Hyppää sisältöön
Piparjuuri-palsternakkalaatikko Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparjuuri-palsternakkalaatikko

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Mehevä palsternakkalaatikko maustuu piparjuurella ja hautuu uunissa pehmeäksi. Tarjoa palsternakkalaatikko kala- tai liharuokien lisäkkeenä.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta
  • 800 g palsternakkaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 tlk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
  • 1 dl vettä
  • 1 Knorr luomu kasvisliemikuutio
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 4 rkl tuoretta piparjuurta hienoksi raastettuna
  • (rypsiöljyä)

Ravintosisältö

  • Energia
    640 kJ / 154 kcal
  • Rasva
    9,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    5,7 g
  • Hiilihydraatit
    12 g
  • josta sokereita
    6,8 g
  • Proteiini
    2,5 g
  • Suola
    1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese ja kuori palsternakat. Höylää yksi palsternakka pituussuunnassa ohuiksi lastuiksi. Leikkaa loput palsternakoista ohuiksi kiekoiksi. Voitele pieni uunivuoka (19 cm x 27 cm).
  2. Mittaa laakeaan kattilaan maito, kerma ja vesi. Lisää kasvisliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola, pippuri, piparjuuriraaste ja palsternakat. Kuumenna ja kypsennä palsternakkoja miedolla lämmöllä kannen alla noin 6 minuuttia.
  3. Nostele pitkät palsternakkasiivut pihdeillä tai kahden haarukan avulla pois kattilasta. Kumoa loput palsternakoista nesteineen vuokaan. Tasoita pinta ja levitä päälle pitkät palsternakkaviipaleet. Voitele palsternakat halutessasi öljyllä.
  4. Paista 180 asteisessa uunissa 45–55 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmenneet ja pinta kauniin kullanruskea.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (24 arviota)