• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
RaskipullataikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raskipullataikina

Raskipullataikinalla valmistuu erityisen maukasta pullaa. Taikinan maku syvenee, kun esitaikinan annetaan levätä huoneenlämmössä pitkään. Noin 1,85€/1 kpl*

  • 1 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

1 kpl

Raskitaikina

    • 1 1/4dlvettä
    • 15ghiivaa
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 2tlkardemummaa

Lisäksi

    • 3/4dlvettä
    • 3/4dlPirkka täys- tai kevytmaitoa
    • 35ghiivaa
    • 1iso kananmuna
    • 1 1/4dlsokeria
    • 2tlsuolaa
    • 8-9dlvehnäjauhoja
    • 175gvoita tai margariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita raskin ainekset keskenään ja anna levätä huoneenlämmössä vähintään tunti, mielellään seuraavaan päivään.
  2. Mittaa vesi ja maito kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, suola ja osa jauhoista. Lisää seokseen raskitaikina ja sekoita tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta.
  3. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi erissä. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Leivo pulliksi ja paista perinteisen pullan tapaan.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua
  • Leipuri22.9.2018

    K-kaupoista saatavassa K-ruokalehdessä Palmikkopitkon ainesosamäärät ovat niin suttuisalla fontilla ja pienellä, että piti hakea suurennuslasi saadakseen selvää, kuinka paljon mitäkin. Tarkoitus olisi varmaan saada selvää ja onnistua, eikä hifistellä sivun ulkoasun kanssa.

  • K-Kuluttajapalvelu22.9.2018

    Leipuri, kiitos palautteestasi ja pahoittelut, että K-ruoka-lehden reseptistä on ollut hankala saada selvää. Välitän tästä palautteen tiedoksi lehden tekijöille.