Piparjuuri-palsternakkalaatikko
Mehevä palsternakkalaatikko maustuu piparjuurella ja hautuu uunissa pehmeäksi. Tarjoa palsternakkalaatikko kala- tai liharuokien lisäkkeenä. Noin 0,85€/annos
- 5 annosta
- yli 60 min
Ainekset
5 annosta
- 800gpalsternakkaa
- 2dlmaitoa
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 1dlvettä
- 1Knorr luomu kasvisliemikuutio
- 1tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 4rkltuoretta piparjuurta hienoksi raastettuna
- (rypsiöljyä)
Valmistus
yli 60 min- Pese ja kuori palsternakat. Höylää yksi palsternakka pituussuunnassa ohuiksi lastuiksi. Leikkaa loput palsternakoista ohuiksi kiekoiksi. Voitele pieni uunivuoka (19 cm x 27 cm).
- Mittaa laakeaan kattilaan maito, kerma ja vesi. Lisää kasvisliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola, pippuri, piparjuuriraaste ja palsternakat. Kuumenna ja kypsennä palsternakkoja miedolla lämmöllä kannen alla noin 6 minuuttia.
- Nostele pitkät palsternakkasiivut pihdeillä tai kahden haarukan avulla pois kattilasta. Kumoa loput palsternakoista nesteineen vuokaan. Tasoita pinta ja levitä päälle pitkät palsternakkaviipaleet. Voitele palsternakat halutessasi öljyllä.
- Paista 180 asteisessa uunissa 45-55 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmenneet ja pinta kauniin kullanruskea.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Sesongit Ruokalajit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi