Puolalainen kukkakaalikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolalainen kukkakaalikeitto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Maukas kukkakaalikeitto saa ruokaisuutta kanamunasta, joka hienonnetaan keiton sekaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6 annosta
1 (noin 600–800 g)
 
kukkakaali
tai
200 g
 
tai
2 rkl
 
voita
tai
1 l
 
kevytmaitoa
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai

Päälle

4 viipaletta
 
vehnäpaahtoleipää
tai
2 rkl
 
voita
tai
3
 
kananmunaa koviksi keitettyinä
tai
1/2 dl
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
338 kJ / 81 kcal
Rasva
4,3 g
josta tyydyttynyttä
2,5 g
Hiilihydraatit
6 g
josta sokereita
3,9 g
Proteiini
3,8 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Poista kukkakaalista suojalehdet. Leikkaa kukkakaali keskeltä neljään lohkoon ja poista kova sydän. Leikkaa lohkot vielä kahtia ja viipaloi ohuesti.

Kuullota sipuli pinnoitetussa kattilassa voissa läpikuultaviksi, mutta älä ruskista. Lisää kaalisilppu sipulin joukkoon, sekoittele hyvin ja kuumenna. Peitä kannella ja alenna lämpöä. Anna kaalin hautua noin 5 minuuttia ja sekoita hyvin välillä.

Lisää maito, kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes kaali on täysin pehmeää, noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella tai useammassa erässä monitoimikoneen leikkuuterällä sileäksi soseeksi. Mikäli haluat tehdä keiton etukäteen, voit valmistaa sen tähän vaiheeseen edellisenä päivänä tai aiemminkin, jos pakastat keiton.

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja hienonna leipä muruiksi. Sulata pinnoitetulla pannulla voita ja lisää leipämurut. Paista muruja sekoitellen keskilämmöllä, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja rapeita. Anna jäähtyä.

Kuori jäähtyneet munat. Halkaise ja erota valkuaiset ja keltuaiset. Hienonna valkuaiset ja keltuaiset erikseen haarukalla.

Sekoita leipämurut, keltuaiset ja valkuaiset sekä ruohosipulisilppu. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Kuumenna keitto höyryäväksi koko ajan sekoittaen ja mausta suolalla. Annostele keitto kulhoihin. Ripottele keiton keskelle ruokalusikallinen leipä-munaseosta. Pane loppu leipä-munaseoksesta pöytään tarjoiluastiaan, josta jokainen voi lisätä sitä keittoonsa.

Alkuruokana 6:lle, pääruokana 4:lle.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu kukkakaali 500g 1lk
    Hinta 3,29/kpl
    6,58/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Pirkka suomalainen sipulikuutio 200g pakaste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/5 kpl
    3,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,75/kpl (3,75/kg)
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka paahtoleipä 430g vehnä-hapanjuuri
    Hinta 2,25/kpl
    5,23/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka kukkakaali pakattu ulkomainen
    Hinta n. 3,03/kpl
    3,79/kg
  • Oivariini 400g normaalisuolainen
    Hinta 3,29/kpl
    8,23/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,95/kpl
    0,95/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Hinta 1,69/kpl
    1,13/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka juustopaahtoleipä 430g
    Hinta 2,09/kpl
    4,86/kg
  • Vaasan Isopaahto vehnä 500 g paahtoleipä
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (29 arviota)