RaskipullataikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raskipullataikina

Raskipullataikinalla valmistuu erityisen maukasta pullaa. Taikinan maku syvenee, kun esitaikinan annetaan levätä huoneenlämmössä pitkään. Noin 1,85€/1 kpl*

Ainekset

1 kpl

Raskitaikina

    • 1 1/4dlvettä
    • 15ghiivaa
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 2tlkardemummaa

Lisäksi

    • 3/4dlvettä
    • 3/4dlPirkka täys- tai kevytmaitoa
    • 35ghiivaa
    • 1iso kananmuna
    • 1 1/4dlsokeria
    • 2tlsuolaa
    • 8-9dlvehnäjauhoja
    • 175gvoita tai margariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita raskin ainekset keskenään ja anna levätä huoneenlämmössä vähintään tunti, mielellään seuraavaan päivään.
  2. Mittaa vesi ja maito kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, suola ja osa jauhoista. Lisää seokseen raskitaikina ja sekoita tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta.
  3. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi erissä. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Leivo pulliksi ja paista perinteisen pullan tapaan.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    0,23/kpl
    4,60/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,79/kpl
    1,79/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    3,49/kpl
    1,74/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    2,55/kpl
    1,27/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    0,85/kpl
    106,25/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    0,95/kpl
    118,75/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    0,95/kpl
    118,75/kg
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    1,19/kpl
    1,19/l
  • Valio Kiehu maitojuoma 1l
    Valio Kiehu maitojuoma 1l
    2,09/kpl
    2,09/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    4,35/kpl
    10,87/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,85/kpl
    12,12/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille38 arvostelua
  • Nersku11.4.2022

    Raski tulee olla vähän niikuin vellimäinen seos ja se alkaa kuplia, sitten muut aineet sekaan tosin se ohje jolla yleensä teen raskin niin pullaan kuin sämpylöihin on suvussa kulkenut "Vanhan ruottalaisen isoäidin reseptin tehty raski vaatii salaisen aineosan " Resepti on todella vanha 1700 luvun lopulta tai 1800 alkupuolelta..

  • Leipurikö1.3.2022

    Mietin myöskin tuota raskin veden ja jauhon suhdetta. Eihän siitö tule mitään noilla määrillä..

  • Laskiaispullat26.2.2022

    Laitoin raskiin 1 1/4 dl vettä ja 3 DL vehnäjauhoja. Siitä tuli sitten semmoinen kova kökkö. Ohjeessa siis virhe. Oikeasti raskin tulee olla nestemäinen.

  • K-Kuluttajapalvelu26.2.2022

    Laskiaispullat, kiitos kommentista! Välitän palautteesi koekeittiölle.

  • Pullaulla7.2.2022

    Hei! Onko raski huoneenlämmössä vai jääkaapissa seuraavaan päivään?

  • K-Kuluttajapalvelu7.2.2022

    Hei! Raskin annetaan levätä huoneenlämmössä vähintään tunti, mielellään seuraavaan päivään. Aurinkoisia leivontahetkiä!

  • 4n9h49utnh9n24.2.2020

    Turhan rasvainen ja mauton lopputulos.

  • Tytsi 23.11.2019

    Tein tällä ohjeella ja en voi muuta sanoa kuin perfect. En ole ikinä tehnyt näin hyvää pullaa, pakkaseen ei kerinnyt laittaa, joten uusi satsi piti heti uudestaan tehdä. 10++++++

  • Seuraavalla kerralla joutuu säveltämään16.8.2019

    Miksi suolaa tulee 2tl? Se maistuu läpi valmiissa pullassa. Vertailuarvona: puolen litran peruspullataikinaankin tulee vain 1tl. Seuraavalla kerralla joutuu "säveltämään".

  • K-Kuluttajapalvelu16.8.2019

    Raskipullataikina ei vastaa täysin tavallisella menetelmällä leivottua pullaa. Suola tuo pullaan maun lisäksi myös rakennetta.

  • Leipuri22.9.2018

    K-kaupoista saatavassa K-ruokalehdessä Palmikkopitkon ainesosamäärät ovat niin suttuisalla fontilla ja pienellä, että piti hakea suurennuslasi saadakseen selvää, kuinka paljon mitäkin. Tarkoitus olisi varmaan saada selvää ja onnistua, eikä hifistellä sivun ulkoasun kanssa.

  • K-Kuluttajapalvelu22.9.2018

    Leipuri, kiitos palautteestasi ja pahoittelut, että K-ruoka-lehden reseptistä on ollut hankala saada selvää. Välitän tästä palautteen tiedoksi lehden tekijöille.