Suklaa-kookoskakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaa-kookoskakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Tämän suklaa-kookoskakun taikina valmistuu näppärästi sekoittamalla ainekset keskenään. Kakku on mehevä sellaisenaan, mutta täyte tekee siitä juhlavan.

    Ainekset

    16 annosta
    5 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    4 dl
     
    sokeria
    tai
    3/4 dl
     
    tai
    1 tl
     
    soodaa
    tai
    1 tl
     
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    150 g
     
    tai
    1 prk (250 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai

    Täyte

    1 tlk (425 g/255 g)
     
    tai
    1 prk (2 dl)
     
    tai
    2 prk (à 200 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    tai

    (Reunoille)

    2 dl
     
    tai
     
    (kookoshiutaleita)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 418 kJ / 341 kcal
    Rasva
    17,4 g
    josta tyydyttynyttä
    10,1 g
    Hiilihydraatit
    38,1 g
    josta sokereita
    25,4 g
    Proteiini
    6,7 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele ja leivitä kakkuvuoka (3 l) kookoshiutaleilla.

    Sekoita jauhot, sokeri, kaakaojauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola keskenään.

    Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä.

    Sekoita jauhoseokseen rasva, rahka, maito ja munat. Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi paksuksi taikinaksi.

    Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 50–55 minuuttia.

    Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä kokonaan.

    Leikkaa kakku 3 osaan. Valuta mangot ja soseuta ne esimerkiksi haarukalla. Vaahdota kerma ja yhdistä se rahkan kanssa. Mausta sokerilla.

    Levitä puolet mangososeesta ja noin 1/3 täytteestä pohjan päälle. (Mangososetta tulee ohut kerros. Se kostuttaa kakkua sopivasti.) Ripottele päälle 1/3 kookoshiutaleista. Täytä samoin seuraava väli. Pinnalle tulee kerros kermaseosta ja kookoshiutaleita. Reunat voit jättää ilman kuorrutusta. Jos haluat myös reunat valkoisiksi, vatkaa sitä varten vielä tölkki kermaa vaahdoksi ja levitä vaahto kakun reunoille. Ripottele reunoille kookoshiutaleita. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Kakku säilyy useita päiviä jääkaapissa.

    Vinkki! Voit tehdä taikinasta myös kuivakakun paistamalla sen rengaskakkuvuoassa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Meira ruokasooda 125g tölkki
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      3,58/kg
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Arla kevytmaito 1l luomu
      Hinta 1,20/kpl
      1,20/l
    • Plussa-etu −11 %
      Pirkka mangoviipaleet sokeriliemessä 425g/255g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,80/2 kpl
      5,49/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (6,24/kg)
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Plussa-etu −7 %
      Valio Keittiön maustettu rahka 200 g sitruuna laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,70/2 kpl
      9,25/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,99/kpl (9,95/kg)
    • Pirkka kookoshiutale 100g
      Hinta 1,69/kpl
      16,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (39 arviota)

    • Luotto vuodesta toiseen
      11 kuukautta sitten
      Tehty vuosia sitten ensimmäisen kerran ja aina tähän palataan! Kymmeniä kertoja jo tehty ja syöty tätä. Pohjaan kun vielä lisää tummaa suklaata, nam!
    • Tuutäti
      7 vuotta sitten
      Todella hyvä! Ainakin muokattuna versiona. Täytteenä olen käyttänyt Piltti-mangoa, aprikoosihilloa ja lakkoja. Sitruunarahkan korvasin tavallisella rahkalla, johon lisäsin tiettyli 1/2 sitruunan mehun, vanilliinisokeria ja sokeria. Kermana käytin vispikermaa.
    • Queen
      8 vuotta sitten
      Tosi kuiva ja mitään sanomaton kakku. Pelkkä mango ei riitä kakun täytteeksi kaipaa jotain muutakin. Eikä mango kostuta kakkua juuri ollenkaan. Lisäksi pelkällä puu haarukalla on tosi vaikea tehdä sileäksi noin kankeaa taikinaa, pakko lisätä maitoa runsaammin mitä ohjeessa jos meinaa jonkun taikinan saada aikaan. Ohjeet myös tosi huonot, kaikki olisi pitänyt tehdä ihan jossain muussa järjestyksessä.