Juhannuskakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Tämä herkullinen juhannuskakku maistuu kesälle. Kakusta löydät niin raparperia kuin mansikkaa.
Ainekset
12 annosta
150 g | voita tai |
2 dl | sokeria tai |
2 isoa | kananmunaa tai |
1 tl | kardemummaa tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
n. 4 dl | raparperia pieninä paloina tai |
Päälle | |
---|---|
2 dl | tai |
2 rkl | sokeria tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
1 rs (500 g) | tuoreita mansikoita tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 406 kJ / 336 kcal |
Rasva | 19,3 g |
josta tyydyttynyttä | 11,7 g |
Hiilihydraatit | 35,3 g |
josta sokereita | 23,6 g |
Proteiini | 3,9 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka, jonka halkaisija on 24 cm.
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetken aikaa. Lisää kardemumma vaahtoon. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
Levitä raparperipalat tasaisesti taikinan pinnalle, painele osa paloista taikinaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä ja kakku irtoaa vuoan reunasta. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kuin irrotat vuoan reunan. Nosta kakku vuoasta ritilälle jäähtymään.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, mausta ja levitä se jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele mansikoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Kardemumma 8 g kokonainen psPlussa-kortillaEtuhinta 0,92/kpl115,00/kgIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (143,75/kg)
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Plussa-etu −20 %Meira kardemumma jauhettu 8g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,76/kpl95,00/kgIlman Plussa-korttia 0,95/kpl (118,75/kg)
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Pirkka mansikka 400g 1lkHinta 5,99/kpl14,98/kg
- Pirkka mansikka 250g 1lkHinta 3,99/kpl15,96/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(30 arviota)
- 30 - 60 min4,0(180 arviota)
- 30 - 60 min3,6(10 arviota)
- yli 60 min4,0(37 arviota)
- yli 60 min4,3(24 arviota)
- yli 60 min3,1(25 arviota)
- yli 60 min
- 30 - 60 min4,1(25 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (96 arviota)
- Herukka1 vuosi sittenToimii myös punaherukoilla
- Pipsa1 vuosi sittenVoiko kakun tehdä edellisenä päivänä ennen juhlia? Pitääkö säilyttää jääkaapissa vai säilyisikö ihan huoneenlämmössä yhden yön (ilman kermavaahtoa)?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPipsa, kakun voi halutessaan tehdä jo edellisenä päivänä. Pohjaa kannattaa säilyttää jääkaapissa.
- Em2 vuotta sittenJa käykö pakasteraparperit?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenEM, ohjeeseen voi käyttää myös pakastettua raparperia. Ennen käyttöä raparperi kannattaa sulattaa ja ylimääräinen neste valuttaa pois.
- Johanna2 vuotta sittenTäydellinen raparperikakku, jonka reseptiin palaan joka kesä
- Omena6 vuotta sittenTeen tähän taikinaan myös omenapiirakan!