• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaa-kookoskakku

Tämän suklaa-kookoskakun taikina valmistuu näppärästi sekoittamalla ainekset puuhaarukalla keskenään. Kakku on mehevä sellaisenaan, mutta täyte tekee siitä juhlavan. Tämäkin resepti vain n. 0,70€/annos*.
Suklaa-kookoskakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 321 kcal / annos (120g)

Ainekset

16 annosta

Täyte

(Reunoille)

    • (2 dlPirkka kuohu- tai vispikermaa)
    • (kookoshiutaleita)

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja leivitä kakkuvuoka (3 l) kookoshiutaleilla.
  2. Sekoita jauhot, sokeri, kaakaojauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola keskenään.
  3. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä.
  4. Sekoita jauhoseokseen rasva, rahka, maito ja munat. Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi paksuksi taikinaksi.
  5. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 50-55 minuuttia.
  6. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä kokonaan.
  7. Leikkaa kakku 3 osaan. Valuta mangot ja soseuta ne esimerkiksi haarukalla. Vaahdota kerma ja yhdistä se rahkan kanssa. Mausta sokerilla.
  8. Levitä puolet mangososeesta ja noin 1/3 täytteestä pohjan päälle. (Mangososetta tulee ohut kerros. Se kostuttaa kakkua sopivasti.) Ripottele päälle 1/3 kookoshiutaleista. Täytä samoin seuraava väli. Pinnalle tulee kerros kermaseosta ja kookoshiutaleita. Reunat voit jättää ilman kuorrutusta. Jos haluat myös reunat valkoisiksi, vatkaa sitä varten vielä tölkki kermaa vaahdoksi ja levitä vaahto kakun reunoille. Ripottele reunoille kookoshiutaleita. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Kakku säilyy useita päiviä jääkaapissa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tehdä taikinasta myös kuivakakun paistamalla sen rengaskakkuvuoassa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 321 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia6,86 g
  • Hiilihydraatteja39,9 g
  • Rasvaa14,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10
  • Tuutäti13.11.2016

    Todella hyvä! Ainakin muokattuna versiona. Täytteenä olen käyttänyt Piltti-mangoa, aprikoosihilloa ja lakkoja. Sitruunarahkan korvasin tavallisella rahkalla, johon lisäsin tiettyli 1/2 sitruunan mehun, vanilliinisokeria ja sokeria. Kermana käytin vispikermaa.

  • Queen4.12.2015

    Tosi kuiva ja mitään sanomaton kakku. Pelkkä mango ei riitä kakun täytteeksi kaipaa jotain muutakin. Eikä mango kostuta kakkua juuri ollenkaan. Lisäksi pelkällä puu haarukalla on tosi vaikea tehdä sileäksi noin kankeaa taikinaa, pakko lisätä maitoa runsaammin mitä ohjeessa jos meinaa jonkun taikinan saada aikaan. Ohjeet myös tosi huonot, kaikki olisi pitänyt tehdä ihan jossain muussa järjestyksessä.