• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Salmiakki-lakukakku

Tumma täytekakku maistuu etenkin salmiakin ja lakritsin ystäville.
Salmiakki-lakukakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 220 kcal / annos (100g)

Ainekset

20 annosta

Kostutus

    • 1dlvettä
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1/2rklsokeria

Täyte

Koristelu

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia ja anna kakun hieman jäähtyä. Kumoa kakku ja halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
  3. Vaahdota täytettä varten kuohukerma. Sekoita joukkoon loput täytteen ainekset. Sekoita kostutusta varten vesi, sokeri ja sitruunanmehu.
  4. Laita ensimmäinen pohjalevy irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta pohjalevy ja levitä täytettä pohjan päälle. Nosta seuraava pohjalevy vuokaan, kostuta ja täytä. Nosta kolmas pohjalevy vuokaan ja kostuta myös päällimmäinen kerros. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Levitä lakritsikastike kakun päälle ja pursota kermavaahto kakun reunoille. Ripottele kakun reunoille salmiakkirouhetta. Tarjoa kakku tummapaahtoisen kahvin kanssa.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 220 kcal930 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille63