Puolalainen kukkakaalikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolalainen kukkakaalikeitto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Maukas kukkakaalikeitto saa ruokaisuutta kanamunasta, joka hienonnetaan keiton sekaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6 annosta
1 (noin 600–800 g)
 
kukkakaali
tai
200 g
 
tai
2 rkl
 
voita
tai
1 l
 
kevytmaitoa
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai

Päälle

4 viipaletta
 
vehnäpaahtoleipää
tai
2 rkl
 
voita
tai
3
 
kananmunaa koviksi keitettyinä
tai
1/2 dl
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
338 kJ / 81 kcal
Rasva
4,3 g
josta tyydyttynyttä
2,5 g
Hiilihydraatit
6 g
josta sokereita
3,9 g
Proteiini
3,8 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Poista kukkakaalista suojalehdet. Leikkaa kukkakaali keskeltä neljään lohkoon ja poista kova sydän. Leikkaa lohkot vielä kahtia ja viipaloi ohuesti.

Kuullota sipuli pinnoitetussa kattilassa voissa läpikuultaviksi, mutta älä ruskista. Lisää kaalisilppu sipulin joukkoon, sekoittele hyvin ja kuumenna. Peitä kannella ja alenna lämpöä. Anna kaalin hautua noin 5 minuuttia ja sekoita hyvin välillä.

Lisää maito, kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes kaali on täysin pehmeää, noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella tai useammassa erässä monitoimikoneen leikkuuterällä sileäksi soseeksi. Mikäli haluat tehdä keiton etukäteen, voit valmistaa sen tähän vaiheeseen edellisenä päivänä tai aiemminkin, jos pakastat keiton.

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja hienonna leipä muruiksi. Sulata pinnoitetulla pannulla voita ja lisää leipämurut. Paista muruja sekoitellen keskilämmöllä, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja rapeita. Anna jäähtyä.

Kuori jäähtyneet munat. Halkaise ja erota valkuaiset ja keltuaiset. Hienonna valkuaiset ja keltuaiset erikseen haarukalla.

Sekoita leipämurut, keltuaiset ja valkuaiset sekä ruohosipulisilppu. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Kuumenna keitto höyryäväksi koko ajan sekoittaen ja mausta suolalla. Annostele keitto kulhoihin. Ripottele keiton keskelle ruokalusikallinen leipä-munaseosta. Pane loppu leipä-munaseoksesta pöytään tarjoiluastiaan, josta jokainen voi lisätä sitä keittoonsa.

Alkuruokana 6:lle, pääruokana 4:lle.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen sipulikuutio 200g pakaste
    Hinta 0,75/kpl
    3,75/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (32 arviota)