Gotlantilainen sahramipannukakku
Sahramipannukakku maistuu herkulliselta. Tarjoa hillon ja kermavaahdon kanssa.
n. 8 annostayli 60 min146 kcal / 100 g
Ainekset
n. 8 annosta
- 3dlvettä
- 1 1/4dlPirkka puuroriisiä
- 2dlPirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
- 2rklhunajaa
- 1/2tlsuolaa
- 1ps(1/2 g)sahramia
- 1dlvehnäjauhoja
- 1dlrusinoita
- 3kananmunaa
- (1/4 tlmanteliaromia)
Lisäksi
- vadelma- tai aprikoosihilloa
- kermavaahtoa
Valmistus
yli 60 min- Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisit. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja kerma. Keitä puuro kypsäksi, noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä hieman.
- Mausta hunajalla, suolalla ja sahramilla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, mantelirouhe, rusinat ja munat. Mausta halutessasi manteliaromilla.
- Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 200 asteessa 20-25 minuuttia. Tarjoa hillon ja kermavaahdon kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 146 kcal612 kJ
- Proteiinia 4,54 g
- Hiilihydraatteja14,5 g
- Rasvaa7,76 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi