Raskipullataikina
- Annosmäärä1 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
Raskitaikina | |
---|---|
4 dl | tai |
25 g | tuorehiivaa tai |
5 dl | tai |
Taikina | |
1 dl | tai |
25 g | tuorehiivaa tai |
1 | kananmuna tai |
2 dl | Pirkka sokeria tai |
1 rkl | rouhittua kardemummaa tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
n. 9 dl | tai |
200 g | tai |
Koristeluun | |
kananmuna tai | |
raesokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 254 kJ / 300 kcal |
Rasva | 10,6 g |
josta tyydyttynyttä | 6,5 g |
Hiilihydraatit | 41,9 g |
josta sokereita | 10,5 g |
Proteiini | 7,9 g |
Suola | 0,7 g |
Valmistus
Raskitaikina
Aloita taikinan teko raskin valmistamisella. Murenna maidon joukoon tuorehiiva ja lisää jauhot ja sekoita hyvin. Jätä raski lepäämään huoneenlämpöön tunniksi tai yön yli jääkaappiin.
Taikina
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kaikki raski. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Anna pullataikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Muotoilu ja paisto
Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja valmista siitä 30–35 pikkupullaa Kohota pullat liinalla peitettyinä. Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele raesokerilla. Voit myös valmistaa taikinasta voisilmäpullia, korvapuusteja tai pullapitkoja.
Paista pikkupullia, voisilmäpullia tai korvapuusteja 225 asteessa 8–10 minuuttia.
Voit valmistaa taikinasta myös pullapitkoja. Pitkot paistuvat 200 asteessa 20–25 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen täysmaito 1lHinta 1,29/kpl1,29/l
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,69/kpl0,85/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Dansukker rapea raesokeri 500gHinta 2,15/kpl4,30/kg
- Valio luomu vanhanajan täysmaito 1lHinta 1,79/kpl1,79/l
- Valio vapaan lehmän täysmaito 1lHinta 1,55/kpl1,55/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(121 arviota)
- yli 60 min4,2(47 arviota)
- yli 60 min4,0(816 arviota)
- yli 60 min3,6(62 arviota)
- yli 60 min4,3(134 arviota)
- yli 60 min4,0(68 arviota)
- yli 60 min4,0(17 arviota)
- yli 60 min3,9(67 arviota)
Arvostele resepti
- Mari1 vuosi sittenKaardemumma kannattaa laittaa jo raskiin mukaan.
- Pullahiiri2 vuotta sittenTätä reseptiä nyt muutettiin ja poistettiin vanhat kommentit?
- Leipuri6 vuotta sittenK-kaupoista saatavassa K-ruokalehdessä Palmikkopitkon ainesosamäärät ovat niin suttuisalla fontilla ja pienellä, että piti hakea suurennuslasi saadakseen selvää, kuinka paljon mitäkin. Tarkoitus olisi varmaan saada selvää ja onnistua, eikä hifistellä sivun ulkoasun kanssa.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenLeipuri, kiitos palautteestasi ja pahoittelut, että K-ruoka-lehden reseptistä on ollut hankala saada selvää. Välitän tästä palautteen tiedoksi lehden tekijöille.