Rouhea lanttulaatikko
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Rouhea lanttulaatikko sopii tarjottavaksi muulloinkin kuin jouluna. Kokeile tätä vaikkapa lisäkkeeksi lohelle tai pataruoille.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
1 1/2 kg | lanttua tai |
6 | valkosipulinkynttä tai |
4 viipaletta | paahtoleipää tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
2 rkl | tai |
1 ruukku | tai |
1 tl | suolaa tai |
3/4 tl | maustepippuria tai |
Valmistus
yli 60 min
Kuori ja kuutioi lanttu. Kuori valkosipulinkynnet. Paloittele paahtoleipäviipaleet pieniksi kuutioiksi.
Keitä lanttua ja valkosipulia suolalla maustetussa vedessä noin 25 minuuttia, kunnes lanttu on pehmeää. Valuta ja siirrä takaisin kattilaan. Nosta kattila levylle ja murskaa lanttukuutiot sekä valkosipulinkynnet. Lantut saavat jäädä rouheiksi paloiksi.
Sekoita joukkoon kerma, voi, ruohosipuli ja mausteet. Kaada lanttuseos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle leipäkuutiot.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäkkeenä kinkun tai kalkkunan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(22 arvostelua)
- yli 60 min4,1(166 arvostelua)
- yli 60 min4,4(87 arvostelua)
- yli 60 min3,6(11 arvostelua)
- yli 60 min2,8(25 arvostelua)
- yli 60 min3,3(4 arvostelua)
- yli 60 min4,2(5 arvostelua)
- yli 60 min4,1(14 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (9 arvostelua)