Samettinen suklaakiisseli
Samettinen suklaakiisseli on paksu, täyteläinen ja hieman jopa vanukasmainen jälkiruoka. Tämäkin resepti vain n. 0,50€/annos*.
5 annostaalle 30 min228 kcal / annos (200g)
Ainekset
5 annosta
- 4rklsokeria
- 1dlmaissitärkkelystä (Maizena)
- 2tlvanilliinisokeria
Valmistus
alle 30 min- Sekoita sokeri, kaakao ja maissitärkkelys keskenään pinnoitetussa kattilassa. Lisää kattila muna ja maito. Vatkaa sekaisin.
- Kuumenna kiehuvaksi koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 3 minuuttia samalla sekoittaen. Mausta lopuksi vanilliinisokerilla. Nosta kattila kylmään vesialtaaseen hetkeksi jäähtymään.
- Kaada laakeaan tarjoiluastiaan tai annoslaseihin. Ripottele pinnalle sokeria. Koristele samettinen suklaakiisseli halutessasi kermavaahdolla ja suklaarouheella tai marjoilla.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Kananmuna tekee kiisselistä erityisen samettisen ja täyteläisen maultaan. Voit valmistaa kiisselin myös ilman kananmunaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 228 kcal954 kJ
- Proteiinia 8,4 g
- Hiilihydraatteja29 g
- Rasvaa8,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Entä jos käyttää perunajauhoja suurusteeksi paljonko laitetaan?
Piu, resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeessa mainituilla raaka-aineilla. Maissitärkkelyksellä rakenteesta tulee lohkeavampi, kun taas perunajauholla kiisseli on venyvämpää. Perunajauho ei myöskään kestä keittämistä samaan tapaan kuin maissitärkkelys. Mikäli haluat valmistaa suklaakiisseliä perunajauhoista, voit valmistaa sen tällä vaniljakiisselin ohjeella lisäten joukkoon kaakaojauhetta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vaniljakiisseli
Reseptistä puuttuu ainakin suola. Vanukkas maistuu vetisellä ilman ripausta suolaa.
Ville, palautteesi välittyy K-Koekeittiölle. Vanukkaaseen voi halutessaan lisätä pienen ripauksen suolaa suklaista makua vahvistamaan.
Hyvää tuli! Jäin ainoastaan kaipaamaan hieman syvempää suklaan makua. Kermavaahto tuo oman ihanan makunsa kiisseliin.
Eipä hivellyt makuhermoja tämä kiisseli.
Ehdottomasti paras löytämäni suklaakiisseliohje. Meillä tätä syödään niin, että tarjoillaan pienen vadelmahillon ja kermavaahdon kanssa. Huippu hyvää, kiitos!!!
Muutin hiukan mittasuhteita, jotta sain mausta itselleni täydellisen: eli 5 rkl sokeria ja tummaa kaakaojauhetta 2 rkl + vaaleaa luomukaakaojauhetta 1 rkl = ihanan pehmeä makuelämys. Kiitos tästä reseptistä!