Suklaa-lakumudcake
Herkullilnen mudcake saa makua lakumakeisilla maustetusta suklaasta. Tarjoa mudcake lakritsijäätelön kanssa.
16 annosta30 - 60 min398 kcal / 100 g
Ainekset
16 annosta
- 150gPirkka leivontamargariinia tai voita
- 1levy (200 g)Fazer Lontoonrae maitosuklaata
- 4kananmunaa
- 2dlsokeria
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlvanilliinisokeria
Pinnalle
- tomusokeria
Lisäksi
- Pirkka lakritsikermajäätelöä
Valmistus
30 - 60 min- Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
- Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Kaada suklaa-rasvaseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
- Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskiosassa 20-25 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa lakritsijäätelön kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Huom! Kakun kuuluu jäädä keskeltä taikinamaiseksi.Kategoriat
Pääraaka-aineet Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 398 kcal1 660 kJ
- Proteiinia 6,36 g
- Hiilihydraatteja43,4 g
- Rasvaa21,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi