Juhannuskakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Juhannuskakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Tämä herkullinen juhannuskakku maistuu kesälle. Kakusta löydät niin raparperia kuin mansikkaa.

    Ainekset

    12 annosta
    150 g
     
    voita
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 isoa
     
    kananmunaa
    tai
    1 tl
     
    kardemummaa
    tai
    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    n. 4 dl
     
    raparperia pieninä paloina
    tai

    Päälle

    2 dl
     
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 rs (500 g)
     
    tuoreita mansikoita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 406 kJ / 336 kcal
    Rasva
    19,3 g
    josta tyydyttynyttä
    11,7 g
    Hiilihydraatit
    35,3 g
    josta sokereita
    23,6 g
    Proteiini
    3,9 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka, jonka halkaisija on 24 cm.

    Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetken aikaa. Lisää kardemumma vaahtoon. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

    Levitä raparperipalat tasaisesti taikinan pinnalle, painele osa paloista taikinaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä ja kakku irtoaa vuoan reunasta. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kuin irrotat vuoan reunan. Nosta kakku vuoasta ritilälle jäähtymään.

    Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, mausta ja levitä se jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele mansikoilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • Raparperi Suomi
      Hinta n. 0,63/kpl
      3,95/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Vaanelan Karkkimansikat 500g Suomi 1lk
      Hinta 8,95/kpl
      17,90/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Hinta 0,99/kpl
      123,75/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 0,85/kpl
      106,25/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (89 arviota)

    • Herukka
      10 kuukautta sitten
      Toimii myös punaherukoilla
    • Pipsa
      1 vuosi sitten
      Voiko kakun tehdä edellisenä päivänä ennen juhlia? Pitääkö säilyttää jääkaapissa vai säilyisikö ihan huoneenlämmössä yhden yön (ilman kermavaahtoa)?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Pipsa, kakun voi halutessaan tehdä jo edellisenä päivänä. Pohjaa kannattaa säilyttää jääkaapissa.
    • Em
      1 vuosi sitten
      Ja käykö pakasteraparperit?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      EM, ohjeeseen voi käyttää myös pakastettua raparperia. Ennen käyttöä raparperi kannattaa sulattaa ja ylimääräinen neste valuttaa pois.
    • Johanna
      2 vuotta sitten
      Täydellinen raparperikakku, jonka reseptiin palaan joka kesä
    • Omena
      5 vuotta sitten
      Teen tähän taikinaan myös omenapiirakan!