Puolalainen kukkakaalikeitto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Maukas kukkakaalikeitto saa ruokaisuutta kanamunasta, joka hienonnetaan keiton sekaan.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
6 annosta
1 (noin 600–800 g) | kukkakaali tai |
200 g | tai |
2 rkl | voita tai |
1 l | kevytmaitoa tai |
3/4 tl | suolaa tai |
Päälle | |
---|---|
4 viipaletta | vehnäpaahtoleipää tai |
2 rkl | voita tai |
3 | kananmunaa koviksi keitettyinä tai |
1/2 dl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
1/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 338 kJ / 81 kcal |
Rasva | 4,3 g |
josta tyydyttynyttä | 2,5 g |
Hiilihydraatit | 6 g |
josta sokereita | 3,9 g |
Proteiini | 3,8 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Poista kukkakaalista suojalehdet. Leikkaa kukkakaali keskeltä neljään lohkoon ja poista kova sydän. Leikkaa lohkot vielä kahtia ja viipaloi ohuesti.
Kuullota sipuli pinnoitetussa kattilassa voissa läpikuultaviksi, mutta älä ruskista. Lisää kaalisilppu sipulin joukkoon, sekoittele hyvin ja kuumenna. Peitä kannella ja alenna lämpöä. Anna kaalin hautua noin 5 minuuttia ja sekoita hyvin välillä.
Lisää maito, kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes kaali on täysin pehmeää, noin 20 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tai useammassa erässä monitoimikoneen leikkuuterällä sileäksi soseeksi. Mikäli haluat tehdä keiton etukäteen, voit valmistaa sen tähän vaiheeseen edellisenä päivänä tai aiemminkin, jos pakastat keiton.
Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja hienonna leipä muruiksi. Sulata pinnoitetulla pannulla voita ja lisää leipämurut. Paista muruja sekoitellen keskilämmöllä, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja rapeita. Anna jäähtyä.
Kuori jäähtyneet munat. Halkaise ja erota valkuaiset ja keltuaiset. Hienonna valkuaiset ja keltuaiset erikseen haarukalla.
Sekoita leipämurut, keltuaiset ja valkuaiset sekä ruohosipulisilppu. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Kuumenna keitto höyryäväksi koko ajan sekoittaen ja mausta suolalla. Annostele keitto kulhoihin. Ripottele keiton keskelle ruokalusikallinen leipä-munaseosta. Pane loppu leipä-munaseoksesta pöytään tarjoiluastiaan, josta jokainen voi lisätä sitä keittoonsa.
Alkuruokana 6:lle, pääruokana 4:lle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −11 %Pirkka suomalainen sipulikuutio 200g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl3,33/kgIlman Plussa-korttia 0,75/kpl (3,75/kg)
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Valio Plus™ kevytmaito 1 lHinta 2,35/kpl2,35/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka kukkakaali pakattu ulkomainenHinta n. 3,19/kpl3,99/kg
- Apetit Kotimaiset sipulikuutiot 200g paHinta 0,79/kpl3,95/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,95/kpl0,95/l
- Juustoportti vapaan lehmän kevytmaito 1lHinta 1,65/kpl1,65/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Fazer Paahto Rouhea hapanjuuri paahtoleipä 360gHinta 2,15/kpl5,97/kg
- Pirkka paahtoleipä 430g vehnä-hapanjuuriHinta 2,25/kpl5,23/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,79/kpl
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(113 arviota)
- 30 - 60 min3,6(10 arviota)
- 30 - 60 min2,7(11 arviota)
- 30 - 60 min3,9(344 arviota)
- alle 30 min4,5(32 arviota)
- 30 - 60 min1,0(1 arvio)
- 30 - 60 min3,9(85 arviota)
- 30 - 60 min3,8(142 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (33 arviota)