• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sienimureke

Sienimureke sopii tarjottavaksi pääruokana tai juhlapöydässä. Se on myös herkullinen joulukinkun korvike kasvissyöjälle, mutta maistuu lihan ystävillekin.
Sienimureke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 115 kcal / annos (90g)

Ainekset

10 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Valuta haaparouskut. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise purjo pitkittäin, huuhdo ja hienonna se. Kuumenna rasva paistinpannussa. Kuullota siinä sipuli ja purjo. Lisää sienet ja paista vielä hetki. Anna seoksen jäähtyä.
  2. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää ruokakerma, sieniseos sekä mausteet.
  3. Vuoraa 1 1/2 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen leipävuoka leivinpaperilla: Aseta kaksi leivinpaperisuikaletta ristikkäin vuokaan, toinen pitkittäin ja toinen poikittain. Suikaleiden tulee ulottua reilusti vuoan reunojen yli. Leivinpaperi pysyy paikoillaan helpommin, kun kastelet vuoan ensin vedellä.
  4. Kaada murekeseos vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 45-50 minuuttia.
  5. Anna murekkeen vetäytyä hetki vuoassaan uunista ottamisen jälkeen. Kumoa sienimureke sitten varovasti tarjoiluvadille ja koristele tuoreella timjamilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 115 kcal481 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille