Gotlantilainen sahramipannukakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gotlantilainen sahramipannukakku

  • Annosmäärän. 8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Sahramipannukakku maistuu herkulliselta. Tarjoa hillon ja kermavaahdon kanssa.

    Ainekset

    n. 8 annosta
    3 dl
     
    vettä
    tai
    1 1/4 dl
     
    tai
    5 dl
     
    tai
    2 dl
     
    Pirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
    tai
    2 rkl
     
    hunajaa
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1 ps (1/2 g)
     
    sahramia
    tai
    1 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 dl
     
    rusinoita
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai

    Lisäksi

     
    vadelma- tai aprikoosihilloa
    tai
     
    kermavaahtoa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    555 kJ / 132 kcal
    Rasva
    5,3 g
    josta tyydyttynyttä
    1,7 g
    Hiilihydraatit
    15,7 g
    josta sokereita
    7,2 g
    Proteiini
    4,9 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisit. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja kerma. Keitä puuro kypsäksi, noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä hieman.

    Mausta hunajalla, suolalla ja sahramilla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, mantelirouhe, rusinat ja munat. Mausta halutessasi manteliaromilla.

    Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 200 asteessa 20–25 minuuttia. Tarjoa hillon ja kermavaahdon kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka puuroriisi 1kg
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    • Pirkka mantelirouhe 125g
      Hinta 2,85/kpl
      22,80/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (6 arviota)