Puolalainen kukkakaalikeitto
Maukas kukkakaalikeitto saa ruokaisuutta kanamunasta, joka hienonnetaan keiton sekaan. N. 0,80 €/annos.
6 annosta30 - 60 min250 kcal / annos (315g)
Ainekset
6 annosta
- 1(noin 600-800 g)kukkakaali
- 2rklvoita
- 1lkevytmaitoa
- 3/4tlsuolaa
Päälle
- 4viipalettavehnäpaahtoleipää
- 2rklvoita
- 3kananmunaa koviksi keitettyinä
- 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Poista kukkakaalista suojalehdet. Leikkaa kukkakaali keskeltä neljään lohkoon ja poista kova sydän. Leikkaa lohkot vielä kahtia ja viipaloi ohuesti.
- Kuullota sipuli pinnoitetussa kattilassa voissa läpikuultaviksi, mutta älä ruskista. Lisää kaalisilppu sipulin joukkoon, sekoittele hyvin ja kuumenna. Peitä kannella ja alenna lämpöä. Anna kaalin hautua noin 5 minuuttia ja sekoita hyvin välillä.
- Lisää maito, kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes kaali on täysin pehmeää, noin 20 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella tai useammassa erässä monitoimikoneen leikkuuterällä sileäksi soseeksi. Mikäli haluat tehdä keiton etukäteen, voit valmistaa sen tähän vaiheeseen edellisenä päivänä tai aiemminkin, jos pakastat keiton.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja hienonna leipä muruiksi. Sulata pinnoitetulla pannulla voita ja lisää leipämurut. Paista muruja sekoitellen keskilämmöllä, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja rapeita. Anna jäähtyä.
- Kuori jäähtyneet munat. Halkaise ja erota valkuaiset ja keltuaiset. Hienonna valkuaiset ja keltuaiset erikseen haarukalla.
- Sekoita leipämurut, keltuaiset ja valkuaiset sekä ruohosipulisilppu. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna keitto höyryäväksi koko ajan sekoittaen ja mausta suolalla. Annostele keitto kulhoihin. Ripottele keiton keskelle ruokalusikallinen leipä-munaseosta. Pane loppu leipä-munaseoksesta pöytään tarjoiluastiaan, josta jokainen voi lisätä sitä keittoonsa.
Tiesitkö että...
Alkuruokana 6:lle, pääruokana 4:lle. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 315g100 g
- 250 kcal1 050 kJ
- Proteiinia 13 g
- Hiilihydraatteja18 g
- Rasvaa14 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi