Salmiakki-lakukakku
Tumma täytekakku maistuu etenkin salmiakin ja lakritsin ystäville. Salmiakkikakku sopii hyvin isänpäiväkakuksi.
- 20 annosta
- yli 60 min
- 220 kcal / annos (100g)
Ainekset
20 annosta
- 4kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Kostutus
- 1dlvettä
- 1rklsitruunanmehua
- 1/2rklsokeria
Täyte
- 1prk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1/2ps(à 150 g)Fazer Tyrkisk Peber Crush -salmiakkirouhetta
- 2rklsokeria
Koristelu
- 1 1/2dlPirkka lakritsikastiketta
- 1prk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1/2dlsokeria
- Fazer Tyrkisk Peber Crush -salmiakkirouhetta
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia ja anna kakun hieman jäähtyä. Kumoa kakku ja halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
- Vaahdota täytettä varten kuohukerma. Sekoita joukkoon loput täytteen ainekset. Sekoita kostutusta varten vesi, sokeri ja sitruunanmehu.
- Laita ensimmäinen pohjalevy irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta pohjalevy ja levitä täytettä pohjan päälle. Nosta seuraava pohjalevy vuokaan, kostuta ja täytä. Nosta kolmas pohjalevy vuokaan ja kostuta myös päällimmäinen kerros. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Levitä lakritsikastike kakun päälle ja pursota kermavaahto kakun reunoille. Ripottele kakun reunoille salmiakkirouhetta. Tarjoa kakku tummapaahtoisen kahvin kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 220 kcal930 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja27 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tein kakun ekaa Kertaa, tein niitä kaksi. Eikä kumpikaan kakku lähtenyt irti vaan repeytyi ja jäi sisältä raaaksi eikä 25 minuutti riittänyt. En tiedä miten olisi pitänyt tehdä toisin
Suosittelen tekemään 6 munan taikinan, niin kakusta tulee muhkeampi. 😋
Tehty ohjeen mukaan, mutta kakku todella matala. Mitä pitäisi tehdä erilä tavalla🤔
Asvp, harmillista kuulla, että kakku ei ole onnistunut toivotusti. Pohjaa tehdessä kannattaa vatkata kananmunat ja sokeri kunnolla kuohkeaksi vaahdoksi. Kuivat aineet kannattaa lisätä kevyesti sekoittaen, jotta vaahto säilyy kuohkeana.
Kermavaahtopursotukset eivät pysyneet kakun reunoilla, koska lakritsikastike valui reunoja pitkin. Muuten hyvänmakuinen kakku.