• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Luumukerroskiisseli

Luumukerroskiisseli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 152 kcal / annos (230g)

Ainekset

6 annosta

Luumukiisseli

Maitokiisseli

    • 2 1/2rklsokeria
    • 3 1/2rklmaissitärkkelysjauhoa
    • 1Pirkka kananmuna
    • 2tlvanilliinisokeria
    • (Pirkka mantelirouhetta)

Valmistus

alle 30 min
  1. Pane kattilaan luumut, vesi, sokeri, kaneli sekä sitruunankuoripalat. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet.
  2. Poista sitruunankuoret ja vatkaa luumut rikki liemen joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.
  3. Sekoita vesi ja perunajauhot. Lisää suurus kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedelle ja kuumenna, kunnes kiisseli pulpahtaa.
  4. Valmista maitokiisseli. Sekoita maito, sokeri, maissitärkkelysjauhot ja muna pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä 2-3 minuuttia. Anna jäähtyä ja mausta vanilliinisokerilla.
  5. Lusikoi annosmaljojen pohjalle maitokiisseliä ja pinnalle luumukiisseliä. Ripottele pinnalle sokeria. Tarjoa haaleana tai kylmänä. Koristele halutessasi mantelirouheella.

Tiesitkö että...

Kiisseli on parhaimmillaan valmistuspäivänä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 152 kcal635 kJ
  • Proteiinia4,72 g
  • Hiilihydraatteja27,2 g
  • Rasvaa2,48 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille