Juures-vuohenjuustopiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Vuohenjuustosta ja juureksista syntyy syksyinen kasvispiirakka. Tarjoa juures-vuohenjuustopaistos osana sadonkorjuujuhlien noutopöytää.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8 annosta
1 pkt (400 g) | tai |
4–5 (n. 500 g) | punajuurta tai |
2 (n. 250 g) | palsternakkaa tai |
1 pieni (n. 300 g) | lanttu tai |
2 tl | suolaa (keitinvesiin) tai |
1/2 rs (à 180 g) | tai |
1 | kananmuna tai |
1 pkt (200 g) | tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 1/2 tl | timjamia tai |
Ravintosisältö
Energia | 679 kJ / 163 kcal |
Rasva | 9,9 g |
josta tyydyttynyttä | 5,1 g |
Hiilihydraatit | 12,2 g |
josta sokereita | 4,3 g |
Proteiini | 4,6 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Pese juurekset.
Pane punajuuret kuorineen kiehumaan suolalla (1 tl) maustettuun veteen. Keitä 40–60 minuuttia punajuurien koosta riippuen. Kuori kypsät punajuuret ja viipaloi puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Kuori palsternakat ja lanttu. Leikkaa ne noin puolen sentin viipaleiksi. Keitä molemmat juurekset omissa kattiloissaan suolalla (1/2 tl) maustetuissa vesissä juuri ja juuri kypsiksi. Keitä lanttuja noin 10 minuuttia ja palsternakkoja noin 8 minuuttia.
Taputtele ruistaikina jauhoja apuna käyttäen pyöreän tai soikean vuoan pohjalle ja mahdollisimman korkealle reunoille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 minuuttia.
Sekoita keskenään tuorejuusto ja muna. Levitä seos puolikypsälle pohjalle.
Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi. Asettele päälle vuorotellen juureksia ja vuohenjuustoviipaleita. Ripottele pinnalle öljyä ja timjamia. Paista vielä noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakasteHinta 2,49/kpl6,23/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka tuorejuusto Italian yrtit 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200gHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Punajuuri SuomiHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lkHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Palsternakka kotimainen pakattuHinta n. 0,69/kpl5,29/kg
- Palsternakka 500g luomu Suomi 1lkHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Lanttu SuomiHinta n. 0,56/kpl1,59/kg
- Pirkka suomalainen lanttuHinta n. 0,45/kpl2,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Président Sainte Maure vuohenjuusto 200gHinta 5,09/kpl25,45/kg
- Ste Maure Soignon 180g vuohenmaitojuustoHinta 4,35/kpl24,17/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,4(5 arviota)
- yli 60 min2,5(6 arviota)
- 30 - 60 min3,9(99 arviota)
- yli 60 min2,5(6 arviota)
- yli 60 min3,7(9 arviota)
- 30 - 60 min4,5(8 arviota)
- 30 - 60 min3,7(29 arviota)
- yli 60 min4,4(114 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (14 arviota)
- Minna3 vuotta sittenOli kyllä aika kuiva piirakka! Ensi kerralla voisin laittaa kerma-munaseoksen, jospa se tekisi piirakasta mehevän.
- Daria6 vuotta sittenhorrible! vegetables separate from dough, not enough liquid