• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rukiiset sienipasteijat

Rukiiset sienipasteijat on täytetty herkullisilla haaparouskuilla. Helpot suolaiset pasteijat sopivat vaikkapa syksyn juhlien noutopöytään. N. 0,30€/annos*.
Rukiiset sienipasteijat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 24 kpl
  • alle 30 min
  • 236 kcal / 100 g

Ainekset

n. 24 kpl

Täyte

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Anna piirakkataikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan huoneenlämmössä noin tunti.
  2. Valuta sienet hyvin. Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään. (Huom! Täyte on löysää.)
  3. Kauli sulanut taikina jauhotetulla pöydällä noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota pyöreällä torttumuotilla noin 24 piiraspalaa.
  4. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle lastalla ja aseta täytettä n. 1 rkl piiraiden keskelle. Kostuta ympyrän reunat tilkalla vettä ja taita puolikuunmuotoisiksi. Nipistele saumakohdat hyvin kiinni ja painele niihin vielä haarukalla viivakuviointi.
  5. Voitele pasteijat munalla ja paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos täytettä jää yli, paista se muutamassa muffinivuoassa pieniksi munakkaiksi ja tarjoa esimerkiksi leivän kanssa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 236 kcal988 kJ
  • Proteiinia4,63 g
  • Hiilihydraatteja19,2 g
  • Rasvaa15,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua