• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Saariston pannukakku

Saariston pannukakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 332 kcal / annos (200g)

Ainekset

8 annosta
    • 1ltäysmaitoa
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlsokeria
    • 2kananmunaa
    • 1tlkardemummaa
    • 1tlsuolaa
    • 50gvoita

Lisäksi

    • 2dlkuohukermaa
    • 1rklsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • marjoja tai hilloa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita joukkoon riisit. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia puuhaarukalla sekoittaen. Jäähdytä.´
  2. Vatkaa joukkoon vehnäjauhot sekä kevyesti vaahdotetut sokeri ja munat. Lisää kardemumma, suola ja sulatettu voi.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Kypsennä pannukakkua 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla sekä vanilliinisokerilla. Tarjoa saariston pannukakku marjojen tai hillon ja kermavaahdon kanssa.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 332 kcal1 390 kJ
  • Proteiinia8,4 g
  • Hiilihydraatteja39 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6