RaskipullataikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raskipullataikina

  • Annosmäärä1 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Raskipullataikinalla valmistuu erityisen maukasta pullaa. Taikinan maku syvenee, kun esitaikinan eli raskin annetaan levätä pitkään, mieluiten yön yli. Nam!
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

1 kpl

Raskitaikina

4 dl
 
tai
25 g
 
tuorehiivaa
tai
5 dl
 
tai

Taikina

 
kaikki raski
tai
1 dl
 
tai
25 g
 
tuorehiivaa
tai
1
 
kananmuna
tai
2 dl
 
Pirkka sokeria
tai
1 rkl
 
rouhittua kardemummaa
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
n. 9 dl
 
tai
200 g
 
tai

Koristeluun

 
kananmuna
tai
 
raesokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 254 kJ / 300 kcal
Rasva
10,6 g
josta tyydyttynyttä
6,6 g
Hiilihydraatit
41,9 g
josta sokereita
10,5 g
Proteiini
7,9 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Aloita taikinan teko raskin valmistamisella. Murenna maidon joukoon tuorehiiva ja lisää jauhot ja sekoita hyvin. Jätä raski lepäämään huoneenlämpöön tunniksi tai yön yli jääkaappiin.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kaikki raski. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Anna pullataikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja valmista siitä 30–35 pikkupullaa Kohota pullat liinalla peitettyinä. Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele raesokerilla. Voit myös valmistaa taikinasta voisilmäpullia, korvapuusteja tai pullapitkoja.

Paista pikkupullia, voisilmäpullia tai korvapuusteja 225 asteessa 8–10 minuuttia.

Voit valmistaa taikinasta myös pullapitkoja. Pitkot paistuvat 200 asteessa 20–25 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/l
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Dansukker rapea raesokeri 500g
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/kg
  • Valio luomu vanhanajan täysmaito 1l
    Hinta 1,79/kpl
    1,79/l
  • Juustoportti Perhemeijerin täysmaito 1l
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/l
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (45 arviota)

  • Mari
    1 vuosi sitten
    Kaardemumma kannattaa laittaa jo raskiin mukaan.
  • Pullahiiri
    1 vuosi sitten
    Tätä reseptiä nyt muutettiin ja poistettiin vanhat kommentit?
  • Leipuri
    5 vuotta sitten
    K-kaupoista saatavassa K-ruokalehdessä Palmikkopitkon ainesosamäärät ovat niin suttuisalla fontilla ja pienellä, että piti hakea suurennuslasi saadakseen selvää, kuinka paljon mitäkin. Tarkoitus olisi varmaan saada selvää ja onnistua, eikä hifistellä sivun ulkoasun kanssa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Leipuri, kiitos palautteestasi ja pahoittelut, että K-ruoka-lehden reseptistä on ollut hankala saada selvää. Välitän tästä palautteen tiedoksi lehden tekijöille.