Suklaa-lakumudcake Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaa-lakumudcake

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Herkullilnen mudcake saa makua lakumakeisilla maustetusta suklaasta. Tarjoa mudcake lakritsijäätelön kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

16 annosta
150 g
 
Pirkka leivontamargariinia tai voita
tai
1 levy (200 g)
 
tai
4
 
kananmunaa
tai
2 dl
 
sokeria
tai
2 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai
1 tl
 
vanilliinisokeria
tai

Pinnalle

 
tomusokeria
tai

Lisäksi

 
Pirkka lakritsikermajäätelöä
tai

Ravintosisältö

Energia
1 664 kJ / 398 kcal
Rasva
21,3 g
josta tyydyttynyttä
10,2 g
Hiilihydraatit
44,4 g
josta sokereita
30,8 g
Proteiini
6,6 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.

Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Kaada suklaa-rasvaseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.