Sekahedelmäkiisseli
Sekahedelmäkiisseli sopii erityisesti joulun aikaan riisipuuron seuraksi. Tämä hedelmäkiisseli maustaa puuron makeasti ja helposti alle 30 minuutissa.
- 6 annosta
- yli 60 min
- 164 kcal / annos (210g)
Ainekset
6 annosta
- 1ps(250 g)kuivattuja sekahedelmiä
- 8dlvettä
- 2dlomenatäysmehua
- 1/2dlsokeria
- 1/2tlkanelia
- 1dlvettä
- 3rklperunajauhoja
Valmistus
yli 60 min- Mittaa vesi kattilaan ja pane hedelmät pehmenemään siihen tunniksi. Lisää mehu ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia eli kunnes hedelmät ovat turvonneet.
- Lisää kaneli. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Kiehauta. (Jos haluat, että hedelmät pysyvät kokonaisina, nostele ne ensin lämmönkestävään kulhoon ja suurusta sitten pelkkä liemi.)
- Ripottele kiisselin pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa sekahedelmäkiisseli riisipuuron kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 210g100 g
- 164 kcal687 kJ
- Proteiinia 1 g
- Hiilihydraatteja40,7 g
- Rasvaa0,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Vaikuttaa perinteiseltä reseptiltä. Omenamehuksi appelsiinituoremehua ja sokeriksi pintaan vaniliasokeria. Kanelia en korvaa chilillä. Katsotaanpa miltä maistuu aamupuuron kanssa? Tekoaika on se 1/2 h, kun ei laske jäähdyttelyä mukaan, koska se riippuu vuodenajasta (ulkona).
Vähän harhaanjohtava valmistusaika ”alle 30 min.”, kun ohjeen mukaan kestää n. 1,5 h.
Hjg, kiitos tarkkaavaisuudestasi ja pahoitteluni, että reseptiin on jäänyt liian lyhyt valmistusaika. Oikea valmistusaika on nyt korjattu reseptiin.
Hyvää ja helppoa!