Itse tehty tahini
Tahini eli seesaminsiemen tahna on helppo valmistaa myös itse. Paahda siemenet ennen hienontamista. Noin 1,80€/annos.
- 2,5 dl
- alle 30 min
Ainekset
2,5 dl
- 2ps(à 150 g)Pirkka kuorittuja seesaminsiemeniä
- 3rkloliiviöljyä
- n. 1/4tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Levitä seesaminsiemenet leivinpaperin päälle pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarkkaile, että siemenet eivät pääse palamaan.
- Pane hieman jäähtyneet seesaminsiemenet ja öljy tehosekoittimeen ja jauha sileäksi tahnaksi. Pysäytä kone tarvittaessa välillä ja kaavi tahnaa kulhon reunoilta alas. Mausta tahini suolalla.
- Säilytä tahini jääkaapissa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
10 minuuttia on aivan liikaa, siemenet paloivat pilalle
Liian kuuma lämpötila, liian pitkä aika, liian vähän öljyä
Tein ohjeen mukaan, annoin olla 10 min. Siemenet paloivat. Kuten joku muukin tuossa alla kirjoitti, 10 minuuttia on liikaa.
Johanna, kiitos palautteestasi, välitän huomiosi eteenpäin. Uunien tehot vaihtelevat, joten siemeniä kannattaa tarkkailla ja paahtoaikaa vähentää tarvittaessa, etteivät siemenet pääse palamaaan.
Miten kauan säilyy ( käytettävä viimeistään)?
Mim, puhtaaseen lasipurkkiin säilöttynä jääkaapissa tahini säilyy noin pari viikkoa. Säilyvyyteen vaikuttavat toki monet tekijät, joten tarkkaa säilyvyysaikaa on vaikea sanoa.
Oikea paahtoaika on noin 5 minuuttia. Tuon yli kun menee niin palaa.