• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Suklaa-lakumudcake

Suklaa-lakumudcake
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • 30 - 60 min
  • 398 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta
    • 150gPirkka leivontamargariinia tai meijerivoita
    • 1levy (200 g)Fazer Lontoonrae maitosuklaata
    • 4kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria

Pinnalle

    • tomusokeria

Lisäksi

    • Pirkka lakritsikermajäätelöä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
  2. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Kaada suklaa-rasvaseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
  5. Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskiosassa 20-25 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa lakritsijäätelön kanssa.

Tiesitkö että...

Huom! Kakun kuuluu jäädä keskeltä taikinamaiseksi.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 398 kcal1 660 kJ
  • Proteiinia6,36 g
  • Hiilihydraatteja43,4 g
  • Rasvaa21,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua