Suppilovahveropiirakka
Maukas ja mehevä suppilovahveropiirakka valmistuu nopeasti valmiista rukiisesta piirakkataikinasta.Voimakas juustoraaste tuo täytteeseen makua. Noin 1,35€/annos
- 8 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
- 1pkt(400 g)Pirkka rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
- 200gsuppilovahveroita
- 1(120 g)iso sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 2rklöljyä
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 2kananmunaa
Valmistus
30 - 60 min- Sulata taikina ja taputtele se piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
- Puhdista sienet ja paloittele suuremmat sienet pienemmiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit rasvassa pannulla. Lisää sienet ja hauduta, kunnes sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita ruokakerma, kananmunat ja suurin osa juustoraasteesta kulhossa. Säästä osa juustoraasteesta piirakan pinnalle.
- Levitä sienitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle ruokakermaseos ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Tarjoa suppilovahveropiirakka jäähtyneenä esimerkiksi salaatin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Piirakka jäi täysinraaksi kun tein sen pilkulleen ohjeen mukaan. Raaka taikina ihanan päällisen päällä aivan järkyttävän makuista.