Suppilovahveropiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
1 pkt (400 g) | tai |
200 g | suppilovahveroita tai |
1 (120 g) | iso sipuli tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
2 rkl | öljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
2 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 233 kJ / 295 kcal |
Rasva | 21,3 g |
josta tyydyttynyttä | 9,3 g |
Hiilihydraatit | 16,9 g |
josta sokereita | 1,7 g |
Proteiini | 7,5 g |
Suola | 1 g |
Valmistus
Sulata taikina ja taputtele se piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
Puhdista sienet ja paloittele suuremmat sienet pienemmiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit rasvassa pannulla. Lisää sienet ja hauduta, kunnes sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita ruokakerma, kananmunat ja suurin osa juustoraasteesta kulhossa. Säästä osa juustoraasteesta piirakan pinnalle.
Levitä sienitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle ruokakermaseos ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Tarjoa suppilovahveropiirakka jäähtyneenä esimerkiksi salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakasteHinta 2,49/kpl6,23/kg
- Pirkka Grana Padano juustoraaste 100g laktoositonHinta 2,85/kpl28,50/kg
- Purjo SuomiHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHTHinta 0,49/kpl2,45/l
- Arla lempi ruokakerma 15% 2dl laktoositonEtuhinta 1,19/kpl5,95/lnorm. 1,25/kpl
- Plussa-etu −11 %Galbani Grana Padano DOP 60g raastePlussa-kortillaEtuhinta 1,90/kpl31,67/kgIlman Plussa-korttia 2,15/kpl
- Ferrari Grana Padano raaste 60gHinta 2,69/kpl44,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(113 arviota)
- yli 60 min2,3(4 arviota)
- alle 30 min4,0(6 arviota)
- 30 - 60 min4,3(11 arviota)
- 30 - 60 min4,9(11 arviota)
- 30 - 60 min4,4(31 arviota)
- 30 - 60 min3,7(26 arviota)
- yli 60 min4,6(173 arviota)
Arvostele resepti
- Milla11 kuukautta sittenTuli todella hyvä! Laitoin kyllä sieniä tuplasti! Nam!
- Pete11 kuukautta sittenHuippu
- kokkienkokki32 vuotta sittenKuinka voi taikina jäädä sehän laitetaan pohjalle ja esipaistetaankin. Äly hoi !