• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolalainen kukkakaalikeitto

Maukas kukkakaalikeitto saa ruokaisuutta kanamunasta, joka hienonnetaan keiton sekaan. N. 0,80 €/annos.
Puolalainen kukkakaalikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta

Päälle

    • 4viipalettavehnäpaahtoleipää
    • 2rklvoita
    • 3kananmunaa koviksi keitettyinä
    • 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
    • 1/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista kukkakaalista suojalehdet. Leikkaa kukkakaali keskeltä neljään lohkoon ja poista kova sydän. Leikkaa lohkot vielä kahtia ja viipaloi ohuesti.
  2. Kuullota sipuli pinnoitetussa kattilassa voissa läpikuultaviksi, mutta älä ruskista. Lisää kaalisilppu sipulin joukkoon, sekoittele hyvin ja kuumenna. Peitä kannella ja alenna lämpöä. Anna kaalin hautua noin 5 minuuttia ja sekoita hyvin välillä.
  3. Lisää maito, kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes kaali on täysin pehmeää, noin 20 minuuttia.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai useammassa erässä monitoimikoneen leikkuuterällä sileäksi soseeksi. Mikäli haluat tehdä keiton etukäteen, voit valmistaa sen tähän vaiheeseen edellisenä päivänä tai aiemminkin, jos pakastat keiton.
  5. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja hienonna leipä muruiksi. Sulata pinnoitetulla pannulla voita ja lisää leipämurut. Paista muruja sekoitellen keskilämmöllä, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja rapeita. Anna jäähtyä.
  6. Kuori jäähtyneet munat. Halkaise ja erota valkuaiset ja keltuaiset. Hienonna valkuaiset ja keltuaiset erikseen haarukalla.
  7. Sekoita leipämurut, keltuaiset ja valkuaiset sekä ruohosipulisilppu. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  8. Kuumenna keitto höyryäväksi koko ajan sekoittaen ja mausta suolalla. Annostele keitto kulhoihin. Ripottele keiton keskelle ruokalusikallinen leipä-munaseosta. Pane loppu leipä-munaseoksesta pöytään tarjoiluastiaan, josta jokainen voi lisätä sitä keittoonsa.

Tiesitkö että...

Alkuruokana 6:lle, pääruokana 4:lle. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 315g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5