Itse tehty tahiniTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Itse tehty tahini

Tahini eli seesaminsiemen tahna on helppo valmistaa myös itse. Paahda siemenet ennen hienontamista. Noin 1,80€/annos.

  • 2,5 dl
  • alle 30 min

Ainekset

2,5 dl

Valmistus

alle 30 min
  1. Levitä seesaminsiemenet leivinpaperin päälle pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarkkaile, että siemenet eivät pääse palamaan.
  2. Pane hieman jäähtyneet seesaminsiemenet ja öljy tehosekoittimeen ja jauha sileäksi tahnaksi. Pysäytä kone tarvittaessa välillä ja kaavi tahnaa kulhon reunoilta alas. Mausta tahini suolalla.
  3. Säilytä tahini jääkaapissa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua
  • Mim9.8.2018

    Miten kauan säilyy ( käytettävä viimeistään)?

  • K-Kuluttajapalvelu9.8.2018

    Mim, puhtaaseen lasipurkkiin säilöttynä jääkaapissa tahini säilyy noin pari viikkoa. Säilyvyyteen vaikuttavat toki monet tekijät, joten tarkkaa säilyvyysaikaa on vaikea sanoa.

  • p26.5.2018

    Oikea paahtoaika on noin 5 minuuttia. Tuon yli kun menee niin palaa.