Mansikka-suklaakakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikka-suklaakakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mansikka-suklaakakussa on käytetty sekä valkoista että tummaa suklaata.

    Ainekset

    20 annosta
    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täyte

    4
     
    liivatelehteä
    tai
    100 g
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 tlk (250 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2–3 tl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    1 ps (500 g)
     
    Pirkka mansikoita (pakaste)
    tai
    3 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Kostutus

    n. 1 dl
     
    maitoa
    tai

    Kuorrutus

    100 g
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    902 kJ / 216 kcal
    Rasva
    11,6 g
    josta tyydyttynyttä
    6,7 g
    Hiilihydraatit
    21,7 g
    josta sokereita
    17,4 g
    Proteiini
    5,1 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

    Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.

    Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Pese vuoka ja vuoraa pohja uudella leivinpaperilla tai kelmulla.

    Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa, vesihauteessa tai liedellä.

    Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon valkosuklaa ohuena nauhana. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja sitruunankuoriraaste. Paloittele kohmeiset mansikat ja lisää täytteeseen.

    Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liuota liivatteet kuumaan sitruunanmehuun. Sekoita täytteen joukkoon.

    Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta päällimmäinen kerros vuoan pohjalle, kostuta ja täytä puolella täytteestä. Nosta päälle keskimmäinen levy, kostuta ja täytä samoin. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.

    Suojaa tarjoiluvadin reunat ja nosta kakku vadille. Sulata suklaa ja kääntele löysäksi vatkatun kerman joukkoon.

    Kuorruta kakku ja koristele tuoreilla marjoilla tai syötävillä kukilla.