Juhannuskakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Tämä herkullinen juhannuskakku maistuu kesälle. Kakusta löydät niin raparperia kuin mansikkaa.
Ainekset
12 annosta
150 g | voita tai |
2 dl | sokeria tai |
2 isoa | kananmunaa tai |
1 tl | kardemummaa tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
n. 4 dl | raparperia pieninä paloina tai |
Päälle | |
---|---|
2 dl | tai |
2 rkl | sokeria tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
1 rs (500 g) | tai |
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka, jonka halkaisija on 24 cm.
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetken aikaa. Lisää kardemumma vaahtoon. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
Levitä raparperipalat tasaisesti taikinan pinnalle, painele osa paloista taikinaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä ja kakku irtoaa vuoan reunasta. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kuin irrotat vuoan reunan. Nosta kakku vuoasta ritilälle jäähtymään.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, mausta ja levitä se jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele mansikoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(61 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(92 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(15 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(103 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(25 arvostelua)
- yli 60 min4,0(37 arvostelua)
- yli 60 min3,7(10 arvostelua)
- yli 60 min4,0(43 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (70 arvostelua)
- Em7 kuukautta sittenJa käykö pakasteraparperit?
- K-Kuluttajapalvelu7 kuukautta sittenEM, ohjeeseen voi käyttää myös pakastettua raparperia. Ennen käyttöä raparperi kannattaa sulattaa ja ylimääräinen neste valuttaa pois.
- Johanna9 kuukautta sittenTäydellinen raparperikakku, jonka reseptiin palaan joka kesä
- Omena4 vuotta sittenTeen tähän taikinaan myös omenapiirakan!