Itse tehty tahini Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Itse tehty tahini

  • Annosmäärä1 annos
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Tahini eli seesaminsiemen tahna on helppo valmistaa myös itse. Paahda siemenet ennen hienontamista.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 annos
2 ps (à 150 g)
 
kuorittuja seesaminsiemeniä
tai
3 rkl
 
oliiviöljyä
tai
n. 1/4 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
3 802 kJ / 909 kcal
Rasva
86,2 g
josta tyydyttynyttä
11,2 g
Hiilihydraatit
1,4 g
josta sokereita
1,1 g
Proteiini
28,4 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Levitä seesaminsiemenet leivinpaperin päälle pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarkkaile, että siemenet eivät pääse palamaan.

Pane hieman jäähtyneet seesaminsiemenet ja öljy tehosekoittimeen ja jauha sileäksi tahnaksi. Pysäytä kone tarvittaessa välillä ja kaavi tahnaa kulhon reunoilta alas. Mausta tahini suolalla.

Säilytä tahini jääkaapissa. Reseptillä tulee noin 2 1/2 dl valmista tahinia.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (74 arviota)

  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Teija, tahini säilyy jääkaapissa puhtaaseen lasipurkkiin säilöttynä noin pari viikkoa.
  • Teija
    2 vuotta sitten
    Miten pitkään tämä tahini säilyy käyttökelpoisena, säilytettynä jääkaapissa?
  • Rusina
    3 vuotta sitten
    10 minuuttia on aivan liikaa, siemenet paloivat pilalle
  • kokeilija
    5 vuotta sitten
    Liian kuuma lämpötila, liian pitkä aika, liian vähän öljyä
  • Johanna
    5 vuotta sitten
    Tein ohjeen mukaan, annoin olla 10 min. Siemenet paloivat. Kuten joku muukin tuossa alla kirjoitti, 10 minuuttia on liikaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Johanna, kiitos palautteestasi, välitän huomiosi eteenpäin. Uunien tehot vaihtelevat, joten siemeniä kannattaa tarkkailla ja paahtoaikaa vähentää tarvittaessa, etteivät siemenet pääse palamaaan.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Mim, puhtaaseen lasipurkkiin säilöttynä jääkaapissa tahini säilyy noin pari viikkoa. Säilyvyyteen vaikuttavat toki monet tekijät, joten tarkkaa säilyvyysaikaa on vaikea sanoa.
  • Mim
    5 vuotta sitten
    Miten kauan säilyy ( käytettävä viimeistään)?
  • p
    5 vuotta sitten
    Oikea paahtoaika on noin 5 minuuttia. Tuon yli kun menee niin palaa.