• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rukiinen omenapiirakka

Valmiista ruistaikinasta valmistat nopeasti maukkaan omenapiirakan. Tämä resepti vain n. 0,50€/annos*.
Rukiinen omenapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 palaa
  • yli 60 min
  • 201 kcal / annos (120g)

Ainekset

12 palaa

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulanut taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla piirakkavuokaan (Ø noin 26 cm).
  2. Painele levy vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  3. Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Mausta lohkot sitruunanmehulla. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon jogurtti, sokeri ja sitruunankuoriraaste. Sekoita kaneli, inkivääri ja kardemumma.
  4. Ota esipaistettu pohja uunista. Levitä pohjalle omenalohkot säteittäin ja limittäin. Ripottele omenoilla kanelimausteseos. Kaada päälle jogurtti-munaseos ja ripottele pinnalle mantelirouhetta. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä. Tarjoa jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 201 kcal843 kJ
  • Proteiinia4,62 g
  • Hiilihydraatteja19,7 g
  • Rasvaa11,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille