• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sacherleivokset

Sacherkakun voi valmistaa myös erillisinä leivoksina. Sacherleivokset on helppo valmistaa.
Sacherleivokset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 18 kpl
  • 30 - 60 min
  • 318 kcal / 100 g

Ainekset

18 kpl
    • 200gPirkka leivontamargariinia tai voita
    • 3kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 1dlvahvaa kahvia (haaleaa)

Täyte

Kostutus

    • aprikoositölkin lientä

Kuorrutus

Koristeeksi

    • Pirkka suklaarusinoita ja pähkinöitä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos, rasva ja kahvi vuorotellen taikinaan. Levitä taikina uunipannulle ja paista pohjaa 200 asteessa 15-20 minuuttia.
  3. Leikkaa jäähtynyt levy kahteen osaan. Kostuta levyt aprikoositölkin liemellä. Soseuta aprikoosit ja levitä sose toiselle pohjalevylle. Nosta toinen levy sen päälle.
  4. Sulata rasva ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle. Leikkaa leivoksiksi ja koristele suklaarusinoilla ja pähkinöillä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 318 kcal1 330 kJ
  • Proteiinia3,97 g
  • Hiilihydraatteja39 g
  • Rasvaa16,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1