• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mansikka-suklaakakku

Mansikka-suklaakakussa on käytetty sekä valkoista että tummaa suklaata.
Mansikka-suklaakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 270 kcal / annos (100g)

Ainekset

20 annosta

Täyte

    • 4liivatelehteä
    • 100gPirkka valkoista leivontasuklaata
    • 1tlk(250 g)Pirkka maitorahkaa
    • 1/2dlsokeria
    • 2-3tlsitruunankuoriraastetta
    • 1ps(500 g)Pirkka mansikoita (pakaste)
    • 3rklsitruunanmehua

Kostutus

    • n. 1dlmaitoa

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Pese vuoka ja vuoraa pohja uudella leivinpaperilla tai kelmulla.
  4. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa, vesihauteessa tai liedellä.
  5. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon valkosuklaa ohuena nauhana. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja sitruunankuoriraaste. Paloittele kohmeiset mansikat ja lisää täytteeseen.
  6. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liuota liivatteet kuumaan sitruunanmehuun. Sekoita täytteen joukkoon.
  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta päällimmäinen kerros vuoan pohjalle, kostuta ja täytä puolella täytteestä. Nosta päälle keskimmäinen levy, kostuta ja täytä samoin. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
  8. Suojaa tarjoiluvadin reunat ja nosta kakku vadille. Sulata suklaa ja kääntele löysäksi vatkatun kerman joukkoon.
  9. Kuorruta kakku ja koristele tuoreilla marjoilla tai syötävillä kukilla.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja35 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille13