Vanilja-mansikkapullatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vanilja-mansikkapullat

Suloiset vanilja-mansikkapullat täytetään herkullisella valmiilla vaniljakreemillä ja koristellaan tuoreilla mansikoilla. Noin 0,55€/annos.*

  • 16 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

16 kpl

Pullataikina

    • 2 1/2dlmaitoa
    • 25gtuorehiivaa
    • 1kananmuna
    • 3/4tlsuolaa
    • 1dlsokeria
    • 1/2rklkardemummaa
    • 100gvoita tai leivontamargariinia

Lisäksi

    • 1kananmuna (voiteluun)
    • 2prk(à 200 g)Valio vaniljakreemiä
    • 250gtuoreita mansikoita
    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
  2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja leivo tangoksi. Leikkaa tanko 16 osaan ja muotoile paloista pikkupullia. Kohota pullat liinalla peitettyinä, noin 30 minuuttia.
  3. Paina juomalasilla syvennykset kohonneiden pullien keskelle. Riko kananmunan rakenne ja voitele pullien reunat munalla. Lusikoi notkistettu vaniljakreemi syvennyksiin ja tasoita kevyesti lusikalla.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Koristele jäähtyneet pullat mansikkaviipaleilla ja tomusokerilla.

Katso video

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

</