Rahkapannari
- Annosmäärä8 palaa
- Valmistusaikaalle 30 min
Paras rahkapannukakku syntyy syrnikkien eli rahkalettujen taikinasta. Säästyt paistamisen vaivalta, kun paistat lettujen sijaan pannukakun.
Ainekset
8 palaa
2 prk (à 250 g) | tai |
6 | kananmunaa tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | sokeria tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
1/2 tl | suolaa tai |
voita tai |
Ravintosisältö
Energia | 805 kJ / 192 kcal |
Rasva | 3,9 g |
josta tyydyttynyttä | 1,1 g |
Hiilihydraatit | 25 g |
josta sokereita | 13,7 g |
Proteiini | 13,7 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Anna turvota noin 10 minuuttia.
Levitä taikina pellille voidellun leivinpaperin päälle noin 30x 25 cm kokoiselle alueelle. Voit myös paistaa pannukakun vuoassa. Lisää halutessasi taikinan pinnalle muutama nokare voita.
Paista 200-asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa pannukakun kanssa tuoreita marjoja tai vadelmahilloa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia 8 kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,55/kpl1,78/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,1(260 arviota)
- alle 30 min3,0(2 arviota)
- 30 - 60 min3,7(38 arviota)
- alle 30 min4,0(160 arviota)
- 30 - 60 min4,5(40 arviota)
- yli 60 min3,1(25 arviota)
- alle 30 min3,3(15 arviota)
- alle 30 min4,2(205 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (231 arviota)
- Äitikin syö hyvällä omallatunnolla1 kuukausi sittenNäin terveelliseks kyl erinomainen! Sokerin määrää voi tosiaan halutessaan vähentää ja halukkaat käyttää hilloo. Lapsillekin maistu hyvin!
- Amatööri leipuri2 vuotta sittenMie tein silleen, että laitoin 0,75 dl sokeria (ei kannate jättää sokeria niiku jotku täällä sanoo!), 3 tl vanilliinisokeria ja ½ tl kardemummaa ja paistoin n. 25 min. Tuli hieman ohuempi mitä kuvittelin, tein siis perus uunipellille! Maistuu taivaalliselta vaniljaisen kermavaahon ja vattuhillon kans!😊
- Ansku3 vuotta sittenLaitoin koko taikinan pyöreään piirakkavuokaan. Alle puoli tuntia uunissa, kokeilin välillä kypsyyttä. Tuli aivan ihana paksu ja terveellinen pannari. Söin marjahillon kera. Ohjeen sokerin jätin melkein kokonaan pois, hillolla säätelin makeutta.
- Suski4 vuotta sittenMiten tulikaan niin kuivahko pannari. Ei kovin häävi resepti.
- Strömsö7 vuotta sittenPaistoin 20min 20c. Tuli musta. Syömäkelvoton. Ei olis kannattanut käyttää ajastinta vaan tarkkailla uunia. Älkää vaan paistako puolta tuntia ☺
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenStrömsö, harmillista kuulla että pannari on palanut. Uunien tehoissa voi olla paljonkin eroa, joten pannaria kannattaa vahtia paiston aikana.
- Kaarina7 vuotta sittenErittäin helppo tehdä ja kuohkea pannari. Sokeria laitoin 1/2 dl ja se oli sopiva määrä. 1 dl olisi ollut liikaa meidän perheen mukuun.
- Aateli8 vuotta sittenTein ensin ohjeen mukaan. Toisen kerran laitin sokeria ruokalusikallisen. Maku oli yhtä hyvä. Eli, sokeria ei tarvitse laittaa koko desiä
- Ansku8 vuotta sittenOnpa järkyttävä määrä sokeria ohjeessa. Sitä ei tarvita ollenkaan!