• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juureskeikaus

Juureskeikaus
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • 250gporkkanoita
    • 1pieni (300 g)lanttu
    • pieni (350 g)bataatti
    • tai
    • 1-2(350 g)perunaa
    • pala(180 g)juuriselleriä
    • 1/2tlsuolaa
    • 2rklhunajaa
    • 2rkljuoksevaa margariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja leikkaa juurekset ja vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (1,5 l) leivinpaperilla.
  2. Lado vuokaan kolmeen kerrokseen juureksia ja vuohenjuustoa. Valuta kerrosten väliin hunajaa ja mausteeksi suolaa. Valuta viimeisen juureskerroksen pinnalle juoksevaa margariinia.
  3. Kypsennä juureksia 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 1/2 tuntia. Jäähdytä.
  4. Peitä vuoka tuorekelmulla. Aseta vuoan päälle sopiva paino ja anna sen tiivistyä jääkaapissa muutama tunti.
  5. Kumoa juureskakku uuninkestävään tarjoiluastiaan ja lämmitä sitä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ennen ateriaa. Juureskeikauksen voi tarjota myös kylmänä.

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 189 kcal788 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3