Itse tehty tahini
- Annosmäärä1 annos
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Tahini eli seesaminsiemen tahna on helppo valmistaa myös itse. Paahda siemenet ennen hienontamista.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 annos
2 ps (à 150 g) | kuorittuja seesaminsiemeniä tai |
3 rkl | oliiviöljyä tai |
n. 1/4 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 3 802 kJ / 909 kcal |
Rasva | 86,2 g |
josta tyydyttynyttä | 11,2 g |
Hiilihydraatit | 1,4 g |
josta sokereita | 1,1 g |
Proteiini | 28,4 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Levitä seesaminsiemenet leivinpaperin päälle pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarkkaile, että siemenet eivät pääse palamaan.
Pane hieman jäähtyneet seesaminsiemenet ja öljy tehosekoittimeen ja jauha sileäksi tahnaksi. Pysäytä kone tarvittaessa välillä ja kaavi tahnaa kulhon reunoilta alas. Mausta tahini suolalla.
Säilytä tahini jääkaapissa. Reseptillä tulee noin 2 1/2 dl valmista tahinia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- GoGreen kuorettomia seesaminsiemeniä 320 gHinta 3,29/kpl10,28/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Salliselta Seesaminsiemen 400gHinta 3,69/kpl9,23/kg
- Santa Maria Seesaminsiemen, purkki 38gHinta 1,99/kpl52,37/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(36 arviota)
- alle 30 min2,1(7 arviota)
- alle 30 min4,4(17 arviota)
- alle 30 min4,5(18 arviota)
- alle 30 min4,6(110 arviota)
- alle 15 min4,4(43 arviota)
- alle 30 min4,4(5 arviota)
- alle 30 min3,2(19 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (80 arviota)
- Tarkkis6 kuukautta sittenOnko pakko paahtaa siemenet? Tuntuu turhalta lämmittää uusia sentakia.
- K-Kuluttajapalvelu6 kuukautta sittenTarkkis, reseptiä ei ole testattu ilman paahtamista. Paahtaminen vaikuttaa jonkin verran makuun ja väriin. Halutessaan tämän vaiheen voi jättää tekemättä.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenTeija, tahini säilyy jääkaapissa puhtaaseen lasipurkkiin säilöttynä noin pari viikkoa.
- Teija3 vuotta sittenMiten pitkään tämä tahini säilyy käyttökelpoisena, säilytettynä jääkaapissa?
- Rusina4 vuotta sitten10 minuuttia on aivan liikaa, siemenet paloivat pilalle
- kokeilija5 vuotta sittenLiian kuuma lämpötila, liian pitkä aika, liian vähän öljyä
- Johanna6 vuotta sittenTein ohjeen mukaan, annoin olla 10 min. Siemenet paloivat. Kuten joku muukin tuossa alla kirjoitti, 10 minuuttia on liikaa.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenJohanna, kiitos palautteestasi, välitän huomiosi eteenpäin. Uunien tehot vaihtelevat, joten siemeniä kannattaa tarkkailla ja paahtoaikaa vähentää tarvittaessa, etteivät siemenet pääse palamaaan.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMim, puhtaaseen lasipurkkiin säilöttynä jääkaapissa tahini säilyy noin pari viikkoa. Säilyvyyteen vaikuttavat toki monet tekijät, joten tarkkaa säilyvyysaikaa on vaikea sanoa.
- Mim6 vuotta sittenMiten kauan säilyy ( käytettävä viimeistään)?
- p6 vuotta sittenOikea paahtoaika on noin 5 minuuttia. Tuon yli kun menee niin palaa.