• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Palsternakkalaatikko

Palsternakkalaatikko saa ylleen rapean kuoren leipämuruista ja grana padano juustoraasteesta.
Palsternakkalaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori palsternakat ja perunat. Viipaloi juurekset ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kerma, sinappi, hunaja ja mausteet keskenään. Pane juurekset ja kermaseos suureen paistokasariin. Kuumenna, kunnes kerma kiehahtaa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  2. Hienonna leipäviipaleet ja sekoita leipämurut juustoraasteen joukkoon. Ripottele seos vuoan pinnalle.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes pinta on kauniin ruskea ja juurekset ovat kypsyneet. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla paistamisen loppuvaiheessa, ettei pinta tummu liikaa. Paista vuoka vasta juuri ennen tarjoilua, jotta pinta pysyy rapeana.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 190 kcal807 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12