Seesami-korianterigremolata
Italialaisen gremolatan eksoottisempi versio syntyy seesaminsiemenistä, korianterista ja limetistä. Mausteseos sopii ripoteltavaksi aasialaisiin kana-, kala- ja kasvisruokiin.
2 dlalle 30 min
Ainekset
2 dl
- 1dlkuorittuja seesaminsiemeniä
- 1ruukkukorianteria
- 1/2ruukkuapersiljaa
- 1limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
- 1/2tlinkivääriä hienonnettuna
- ripaus suolaa
Valmistus
alle 30 min- Hienonna korianteri ja persilja. Paahda seesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla kullanruskeiksi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua.
- Tarjoa kanan, kalan, kasviksien tai tofun kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit halutessasi tehdä gremolatasta myös kastikkeen lisäämällä siihen n. 1 1/2 dl rypsiöljyä ja 1 tl seesamiöljyä. *Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi