ruohosipuli ja mausteet. Kaada lanttuseos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle leipäkuutiot.
  4. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäkkeenä kinkun tai kalkkunan kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 120 kcal509 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua